Elektrické bicí - sample

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 11:45

Zdravim pardálové, potřebuji poradit. Když bych si koupil elektrické bicí, tak fungují ty blány jako tlačítko pro různé zvuky a samply? nebo to ovlivňuje druh modulátoru? Jde mi o to, že někdo si koupí např. AKAI pro živé hraní samplů. Lze stejným způsobem použít i elektrické bicí ?

Děkuji moc za odpověď :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od biscuit » 17 říj 2014 12:01

funguji jako midi kontroler. ostatni zavisi na propojeni se samplerem a na nastaveni.

MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 12:03

super, takže když budu chít, tak si na každý pad mohu dát libovolný zvuk. Super a ted druhá otázka. Pod jakou cenovou relaci nemám jít, aby to za něco stálo?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od Pytkin » 17 říj 2014 12:04

blany funguju na spustanie .. a samozrejme sa zvuk moduluje podla roznych druhov hrania ..

MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 12:10

Dejme tomu, že bych chtěl, aby můj bubeník měl na rytmičáku nějakej specifický zvuk, např: ženský smích, na kopáku by měl výbuch bomby, na přechodu by měl zvuk píšťaly a na bubnech třeba zpěv a štěkot psa :-D je to teda takto reálné udělat a nastavit si presety pro různé songy. Takže song č 1 bude nastaven na tokovéto zvuky, song č. 2 na jiné , atd

Chápu to správně ? klasické midi :) to je příjemné číšt. TO jsem přesně chtěl

MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 12:23

Ted se chci ještě zeptat, pod jakou cenu nemám chodit. Nerad kupuji něco obyč, ale zároveň nejsem moc movitý :-D bude mi stačit 30 000Kč na slušné elektrické bicí? na co si mám dát pozor při koupi? určitě jsou nějaké rozdíli u blán a u modulátoru.

Každopádně Pytkine a Biscuite, mockrát vám děkuji za ochotu mi poradit :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od biscuit » 17 říj 2014 12:36

s hardwarem ti neporadim, protoze s nim nemam praktickou zkusenost a ani nejsem bubenik. co se tyce toho nastaveni, mas treba zkusenost s battery? nebo jinym samplerem (sw i hw)? tam si muzes nastavit pod jednu bunku i nekolik layeru a ty mohou byt spoustene podle nastavenych pravidel. to znamena ze treba silou uderu muzes i vybirat zvuk na jednom padu. stejne tak se zvuky mohou v zavislosti na sile uderu modulovat dle libostui resp. dle tveho nastaveni. nevim jestli umi drum pady rozlisovat i umisteni uderu - kraj vs. stred, coz by asi u virblu mohlo bejt o necem... stejne tak me napada, ze by bylo hezky, kdyby to treba umelo cist i stetecky na jazz :-D

co se tyce prepinani kitu - bud muzes opravdu mit ulozene kity a jen prepinat presety, nebo to mit ulozene v ramci projektu - nevim jestli kapela vyuziva i jine podklady z pc resp. z nejakeho sekvenceru nebo hostu...

MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 12:48

Nemám zkušenost s žádným samplerem. A lze koupit elektrické blány a namontovat je na klasické perkuse ?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od biscuit » 17 říj 2014 12:55

urcite se seznam s ni battery. da ti to prehled o moznostech sampleru a tim ze je to software, je to vsechno prehledny a nazorny.

ohledne blan a hw musi nekdo jinej ;-) ale par bubeniku tady bejvalo... tak vydrz.

Uživatelský avatar
Jirka Štolfa
Příspěvky: 479
Registrován: 11 kvě 2013 09:16

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od Jirka Štolfa » 17 říj 2014 13:01

Ne blány, ale triggery, které namontuješ na klasickou sadu. Pak potřebuješ ještě převodník jejich signálu do MIDI.

http://www.audiotek.cz/elektronicke-bici/triggery

Moduly jako převodník (i se zvuky) - do těch se dají ty triggery, nebo i klasické el.bicí placky zapojit:

http://www.audiotek.cz/elektronicke-bici/bici-moduly

A nebo jen převodníky bez zvuků - taky se vstupy pro signál s triggerů či padů:

http://www.audiotek.cz/elektronicke-bic ... prevodniky

MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od MatejNemiNemec » 17 říj 2014 13:20

Jirka Štolfa: to je velmi zajímavé co píšeš :) to triggerování funguje taktéž jako midi ? že si mohu pod jednotlivý tigger nastavit různé zvuky? od zvuku snare po štěkot psa? dost mě zajímá, jak to vlastně funguje, protože to tu blánu asi nijak neutlumí ne? stejně ten zvuk těch bicích bude znít a přes ten tigger je to jen umocnění ? či jak to funguje?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od Stan » 17 říj 2014 13:59

Pokud budes kupovat sadu elektronickych bicich tak koukej na ty s mash blanama, na ty s plastcky cerny trigery ani nekoukej bo to budou vyhozeny penize. Dalsi dulezitou veci je HH je lepsi mit dvoudilnou nez jen jeden trigger, ale ta je o hodne drazsi. Takze pokud budes chtit jen jeden trigger HH pak je dulezity jak reaguje se softwarem v compu ne kazdy soft reaguje spravne. Tim myslim ze pokud budes nahravat bici pomoci dejme tomu Superior drummer ci AD drummer HH bude mit jinou odezvu a je pak je to na moznostech nastaveni toho ktereho programu. Dalsi vec jsou vystupy, nektere jednotky umoznuji nahravani kazde stopy vzlast jine maji jen stereo vystup. Takze pokud budes chtit nahrat sadu s pouzitim samplu z (brain) jednotky pak jsi u stereo vystupu limitovan jen na jednu stopu. Co se tyka samlu v compu a nahravani MIDI tam neni co resit. Nahrajes jednu MIDI stopu a pak je rozhodis podle PITCHe, ale to je jen jedna z moznosti. Ty zvuky ktery chces jsou v tzv Brain, to je ta ovladaci jednotka kde vybiras zvuky. Pokud muzu poradit vyhni se yamaham a alesis zejmena tem levnym ty jsou nespolehlive a mechanicky nevydrzi. Nejdulezitejsi je pro tebe spolehivost a presnost HH. Vyber nejaky stary model V-drums od rolandu s mesh ty jsou asi nejpolehlivejsi ale to je jen muj nazor urcite se najdou i jine spolehlive sady.
Naposledy upravil(a) Stan dne 17 říj 2014 14:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Elektrické bicí - sample

Příspěvek od biscuit » 17 říj 2014 14:19


Odpovědět