Nord rack 2x VS Access Virus Ti snow

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Peetronius

Nord rack 2x VS Access Virus Ti snow

Příspěvek od Peetronius »

Nazdar bando,
uvažuji o koupi nord rack 2x nebo Ti snow. Vím, že někeří z vás tyto nástroje znáte, používáte. Dělám rockovou muziku kombinovanou s elektronikou a potřebuji "tučně znějící VA". Nevím který synth bude lepší. Můžete prosím napsat své dojmy, postřehy? Na youtube jsem se díval na ukázky, zvukově se mi oba kousky velice líbí. Bohužel se hudbou neživím, mám rozpočet cca 20 000 Kč.

Díky za odpovědi.

tomy45

Re: Nord rack 2x VS Access Virus Ti snow

Příspěvek od tomy45 »

Pokial chces rozumne investovat, skus si ich vyskusat najskor osobne, na vlastne usi :) ktory viac zalahodi tvojmu uchu, vyber. Kazdy ma na syntaky svoje vlastne naroky, a pre kazdeho znamena "tucne znejici VA" nieco ine :) takze naj rada je: "vyskusaj".
Uz ked ta niektory z nich zaujme, pride na rad konektivita, atd... Virus ma USB, mozes pouzit aj ako zvukovku, zaroven aj ako VSTi. U Nord musis ratat s midi kablom, a nie prilis sofistikovanym editorom. Zvaz vsetky plusy a minusy, ktore su podla teba to najlepsie a to najhorsie co dany syntak ponuka.

dendy

Příspěvek od dendy »

snow som mal velmi dlho, nord este dlhsie (mam ho dotez)... pre ziadne ine dva syntaky neplati viac ako pre tieto dva ze najlepsie je mat oba :) ale to ti nedovoluje rozpocet no... v principe oba reprezentuju uplne rozdielne spektra charaktery zvukov ale vzajimne sa doplnaju... virus ma vyhodu ze ma aj efektovu jednotku, nord efektor nema... vo vseobecnosti virus jenviac univerzalnejsi, takze ako prvy synth je to asi lepsia volba... nord ma zase charakteristicky tvrdy nekompromisne prierazny zvuk... ja osobne, ako doplnok do rocku, by som mozno radsej volil nord - ale s tý ze k nemu budes musiet dokupit este nejaky efektor na delay/reverb/chorus a pod. Nord ma fakt prierazny tvrdy zvuk a rozhodne bez velkeho snazenia sa presadi v kazdej skladbe... tazko povedat, vypocuj si nejake dema na youtube a rozhodni podla toho;)

Peetronius

Díky za radu.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Ja mam Ticko. Norda znam jenom z ukazek. Do rocku si myslim ale lip mozna sedne nord.. to je ale fakt hodne osobni zalezitost..

Peetronius

dle zvukových ukázek se mi Nord jeví pěkně tvrdě. Ono to stejně vypadá, že si časem pořídím také Ti snow. Minulý rok jsem si brnkal na Ti2 polar, jaký je rozdíl mezi snow a ti? Kromě ceny samozřejmě.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

zvukově žádný. plné ti vs snow se jen liší ve výkonu.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

jak uz tu padlo musis si je nekde poslechnout a osahat oba jsou to dost jiny syntaky a neda se rict kterej je lepsi nebo horsi..

jeste tomu co psal tomy k ty konektivite a spol, nord lead nema sice zadnej poradnej editor, ale ani ho nepotrebuje...na kazdej parametr mas knob(ale samo to vst ke snowu je mily uz kvuli automatizaci atd)...snow bez editoru by byl peknej opruz.

bassline

Příspěvek od bassline »

Automatizovat parametre na Nordovi nie je ziaden problem aj bez editora. Na kazdy parameter mas CC, takze uplne v pohode.

Bacha, medzi NR 2 a NR 2X je vraj obrovsky rozdiel vo zvuku. Osobne som to nemal moznost porovnat, ale dost vela ludi hovori ze NR 2 je tvrdsi.

Inak NR 2 je v spektre obmedzenejsi synth. Sice ma FM, synchronizaciu, ringmod, ale nejake brutalne spektralne divociny z neho nedostanes. Ale na tie klasicke zvuky v prieraznom prevedeni je to urcite dobra volba.

Na virus TI sa vykasli, v pohode to nahradi Zebra 2 VSTi a za zlomok ceny.

Ked mas stastie, Norda zozenies za dobru cenu. Na tvojom mieste by som bral NR 2 (nie X) + Zebra 2 VSTi a este usetris :) ...

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

bassline píše:Automatizovat parametre na Nordovi nie je ziaden problem aj bez editora. Na kazdy parameter mas CC, takze uplne v pohode.
to samozrejme jde jako u kazdyho jinyho VA, ale pres virus vst je automatizace jedoducha jako s kazdym jinym VST vyberes si parametr a jedes, nemusis nikde lovit jaky CC ma ten a ten parametr..ale to samo neni zadnej velkej problem, jen je to proste u vira jednodussi, stejne tak jako to ze se ti naloaduje nakroucenej preset k aktualnimu tracku a nemusis resit vylejvani sysexu a podobne...

Inte-lect23

Příspěvek od Inte-lect23 »

Hlavní vyhoda Ti je pro producenty z pc totalnĕ integrovany kamarad mà ve studiu velky virus ti rack a na kroutàky nesaháš jsou furt jako když sjede z linky kdykoliv se prodá drží si svou cenu ale sahl by po nordu misto snow kvuli živéme kroucení malí snow ke kompu ne na stage

Inte-lect23

Prvotsky píše:
03 zář 2011 16:13
zvukově žádný. plné ti vs snow se jen liší ve výkonu.
I velky virus ti černy ma slabší procesor než velky virus ti snow ale ten maly nevím je tam vĕtší banka než ma nord a presety ti je hold lepší comp norda ubdatuješ jenom pres midi. Ti usb

Inte-lect23

bassline píše:
03 zář 2011 19:22
Automatizovat parametre na Nordovi nie je ziaden problem aj bez editora. Na kazdy parameter mas CC, takze uplne v pohode.

Bacha, medzi NR 2 a NR 2X je vraj obrovsky rozdiel vo zvuku. Osobne som to nemal moznost porovnat, ale dost vela ludi hovori ze NR 2 je tvrdsi.

Inak NR 2 je v spektre obmedzenejsi synth. Sice ma FM, synchronizaciu, ringmod, ale nejake brutalne spektralne divociny z neho nedostanes. Ale na tie klasicke zvuky v prieraznom prevedeni je to urcite dobra volba.

Na virus TI sa vykasli, v pohode to nahradi Zebra 2 VSTi a za zlomok ceny.

Ked mas stastie, Norda zozenies za dobru cenu. Na tvojom mieste by som bral NR 2 (nie X) + Zebra 2 VSTi a este usetris :) ...
I ta x2 i když ma slabší prevodníky furt je tvrdší než virus ale vyhoda je ti pc a nikdy neopotrebovat knoby a obrovskà banka dĕlà svoje . Každopadnĕ tvrdost jeno. Detailecg virusy jsou taky tvrdé proto na dnb break a techno psytrance bych volil virus mam nord rack 2x bo byl levny. Dbes už tu mame nord rack 4 tak až to pujde jdu po nĕm

Odpovědět