zaujimalo by ma, ked uz je tu tolko syntako znalych ludi, na akom nastroji mohol toto Jan Hammer nahravat ? je to z jeho solovky Like Children z roku 1974, fajnsmekry ocenia LPckovy filing
zaujima ma to z cistej zvedavosti. Hammera mam rad a zrovna tato skladba a ten nastroj ma zvukovo velmi fascinuju.
kayko - to vies ? alebo je to takto poznatelny nastroj ? vypytujem sa jak blb, ale zaujima ma to mozno raz dojdem na nejaku synth. sesn, tak nech som vyzbrojeny
Rastis, je to tak, pokial mas moznost mat pod rukami Minimooga, dokazes ho podstatne lahsie identifikovat. Neviem to uplne presne slovami popisat, ale ja to volam "medovy" sound.
Acid: myslel som solo lead, ale aj ked Moog zvook nie je len o basovom charaktere.
Ja som bol velmi prekvapeny ked Ecson po chvili carovania na Minimoogu natocil FMkove zvuky jak remen.
rastis
Minimoog jak pise Kayko : ) Miluju Minimooga! Navic pokud je nahravka z roku 1974, tak selekci usnadni i nezemenitelny pouzivani pitch kolecka, ktery jako vubec prvni mel prave Moog Minimoog. Zajimavosti je, ze prave jan Hammer byl tim kdo si osobne u Boba Mooga pral mit moznost "ohejbat" zvuk tak jak to umoznuje hra na kytaru - tim byla na svete modulacni kolecka, ceskej odkaz vsem synthum od Jana Hammra : ) Hammer pozdej progamoval pro Mooga zvuky k modelum Moog Source a Moog Memorymoog a hodne proslavil jeden z nejkrasnejsich super synthu SCi Prophet T8 (syntakovy kejtry zalozeny na Synchronizaci oscilatoru), pozdej Hammer ale zustal u Korga jako jeho firemni hrac. Jestli nekdo mate skvely album Beyond The Mind's Eye, tak tam je vse od korga ze zacatku 90tejch let (to album mi v roce 93 hodne ucarovalo). Z tohoto alba mela TV n@va sveho casu hodne znelek, cimz mi tohle album trochu pokazila).
Jo jo, taky mi ten Lead přišel jako Minimoog (má takový typický charakter při ohnutí tónu), ale přecejen jsem si nebyl jistý, tak jsem si počkal, až sevyjádří ti, co ho mají doma