Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Hynek
Příspěvky: 9
Registrován: 17 zář 2009 15:57

Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od Hynek » 19 zář 2009 18:42

Dobrý den
Obracím se na vás všechny s žádostí o pomoc. Dosud jsem hrál a skládal hudbu na klávesách Yamaha PSR-S500. Teď jsem si koupil Roland Fantom G7. Řeším problém, se kterým bych potřeboval poradit. Chtěl bych nějakou cestou používat zvuky z Yamahy a chtěl bych je hrát pomocí Rolandu. Zároveň se mi nechce tahat na koncerty obě klávesy a chtěl bych si tyto staré zvuky také zálohovat. Jedinou možnou cestou bude asi je nasamplovat. Je to tak? Máte nějaký jiný nápad, jak se tato situace řeší?
Fantom G7 má v sobě sampler, ale problém je, že pokud je v jednom projektu uloženo moc samplů, jeho načítání trvá dlouho. To znamená, že pro živé hraní je to nepoužitelné. Takže se jako jediná cesta jeví nasamplovat zvuky pomocí nějakého softwaru do počítače a ovládat to poté Rolandem přes MIDI.
Je možné zkombinovat při živém hraní používání interního tónového generátoru Rolandu a ovládání softwaru na počítači, až budu chtít hrát staré (zvuky z Yamahy) i nové (zvuky z Rolandu) skladby?
Jako nejlepší cesta mi bylo doporučeno použití programu Sample Robot a poté Kontak 4. Máte zkušenosti s těmito programy? Doporučili byste mi jiné? Máte někdo zkušenosti s podobným problémem a řešili jste někdo tento problém tímto způsobem, případně jak jinak? Půjde opravdu pomocí Sample Robot nasamplovat jednotlivé zvuky a poté je pomocí Kontak 4 rozložit na klaviaturu, případně je dát do vrstev nebo klaviaturu rozdělit?
Je možné někde si tento postup vyzkoušet? Existují od těchto programů dema?

Děkuji předem moc za jakýkoliv postřeh a radu...moc mi pomůžete, díky

Hynek Celar

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od EXCOM » 19 zář 2009 22:23

ohladom Fantom-G tu mame forum, kde sa toho mozes dozvediet viac
Fantom-G Forum
user Neural_I mam pocit ze tiez riesi live a pouziva Fantom-G, tak verim ze by vedel asi najlepsie poradit..

taka otazka, jedno live ktore mas trva tak dlho, ze nevystacis s jednym projektom z Fantom-G? ved ked to raz nahras, tak mas vsetko k dispozicii pred zaciatkom live predstavenia..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od kexik » 19 zář 2009 22:27

mna by dost zaujimalo ake zvuky z psr-s500 stoja za samplovanie...

Hynek
Příspěvky: 9
Registrován: 17 zář 2009 15:57

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od Hynek » 20 zář 2009 10:32

Děkuji
Vím, že zvuky z Yamahy nejsou nějak zvláštní, ale složil jsem spustu písniček a používám tam zvuky z Yamahay. A když je chci hrýt dál... Nevím, jestli se dají všechny najít na Rolandu. A ohledně toho samplování se Sample Robot 3 a Kontakt 4 máte zkušenosti?
Díky

Hynek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od kexik » 20 zář 2009 12:33

genericke yamaha zvuky musia byt k zohnaniu...

Hynek
Příspěvky: 9
Registrován: 17 zář 2009 15:57

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od Hynek » 20 zář 2009 14:05

Dobrý den,
Nerozumím, v jaké podobě by se to dalo sehnat? Myslíte, že by se to dalo někde sehnat? A potom to řídit přes midi rolandem a ty zvuky mít v počítači, nebo jak? Nevíte, kde by se to dalo sehnat?
Děkuji mnohokrát

Hynek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od kexik » 20 zář 2009 17:54

skus sf2midi.com, tam sa daju stiahnut rozne vysamplovane masiny vo formate soundfont (sf2). zo sf2 sa daju vyrobit .wav sample a nimi nakrmit roland. nebude to uplne presne ono, ale ak si budes yamahu sam samplovat, dopadnes presne s rovnakym vysledkom akurat sa narobis

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od peteness » 20 zář 2009 20:00

samplovanim masin ze zabyva mj. Kid Nepro
http://www.kidnepro.com/KN/SampleCity/A ... Files.html
necekej, za tam najdes kazdou samohrajku. Sampluji se jenom provarene syntaky.

Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Re: Potřebuji radu ohledně samplování zvuků...děkuji

Příspěvek od sunrise » 21 zář 2009 18:00

Ahoj, používám Kontakt jako sampler a Battery - co tě zajímá přesně ohledně Kontaktu? 4ka bude v říjnu k zakoupení i v ČR, budu na ni upgradeovat z mé 3ky.
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Odpovědět