Bohate atmosfericke zvuky
Re: Bohate atmosfericke zvuky
je x super synthu, co jsou free nebo to jsou fakt lace. treba veci od hg fortune s klidem prechcijou vetsinu x nasobne drazsich komercnich pluginu a o nejakych prezitych krabicich za xx nasobne vetsi cenu ani nemluve.
2BS: pravdu dis!
badkick: samplerplaery ako: Fairlight CMI, Synclavier, Ensoniq mirage, E-MU emulator? alebo mysliš moderne neoklavesničky? to asi nie.
spominam na taky Samplecell ako z prvych VSTi, alebo Unity DS1, dnes je to oproti tej dobe skutočny pokrok, aj ked asi muselo prist strašne vela času, aby si to niekto všimol. aj ked nič samozrejme proti Fender pianu, Moogu, Arpu, Hammondu, to ale je dost neprakticke. k VSTi ešte taky môj porovnavaci priklad, kde LinkPlug Organ s par MB, dokaže toho viac, ako taka NI B4. stale som presvedčeny že ta revolucia ešte len pride. VST efekty su už ovela lepšie, aj ked tam to ešte trocha potrva, mam na mysli hlavne amp modeling
spominam na taky Samplecell ako z prvych VSTi, alebo Unity DS1, dnes je to oproti tej dobe skutočny pokrok, aj ked asi muselo prist strašne vela času, aby si to niekto všimol. aj ked nič samozrejme proti Fender pianu, Moogu, Arpu, Hammondu, to ale je dost neprakticke. k VSTi ešte taky môj porovnavaci priklad, kde LinkPlug Organ s par MB, dokaže toho viac, ako taka NI B4. stale som presvedčeny že ta revolucia ešte len pride. VST efekty su už ovela lepšie, aj ked tam to ešte trocha potrva, mam na mysli hlavne amp modeling
Tak, stiahol som si demo verziu Absynthu 5 a snazil sa prejst a trochu editovat zvuky, ktore to ponuka za tu polhodinu a asi chvalabohu, ze som mal moznost si to zadarmo vyskusat, lebo tie zvuky ma teda vobec nenadchli. Zameral som sa na pady a soundscapes. Cakal som cosi uplne ine. Priznavam, zopar zvukov tam bolo celkom peknych, ale 95% ostatnych je pre mna nepouzitelnych. A uz vobec sa mi nepaci to, ze by som za takmer 200 EUR kupoval sady dalsich zvukov (Pianos, Percussions atd.), o ktore mi vobec nejde. Ak chcem pekny klavir, kupim si Ivory, ak chcem bicie, kupim si NI Studio Drummer. Ale ak chcem vyslovene len pady a soundscapes, tak chcem len pady a soundscapes, nic viac. Mozno sa s tymi presetami v Absynthe treba hodne pohrat, aby clovek dosiahol fakt pekny zvuk. Proti trochu editacii nenamietam, ale ja nechcem ist do hlbky a uz vobec nie vytvarat nove zvuky. Vsetko, co chcem je VSTi s niekolko desiatkami POUZITELNYCH presetovych padov. Opat davam do pozornosti zvuky vo videu:
http://www.youtube.com/watch?v=PKUhVkUKUNU
(Alchemy Player nefunguje ako stand-alone a Cubase mi ho nevie najst, hoci som to instaloval rovnako ako Galaxy II, co je zatial moj jediny VSTi. Podobne ako Absynth 5, aj Luftrum by som najprv rad vyskusal, predtym ako za to vysolim 60 $)...
No nic, bud risknem a kupim Luftrum, s tym, ze ak sa mi to nepodari rozchodit pod Cubase, tak ma porazi, alebo budem hladat dalej.
http://www.youtube.com/watch?v=PKUhVkUKUNU
(Alchemy Player nefunguje ako stand-alone a Cubase mi ho nevie najst, hoci som to instaloval rovnako ako Galaxy II, co je zatial moj jediny VSTi. Podobne ako Absynth 5, aj Luftrum by som najprv rad vyskusal, predtym ako za to vysolim 60 $)...
No nic, bud risknem a kupim Luftrum, s tym, ze ak sa mi to nepodari rozchodit pod Cubase, tak ma porazi, alebo budem hladat dalej.
hm, chces neco, co udela presne to co chces. To je vzdycky problem:)
EDIT: lepe receno chces, aby udelal ten kus hudby co mas v hlave bez tveho zasahu. Plocha se da udelat z cehokoliv. Docela fajn zpusob, kterej se pouzival pred casem (kdyz si jeste lidi vyrabeli samply) je nasledujici: vezmes nejakej perkusivni zvuk - klidne nejaky bongo, nejlepe s vyraznou nosnou frekvenci nebo i dalsimi harmonickymi a na to hodis dlouhy treba nekolik desitek s dlouhy reverb, nejlepe necim modulovany - mas plochu. Nevyhoda je v tom, ze takovouhle plochu z jednoho samplu muzes obtizne preladovat. Ale vtip je v tom, ze si takhle muzes vytvorit plochu, ktera naprosto presne sedne na misto, na kterem ji chces mit.
