Oneshot Samples

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
AlexandruOnline
Příspěvky: 9
Registrován: 07 pro 2011 16:12

Oneshot Samples

Příspěvek od AlexandruOnline » 07 pro 2011 16:20

Ahoj, mám spoustu samplů od Vengeance a na některých CD jsou oneshot samply. Problém je ten, že když mám tón např. C, tak ten ton zní super jen na C. Když ho dám třeba jen o pár tónu víš, tak to zní šíleně a hlavně zkracuje se délka tónu s ladění. Neví někdo jak to "zamknout" ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od kexik » 07 pro 2011 16:23

to plne zavisi od moznosti a kvality tvojho sampleru. Kym nenapises aky mas, nik ti neporadi

AlexandruOnline
Příspěvky: 9
Registrován: 07 pro 2011 16:12

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od AlexandruOnline » 07 pro 2011 16:36

Mám Kontakt 4, Battery 3 a ten, který je již implentován v FLku.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 pro 2011 17:32

AlexandruOnline píše:Ahoj, mám spoustu samplů od Vengeance a na některých CD jsou oneshot samply. Problém je ten, že když mám tón např. C, tak ten ton zní super jen na C. Když ho dám třeba jen o pár tónu víš, tak to zní šíleně a hlavně zkracuje se délka tónu s ladění. Neví někdo jak to "zamknout" ?
''zamknuti' zacne pouzivat nejaky timestretch algoritmus (v kontaktu ''time machine''), a to je na bici v 99% pripadu hodne nevyhovujici, pokud ti primo nejde o fetis toho degradujiciho efektu. proste je treba najit jinej sampl, pripadne si ho vytvorit sam, anebo navrstvit jinym (priklad: nadladis kopak, ztratis sub-basovou cast, tak ji dodas jinym samplem). dalsi moznost je v audiu automatizovat obalku pitche. jestli se ti treba libi attack uderu pri vyssim pitchi, ale chces zachovat telo, tak v audiu nakreslis pitch obalku se zvednutym zacatkem, ale telo nechas doznit na puvodni vejsce... tech pristupu je hodne, ale timestretch je zrovna ten nejmin vhodnej.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od biscuit » 07 pro 2011 18:30

a jde vubec o samply bicich?

AlexandruOnline
Příspěvky: 9
Registrován: 07 pro 2011 16:12

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od AlexandruOnline » 08 pro 2011 07:19

Nejde o bicí, jen synthy ( asi multisamply ). Bicí už jsou profesionální.

pan mozku
Příspěvky: 96
Registrován: 08 zář 2011 16:50

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od pan mozku » 08 pro 2011 10:02

jestli to zni tak spatne, jak pises, tak to "asi multisamply" nebudou...

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od boro » 08 pro 2011 11:02

Ja si skor myslim, ze AlexandruOnline mal na mysli to, aby bol 1 sampel na roznych klavesach vzdy rovnaky - teda aby nemenil vysku a dlzku. Tak napriklad v kontakte sa to robi tak, ze v mapping editore modry obdlznik najprv zmensis tak, aby bol iba nad jednou klavesou a potom ho nakopirujes nad kazdu klavesu, ktorou ho chces spustat. Modry obdlznik znazornuje sampel.
Napriklad na tomto obrazku je vidiet 8 samplov nad klavesami
Obrázek

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od biscuit » 08 pro 2011 11:30

ja myslim, ze by chtel menit tonalni vysku, ale ne delku a tvar "obalky" zvuku - myslim tim prubeh modulace zvuku, ne obalku jako takovou nastavenou na sampleru. a jsme u nejcastejsiho problemu ezone. nekdo chce poradit, ale neumi se presne vyzvejknout - mezi tim tucet snazivcu chce pomoct a rozebira vsemozny teorie, jak by to mohlo treba bejt. mozna by se tohle mohlo do budoucna nejak zmenit, protoze tady nekdy docela plejtvame energii.

tedy jde zrejme o to, zapnout timestretch, jestli ho kontakt ma, battery urcite ne ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 pro 2011 11:50

biscuit píše:ja myslim, ze by chtel menit tonalni vysku, ale ne delku a tvar "obalky" zvuku - myslim tim prubeh modulace zvuku, ne obalku jako takovou nastavenou na sampleru. a jsme u nejcastejsiho problemu ezone. nekdo chce poradit, ale neumi se presne vyzvejknout - mezi tim tucet snazivcu chce pomoct a rozebira vsemozny teorie, jak by to mohlo treba bejt. mozna by se tohle mohlo do budoucna nejak zmenit, protoze tady nekdy docela plejtvame energii.

tedy jde zrejme o to, zapnout timestretch, jestli ho kontakt ma, battery urcite ne ;)
ma; tam, kde je na screenshotu tady ve vlakne 'dfd', tak tam se klikne a zvoli jinej algo - time machine.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od kexik » 08 pro 2011 13:09

no ak su to sample syntakov, tak bude treba este nadefinovat alebo povolit loop pointy. stretchovanie tu moc nepomoze ak ma nota hrat donekonecna

AlexandruOnline
Příspěvky: 9
Registrován: 07 pro 2011 16:12

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od AlexandruOnline » 08 pro 2011 19:57

Díky za rady, možná to z prvního příspěvku bylo špatně pochopitelné, ale opravdu se jedná, že chci měnit výšku tonu, ale ne délku tonu. Vyzkouším výše zmíněné rady a napíšu ... :)

AlexandruOnline
Příspěvky: 9
Registrován: 07 pro 2011 16:12

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od AlexandruOnline » 15 pro 2011 12:17

Tak zatím se to stále nedáří. Nedá se s tím moc hýbat max + / - 4 tonů. S tím můžu dělat maximálně Tech House nebo něco, co jede na vodorovný basovný lince a melodii :D Komerční electro s tím jde, ale tam se v těch tonech musím pohybovat víc :/

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od biscuit » 15 pro 2011 12:30

no a neni lepsi na basu pouzivat spis nejakej syntak pro electro?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Oneshot Samples

Příspěvek od delay » 15 pro 2011 13:39

Tyhle typy samplů sou uplne k ničemu, pokud to opravdu z nejakeho duvodu musis pouzit a neporadis si v ramci sampleru, tak je jednodussi si ten root sampl nahodit do DAW, aplikovat pitch shift po pultonech a ukladat, nic jinyho me nenapada. Tedy ano, pouzivat nativní samply pro tvuj sampler, VSTi, HW nebo živý nástroje.

Odpovědět