reason samply
reason samply
pred nedavnem sem zacal zkouset tvorit nejakou muziku a zacal sem pouzivat reason 4,ale kdyz nekde stahnu nejake samply,tak je do nej nemuzu dostat...poradite mi nekdo???sem total toy:-D
Do Reasonu kdyžtak, tak refilly. ALE za sebe bych ti pro začátek doporučil zapomenout na Reasona, je to uzavřený systém a vždycky byl, daleko tě to nepovede.
Pokud chceš se chceš s něčím začít učit, jdi do Cubase nebo do Sonar, to má perspektivu a bude se ti to hodit v budoucnu. Za mě doporučuji Sonar.
Pokud chceš se chceš s něčím začít učit, jdi do Cubase nebo do Sonar, to má perspektivu a bude se ti to hodit v budoucnu. Za mě doporučuji Sonar.
LUPO: neni uplne, ale z vlastni zkusenosti vim, jak tezko se prechazi potom na neco z neceho, na co si clovek zvyknul...v mym pripade FL Studio...ja se ho chci zbavit, ale az moc jsem k tomu prirostl...to same jsem pozoroval u lidi s Reasonem a v podstate s kazdym podobnym softem...
proto lidem doporucuju uz programy, ktere maji vetsi perspektivu do budoucna...ja bych totiz rad, kdyby tehdy kdyz jsem zacinal s Fruity Loops, me nekdo donutil zacit treba radsi s Cubase...
proto lidem doporucuju uz programy, ktere maji vetsi perspektivu do budoucna...ja bych totiz rad, kdyby tehdy kdyz jsem zacinal s Fruity Loops, me nekdo donutil zacit treba radsi s Cubase...
len ako sam dobre vies, nikto by ta neprehovoril lebo ty si mal v tom case svoju pravdu a svoje pocityJindy2 píše:ja bych totiz rad, kdyby tehdy kdyz jsem zacinal s Fruity Loops, me nekdo donutil zacit treba radsi s Cubase...

Reason je dobra volba na zaciatok.. nemusi tam riesit nekompatibilitu, respektive nefunkcionalitu zle z instalovanych VST a podobne... pricnipy su rovnake..
ked chce niekto zacat musi niekde ZACAT a Reson je dobra volba... ma vsetko co pre zaciatok je treba..
ja si nemyslim ze pokud nekdo zacina, abys ho pustil do sveta tisicu vst plugin a milionu efektu....i spousta lidi , kteri maji tyto "neomezene" moznosti, jsou casto ztraceni a nejsou schopni neco kloudnyho udelat paradoxne pro tu neomezenost. Je to jako bys zacatecnikovi co nikdy nedrzel kytaru v ruce radil at si koupi americkyho fendera custom za 80 tisic. Pokud nekdo dokaze zvladnout Reason a nebude mu stacit je to dobra cesta jak prejit na neco lepsiho. Fruity loops je spis tracker nebo byval ne? to je zas neco uplne jinyho. Pro me byl hroznej prechod z Octalyzeru na Octa med a prechod ze svislych trackeru na vodorovnej reason pro me byl naprosty peklo
ale zas to melo tu vyhodu ze se clovek na tech jednoduchych 4-8 stopach v trackeru naucil vystacit s malem a komponovat. Kdybych tenkrat mel neomezene stop a efektu tak bych asi neudelal vubec nic.

ja si myslim ze je uplne jedno s akym sw sa zacne. ako vravim, vsetky su uz dost komplikovane a je to o tom, na aky si clovek zvykne. ja robim vo FL ale dnes by som s nim nezacinal, kedze neumoznuje jednoduche spracovanie projektov v profi studiach, kde instalaciu FL nenajdes, FL nevie omf, takze si treba pripravit material na mixaz rucne atd. mozno sa nieco z toho casom zmeni ale neverim. okrem toho FL stale bezi na jednom jadre, s vynimkou vst wrappera
Kexik : tu zjavne nejde o to co je lepsie, ... tu ide o sample, a na to je v reasone sampler
tak si tam nahadze co chce..
chalan si uz zjavne vybral na tvorenie hudby Reason 4 len nevie ako postupovat so samplamy.. a odpoved tu bola presne( ak sa bude drzat tvojej otazky ):
"na bicykli sa da nalepsie lyzovat ked si kupis sanky, alebo boby.."
no a takejto odpovede sa mu tu dostatlo...
tento thread je o Reasone a samploch, a uz sa tu objavil Ableton, Cubase, FL Studio.. este tu chyba Samplitude, ProTools atd.
cab11 : sampel hodis do Reasonu v NN-XT, tam mozes loadovat aj wav subory, treba si pozriet ake dalsie formaty podporuje...

chalan si uz zjavne vybral na tvorenie hudby Reason 4 len nevie ako postupovat so samplamy.. a odpoved tu bola presne( ak sa bude drzat tvojej otazky ):
"na bicykli sa da nalepsie lyzovat ked si kupis sanky, alebo boby.."

tento thread je o Reasone a samploch, a uz sa tu objavil Ableton, Cubase, FL Studio.. este tu chyba Samplitude, ProTools atd.

cab11 : sampel hodis do Reasonu v NN-XT, tam mozes loadovat aj wav subory, treba si pozriet ake dalsie formaty podporuje...