Nějaký nástroj rytmických presetů.

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Nějaký nástroj rytmických presetů.

Příspěvek od macek » 12 srp 2007 20:09

Zdravím vás.Jelikož je dnes k dispozici mnoho kvalitních samplerů a virtuálních syntezátorů kde si člověk může hrát se zvuky a vymýšlet do nekonečna,ptám se jestli neexistuje nějaký sampler nebo jak to nazvat kde budu mít presety ve formě rytmických částí určitého stylu hudby kterou bych ovlivňoval podobně jako zvuky v sampleru.Mám sice mraky samplů,ale nemohu nijak ovlivnit jejich obsah.Mám sice i nástroj jménem INTAKT-trance a morphology,ale také to není to co hledám.Prostě sháním nástroj kde si přetvořím nahrané doprovody k obrazu svému.Dík.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 12 srp 2007 20:53

a co to vlastne ma byt ? nejake synteticke rytmicky modulovane zvuky ?

macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Příspěvek od macek » 12 srp 2007 20:55

měli by to být rytmické doprovody,které by se dali nějako upravovat jako zvuky v samplerech.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 12 srp 2007 21:18

macek: ja vim oc ti jde.. jde ti o loopy bicich, ktere by sis mohl upravovat. Jako mas treba slozku LOOPs na sample CDs s ACID znackama.. akorat to mit v masince a aby sis mohl upravovat jednotlive nastroje pac loop uz jen tak do sterea nedas apod. Covece na to sem este nenarazil.
Ja si loopy vyrabil vyslovene v audio stopach v cubase nebo vezmu loop a rozrezu ho a pak upravuju jeho casti. Proste kombinuju.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 14 srp 2007 09:31

Sorry

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 14 srp 2007 10:30

anebo loop nejdriv prohnat programem ReCycle, udelat z nej Rex soubor a s tim se pak uz v Cubase pracuje rychle. Daji se vyhazet cuttings, nahradit jinyma, menit delky, fadeouty nebo treba nakopirovat dve tri stejne stopy, v jedne nechat jen kick, ve druhe snare a ve treti zbytek a takhle tomu dat poradny stereo, treba s extra reverbama. Chce to ale na zacatku uhlidat kde budou hitpointy. Ty se pak v tracku prizpusobuji BPM bez timestretchingu na rozdil od Acid. Kdyz to dela lupance v mistech kde se to kreje, tak dat na stopu autocrosfades.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 14 srp 2007 11:03

peteness: jojo to je taky moznost. Ale cubase umi delat autostretichng i u Acidovych znacek ne? Nebo ty loopy maji rexy, co pouzivam ha. To se priznam, ze nevim. Kazdopadne ten autostretching vetsinou stoji za h. nesedi to presne na kopak apod. Nejlepsi je to rozstrihat nebo presne nastavit ty znacky, aby to bylo fakt perfektne nasazene na doby.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 14 srp 2007 22:11

Tom-Thak: to asi ne, rex neni wavka, je to jen soubor s priponou rx. S acidized wavama moc nedelam, ale ty se prece vzdycky automaticky prizpusobi BPM tim ze se roztahnou/smrsknou v cele delce ne?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 srp 2007 08:11

peteness: Aháá. No právě ty wavky v cubase od verze SX se samy roztahujou, ale dost nekvalitně. Cubase 4 ma teď dost vydařený timestretching, kde si navolíš efektivitu vůči kompresi a jaký typ nástroje to má být (asi to použije jiny algorytmus) No a pak je vysledek mnohem lepsi nez, kdybys to nechal tomu auto time stretchingu (říká se tomu údajně WARP stejně jako v Abletonu). Vypnout se to dá v Poolu u dané stopy.

Odpovědět