Kostelni varhany

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 12 úno 2014 00:52

Tak som bol veľmi zvedavý, čo to urobí u Teba... Ale nechce sa mi veriť, že by to bolo obmedzenie free verzie, lebo som to pochopil tak, že by mala slúžiť na overenie kompatibility pred kúpou plnej verzie. Nech to mám kúpené za nejakých 600$, tak ma asi klepne...Ešte by sme mohli niekoho motivovať na otestovanie. Hrá to super podľa mňa.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Hammond » 12 úno 2014 10:05

Ja uz som ten Hauptwerk testoval par rokov dozadu. Je to fakt brutal, akurat ze vtedy tusim Free verzia mala okrem obmedzenia polyfonie zvuk triangla :), ktory zazvonil tusim kazdych 20 sekund, takze nakolko som nemal zaujem kupovat full, nechal som to vtedy tak. Mozem to skusit otestovat aj ja, ale asi sa k tomu nedostanem dnes.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 12 úno 2014 10:30

Mozes si vybrat pri spusteni,aky druh obmedzenia preferujes. Su tam tri moznosti, dve su zvuk triangla. Jedna je polyfonia 256 hlasov.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 14 úno 2014 16:50

Hammond: Nasiel si si cas ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od tony9 » 14 úno 2014 19:54

Mně by možná zvukově stačilo i tohle http://www.garritan.com/products/classic-pipe-organs/
Nikde ale nemůžu najít sc reenshoty jak se to ovládá. U toho Hauptwerku je to naprostá paráda.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Hammond » 16 úno 2014 19:00

Cundo píše:Hammond: Nasiel si si cas ?
Zdravim Cundo, tak az teraz som sa k tomu dostal... Priamo v DAW (Cubase) mi to robi to iste, ale zistil som, ze to funguje trochu inak (mozno to tak ma byt a pisu to aj v manualy, ktory sme necitali :) ).. Najprv si nakonfiguruj Hauptwerk na DAW ovladanie (v General settings, Midi ports... zaskrtni v Midi in/out moznost "Hauptwerk VST link"). Spusti si Cubase, nahod Hauptwerk ako VST instrument; zjavi sa ti to prazdne okno ako doteraz, ale Cubase uz ovlada Hauptwerk. Neotvori ti ovsem samotne okno Hauptwerku v Cubase, na to sa musis prekliknut manualne, ked v nom chces nieco robit. Je dokonca jedno ci spustis Hauptwerk pred, alebo po Cubase, akurat ak mas v Hauptwerku navolene aj nejake ine Midi zariadenie, ktore by uz pri starte bolo pouzivane Cubasom, vyhodi ti chybovu hlasku.

Proste to nefunguje ako klasicky VST plugin, ale stale ako standalone aplikacia, ktoru DAW len ovlada... .. ak som to spravne pochopil.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od tony9 » 16 úno 2014 21:32

Hammond super. Funguje to. Zkoušel jsem s virtualním keyboardem v Cubase.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 16 úno 2014 22:56

Vďaka za konzultáciu. Ja som to aj mal nastavené podľa toho VST obrázku v manuáli, ale prázdne okno miesto rozhrania mi evokovalo, že to nefunguje. Návod som až tak podrobne neskúmal. Tak to skúsim ešte raz, ale až po prázdninách, som na ceste na chalupu. A to tam na midi stope Cubase bude možnosť nasmerovať midi out na Hauptwerk?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od tony9 » 16 úno 2014 23:07

Aby to hrálo tak musí být otevřený i Hauptwerk. Mně se to jinak nepodařilo rozehrát. F - 11 otevřeš Hauptwerk a v midi si můžeš navolit co nabízí.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od klingáč » 26 úno 2014 17:48

Ahoj,
Stiahol som hauptwerk, verziu:

Hauptwerk version: 4.0.0
Released: 10/30/12
Size: 2.22 GB
Type: .exe
MD5: c1b0d521ac3e199c0c992f2c051cf7b0

Tesne na konci extracting files mi vypíše hlášku "some installation files are corrupt". Aby som stiahol fresh copy a znovu inštaloval.
Čo tomu môže byť? Chcel by som si zahrať aspoň stand alone...
Ď.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 26 úno 2014 19:19

Neviem,skus napr.tu "fresh" kopiu a este raz...Mne to uz chodi aj v Cubase, tym zvlastnym sposobom.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od klingáč » 27 úno 2014 11:25

Tak som to stiahol znova a už sa inštaluje.. Paráda. Dám vedieť dojmy.
Zrejme bol ten inštalačný súbor poškodený..

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Dreamgate » 27 úno 2014 11:39

Fajn kostelní varhany má i Sonokinetic - Toccata.
http://www.sonokinetic.net/products/classical/toccata/

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 27 úno 2014 15:44

Ten Sonokinetic z tych ukazok znie nejako tenko a prehalene. Nepochopil som z toho, ci sa to da registrovat , alebo ci su to hotove presety, s ktorymi sa uz neda nic robit, len pouzit iny. Hauptwerk je v tomto bomba, az na to ovladanie v rezime VST...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Kostelni varhany

Příspěvek od Cundo » 27 úno 2014 16:13

V tej ich ponuke vyzera zaujimavejsie ten Da Capo orchester. http://www.sonokinetic.net/products/classical/dacapo/
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Odpovědět