poradte - sampler

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
bFooz
Příspěvky: 7
Registrován: 22 srp 2006 23:15

poradte - sampler

Příspěvek od bFooz » 22 srp 2006 23:28

zdravim. chcel by som radu. s kapelou potrebujeme nejaky sampler/sekvencer/proste nieco na to,aby sme mohli party,ktore mame na studiovke,ale nemozeme ich zahrat nazivo (syntetizatory,vokaly atd.) pustit ked hrame na zivo ako to robi vescina znamych interpretov. chcel by som vediet nejake info k tomu,ako sa to vobec pouziva,ako sa zaisti bubebnikovy synchronizovany metronom,nejake dostupne produkty.... thx ps:vo veciach na tomto fore som na 80 pro laik(gitarista)

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 23 srp 2006 02:30

pokud mate jasne dany podklady kde se nebude nic menit realtime tak staci midinidisk s tim ze v levym kanale bude mono podmaz a v druhym klik pro bubenika...nebo pokud to chcete stereo da se to vyresit pres dvd(je 5ti kanalovy takze dva kanaly sterea a klik se tam vejde)....na to neni potreba sampler

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 srp 2006 07:03

Ty jo... DVD? V životě jsem neviděl, že by s sebou někdo tahal DVD Player z tohodle důvodu. Teoreticky by to mohlo fungovat, to jo, ale taky za předpokladu, že by si pánové uměli umíchat 2+1 zvuk, a že by jejich DVD player měl dekoder 5.1, nebo by s sebou museli tahat i receiver atd...
A ten podmaz už máte hotovej? Máte to jako WAV v PC? Pokud ano, tak sekvencer ani sampler tohle neřeší...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 23 srp 2006 09:29

dekoder ma v sobe hodne typu dvd playeru. horsi to asi bude se skakanim disku - toho bych se bal, ale je to skromny reseni a muze fungovat. a udelat zvuk ve 2+1 snad nebude tak tezky ne? ;)
osobne bych to ale resil notebookem. jestli je podmaz ve wavu, staci na to treba acid, nebo neco takovyho. klik pro bubenika bude tak jak psal monkeyfighter, nebo jinej stereo kanal (tzn. lepsi zvukovka - min. 2x stereo out) a acid ma snad uz od nejaky verze midi, takze ma snad i metronom (nebo by se udelal jednoduchej loop, ve stejnym tempu jako skladba a ten by sel misto kliku do sluchatek bubenickovi :))
hele jdete do nejakyho softu aspon jako je acid, karty s vic vystupama a nejakyho mixaku a pracujte s tema podmazama (treba v podobe smycek) live! posune vas to dal a myslim ze zazijete spostu srandy a dostanete novou inspiraci.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 srp 2006 09:48

Stejně, ten DVD player mi připadá takovej nespolehlivej. A k tomu mi teda není jasný, zda-li by obyčejnej DVD přehrávač vůbec zvládl přehrát zvuk 2.1 bez obrazu. O tom pochybuji. Já mám třeba Panasonica s podporou DVD-Audio, ale to je zas něco jinýho...

Notebook se mi jevil jako nejlepší volba, ale taky asi nejdražší.
Já bych šel do MD s tím, že bych pouštěl background v monu...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 srp 2006 10:14

delay: neni prece problem to udelat jako klasicky video cd, s tim, ze ta obrazova slozka bude prazdna (resp. bude tam treba cerna obrazovka). Jediny problem bych videl v otresech, ale to se s trochou sikovnosti da osetrit.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 srp 2006 10:24

Kermitak:
No, to asi problém není... Ale stejně mě to přijde nepraktický...

Odpovědět