No a napr. zde zminene VST od HG fortune zni samy o sobe hezky, ale jen dokud z nich clovek nezacne delat skladbu. Pak totiz zjistis, ze ony vedou tebe misto abys vedl ty je.
EDIT: lepe receno chces, aby udelal ten kus hudby co mas v hlave bez tveho zasahu. Plocha se da udelat z cehokoliv. Docela fajn zpusob, kterej se pouzival pred casem (kdyz si jeste lidi vyrabeli samply) je nasledujici: vezmes nejakej perkusivni zvuk - klidne nejaky bongo, nejlepe s vyraznou nosnou frekvenci nebo i dalsimi harmonickymi a na to hodis dlouhy treba nekolik desitek s dlouhy reverb, nejlepe necim modulovany - mas plochu. Nevyhoda je v tom, ze takovouhle plochu z jednoho samplu muzes obtizne preladovat. Ale vtip je v tom, ze si takhle muzes vytvorit plochu, ktera naprosto presne sedne na misto, na kterem ji chces mit.
No a napr. zde zminene VST od HG fortune zni samy o sobe hezky, ale jen dokud z nich clovek nezacne delat skladbu. Pak totiz zjistis, ze ony vedou tebe misto abys vedl ty je.
samplecell nebol VSTi .. bola to normalny hardwarovy sampler na karte ..blueevil píše: spominam na taky Samplecell ako z prvych VSTi,
Dulezity je modulacni reverb, jak pise Amorph. Treba jak se tady nedavno vsichni rozplyvali nad Pink Floyd, to je vsechno o modulacnim reverbu a o umeni pustit do nej v pravy cas spravne mnozstvi zvuku. Muj favorit je Roland DEP 5, mam dva.
http://homepage.mac.com/synth_seal/file ... modrev.mp3
Nedavno tady bezel topik "zvuk klaviru" nebo tak nejak. Dal jsem tam ukazku z Kurzweila pres DEP a fova si zaprudil, ze to tam nepatri, protoze tam hraje syntak. Jenze tam zadny syntak nebyl, vsechno to mel na svedomi ten modulacni reverb, ktery puvodni zvuk pretvoril tak, ze si zil svym vlastnim ... uplne jinym nezavislym zivotem
Nedavno tady bezel topik "zvuk klaviru" nebo tak nejak. Dal jsem tam ukazku z Kurzweila pres DEP a fova si zaprudil, ze to tam nepatri, protoze tam hraje syntak. Jenze tam zadny syntak nebyl, vsechno to mel na svedomi ten modulacni reverb, ktery puvodni zvuk pretvoril tak, ze si zil svym vlastnim ... uplne jinym nezavislym zivotem
groegaard: ja mam Abynth 3 a 5, oba su full, dema som ešte neskušal. mňa zaujimaju možnosti, aj vzorky samozrejme aj zvuk toho VSTi. mam k tomu aj dalšich mnimalne 3 GB zvukov, zaujimave su aj nove "paranormal pack"
Pytkin: no ale bolo to počitadlo a to je to iste. tie vzorky sa mi nepačili vôbec, otras.
ja použivam reverb Eventide, software ako konvolučny reverb Lexicon L480,... UAD ma sklamal ich reverbmi
Pytkin: no ale bolo to počitadlo a to je to iste. tie vzorky sa mi nepačili vôbec, otras.
ja použivam reverb Eventide, software ako konvolučny reverb Lexicon L480,... UAD ma sklamal ich reverbmi
to je aj moj nazor, moze to byt uzasne ispirativne, ale vhodnejsie skor na improvizaciu s tým, že uvidime, co z toho vylezie nez "bezne" hranie vopred vymyslenych tonov/melodie na klaviature. pride mi to skor uz ako sound FX nez bezny pad. ale na nieco sa FXy mozu praveze hodit.Amorph píše:obtizne preladovat... Pak totiz zjistis, ze ony vedou tebe misto abys vedl ty je.
presne. tusim to bolo najskor ako NuBus karta pre MAC, a potom aj pre PC, nie ? ale komplet cele generovanie zvukov aj filtre a ostatne bolo robene harwarovo na tej Digidesign karte. Ale o tom som len cital niekedy zaciatkom 90tych rokovPytkin píše:samplecell nebol VSTi .. bola to normalny hardwarovy sampler na karte ..blueevil píše: spominam na taky Samplecell ako z prvych VSTi,

blueevil : ja som ta len chcel napravit , aby si niekto nekupil samplecell a potom sa nestazoval , ze mu to nefunguje ako VSTi ..
ak nejake vsti nefunguje ako standalone, staci si pomoct tymto:groegaard píše:
(Alchemy Player nefunguje ako stand-alone a Cubase mi ho nevie najst
http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm
ohledne hledani pluginu pomoci cubase - hlavne se ujisti, ze jsi nainstalil do spravnyho folderu. uz jsem milionkrat nemohl najit nainstalovanej instrument jen proto, ze jsem byl pri instalaci moc hrrrr