Jak rozehrat samply windchimes.

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od pharao » 12 pro 2010 19:57

Bloumam jak rozehrat asi 5 samplu windchimes (nemyslim ty orchestralni, ale male zavesne, treba do okna).
Jak to rozehrat tak, aby to znelo "randomize"?
Premyslym, ze by na kazdem ze samplu byl delay, ale chtelo by to takovy delay, ktery by mel LFO na TIME. Neznate nekdo takovy delay? Nebo by stacilo nejaky jednoduchy LFO vst, ktery by umelo parametr na jinym vst. Nedovedu si to sice predstavit... Mozna, ze kdybych mel parametr TIME navoleny na automatic channelu, LFO vst by potom tento parametr "videlo" a umelo s nim pracovat.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 pro 2010 13:25

no a neni nejednodussi proste ten time automatizovat?

jeste to muzes udelat tak ze ty samply prodlouzis tichem(v maximalni delce delaye jak bs je chtel mit od sebe) nakrmis do nejakyho sampleru zaloopujes a budes modulovat loop end...delay se ti bude blbe nastavovat aby porad drzel na 100% hlasitosti(teda jak jakej samo)

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od pharao » 13 pro 2010 17:31

..uplne jsem zapomel, ze kdyz menis u delaye time za chodu, dela to psi kusy, takze tudy cesta nevede, nektery delaye tento "pitch" efekt nedelaj, ale zasi praskaj, nejsou na to napsany... tudy cesta asi nevede... ale ten tvuj napad v sampleru je dobrej. dik!

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od jusuf » 13 pro 2010 20:58

Hneď sa mi vynorila pekná možnosť efektov v sampleri YAMAHA A3000 (asi aj 4000/5000), kde delay time (a ine parametre) možeš modulovať napr. cez velocity. Samozrejme, obmedzenie je, že ďalšia klávesa s inou hodnotou velocity zmení aj čas tej predchádzajúcej ozveny. Ale myslím, že nemá problém s praskaním, ani prelaďovaním. Môžem vyskúšať.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od rastis » 14 pro 2010 10:21

pharao píše:...
Premyslym, ze by na kazdem ze samplu byl delay, ale chtelo by to takovy delay, ktery by mel LFO na TIME. Neznate nekdo takovy delay? Nebo by stacilo nejaky jednoduchy LFO vst, ktery by umelo parametr na jinym vst. ...
nestacilo by poslat signal na delay sendom a na tom buse, kde budes mat ten delay wet signal, tak mozes ho efektovat jak Ta len napadne ? alebo som nepochopil co potrebujes... ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak rozehrat samply windchimes.

Příspěvek od kexik » 14 pro 2010 12:53

fruity studio ma kontroler, ktory vie modulovat lubovolny parameter pomocou matematickej funkcie. a je tam o.i. aj rnd, teda random funkcia...

Odpovědět