prebudené sample

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 14:31

prebudené sample

Příspěvek od hightimes » 17 pro 2011 17:39

Čaute,
mám jeden problém. Mam hotovy projekt a chcem si vyexportovat jednotlive stopy na mix a master. Ok ved to nie je problem. Lenže, pri exportovaní som si všimol, že niektore sample su prebudene, tak som vypol vsetky efekty, ktore by to mohli sposobovat a su prebudene stale. Skontroloval som teda kit, z ktoreho som sample pouzival a zistil som ze hrozne vela samplov je tam prebudenych. Co pre mna znamena, ze musim vsetky zkriplene zvuky nahradit. Je tu aj obrazok ako vyzera ten sampel. S tym sa uz nic robit neda však? treba asi len nahradit zvuky však?
je to nejaky 9th wonder kit. Ten kit som stiahol z netu, teraz neviem ci si mam vobec nejake kity kupovat ked ich kupim a budu tam nekvalitne sample ako tu...
Moja otazka je, ci sa s tymi zvukmi neda nic robit. Aj ked sám myslim, ze nie.
dik.
Přílohy
ukazka.jpg
ukazka.jpg (61.51 KiB) Zobrazeno 968 x

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: prebudené sample

Příspěvek od matucha » 17 pro 2011 22:09

A slysis to jako problem nebo jen vidis? Muzes vzit tuzku a ty samply (po ztiseni) dokreslit. Nekdy ale trochu clipu nevadi (nejak moc).

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: prebudené sample

Příspěvek od tomy45 » 17 pro 2011 22:14

A nezabudol si pri exporte stop na mastri vypnut plugin limiter? :-) mne sa to uz raz stalo :)

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 14:31

Re: prebudené sample

Příspěvek od hightimes » 18 pro 2011 01:23

tomy45 píše:A nezabudol si pri exporte stop na mastri vypnut plugin limiter? :-) mne sa to uz raz stalo :)
ten obrazok nie je po exporte, ale normalne natiahnuty zvuk priamo z banky. prave to ze ten pack je plny takychto pridb. zvukov.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: prebudené sample

Příspěvek od dendy » 18 pro 2011 08:23

otazka je polozena tak ako ju dal matucha - naozaj to pocujes (pri celkovom mixeskladby, nie ked si prehras individualne single shoty) ? lebo vo velapripadoch ( hlavne pri kopakoch ktory si tu pastol) je to proste sucast charakteru zvuku, inak povedane "to je naschval, to tak ma byt"

jo a este si tooveraj v nejakm inom softe citam tie clipy naozaj su - uz som zazil aj to ze DAW proste len zle zobrazoval wavko...

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: prebudené sample

Příspěvek od TTT31 » 13 úno 2012 16:37

Já mám plno sample packů s perkusema takhle ořezanýma... je to od výroby. Lidi, kteří ty samply dělali, chtěli aby byly hlubší a tak je limiterem nebo clippingem ožízli(pak se stím nemusíš drbat ty, ale samozřejmě to bere samplům přirozenost ). Jestli to zní v pohodě je to v pohodě, jestli chceš více naturální zvuk, budeš muset použít jiný(neořezaný sampl). Nebo mě ještě napadá, že sem někde zahlídl nějaký VST jménem sample recover, který by mohl podle názvu takhle "poškozené" samply opravit, ale nezkoušel jsem - nepotřeboval jsem :) Něco jako tohle by se ti mohlo hodit

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=269950

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: prebudené sample

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 13 úno 2012 21:42

tiež si myslím že ked si ten clip nepočul ale len uvidel tak to nerieš

Uživatelský avatar
Jame
Příspěvky: 12
Registrován: 18 led 2012 20:12

Re: prebudené sample

Příspěvek od Jame » 02 bře 2012 14:32

koukam ze je to v edisonu, kdyz se ti zda amplituda prilis vysoka staci kliknout pravym do stetce wavu a vyjede nekolik moznosti ty potrebujes AMP funkci je nevim jestli je rovnou v nabidce nebo pravy klik-process-amp mas to defaultne nastavene na hodnote 1.00 tak das 0.5 a mas 2x mensi amplitudu

Odpovědět