dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od Oxyygen » 05 srp 2011 08:03

Jak se delaj "psouky" co se dneska davaj do moderni hudby misto crashe do sidechainu? Respektive staci mi, jak se to jmenuje v anglictine, tutorial si najdu.

Diky
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od dendy » 05 srp 2011 08:30

dobre by bolo keby si dal ukazku co konkretne mas na mysli.. ak myslis take to Tsssssss na uder prvej doby kopaku po rozbehu, tak to sa dost sa pouzive white noise, zafiltrovny lowpas filtrom, na to nahodeny reverb ... dost casto v layeri s 909 crashom len uplne potichu a hodne vyekvalizovanym takze tomu doda len tu spicku na zaciatku ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od kexik » 05 srp 2011 08:35

... pripadne byva cutoff na filtri zaobalkovany

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od dendy » 05 srp 2011 09:39

kexik píše:... pripadne byva cutoff na filtri zaobalkovany
no jasne tak som to myslel len som nernapisal.. proste sweep dlhy ... bud obalkou alebo automatizaciou :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od Pavel Vantuch » 05 srp 2011 10:00

Oxyygen: on má něco takovýho i Ultrabeat - sada "Downtempo Kit 02" a je to namapovaný na A#2 - Woosh. Zkus poslechnout, jestli myslíš něco takovýho. Třeba si upravíš jen obálku filtru a bude ti to vyhovovat.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 05 srp 2011 10:27

ja robím často to že si vyberiem nejaký pekný zvuk hajtky a zaloopujem si krátkučký usek (1-2 peaky), potom počas prehrávania posúvam ten zaloopovaný úsek po tom sampli, ked to vyprskne ten správny zvuk, tak si spravím dlžku toho zvuku a ošetrím obálkami.. ked takýto zvuk vyrobím z realneho plechu tak to znie imho lepšie ako syntetika

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od charonme » 05 srp 2011 12:50

plz ukazkuuu

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od Oxyygen » 05 srp 2011 13:58

cokoliv na beatportu treba v zanru house po gradaci

www.beatport.com
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od charonme » 05 srp 2011 16:08

myslis tie hajtky na parne doby?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od TOM-Thak » 05 srp 2011 17:31

Na tohle presne konkretne je nejlepsi plug in uTonic - MicroTonic VSTi. Pouzivaj ho na to snad vsichni..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: dotaz, jak na noise dlouhy zvuky misto crashe

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 05 srp 2011 21:59

a sakra uTonic :idea: ako som nan mohol zabudnut (a mam ho kupený), ten je výborní na strašne vela vecí okolo syntetických bicích, na šumy obzvlašt
charonme píše:plz ukazkuuu
neviem či to bolo mierené mne, ale to je fuk.. nemam teraz pristup k tým už spraveným, tak som skusil len tak narychlo niečo vykrutit, decay som nechal krátky nech sa rýchlejšie šteluje.. je to nasucho.. nejaký kompresor a bitcrusher by sa tomu ešte zišiel..

Odpovědět