reason samply

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
cab11
Příspěvky: 2
Registrován: 20 lis 2008 20:42

reason samply

Příspěvek od cab11 » 20 lis 2008 21:44

pred nedavnem sem zacal zkouset tvorit nejakou muziku a zacal sem pouzivat reason 4,ale kdyz nekde stahnu nejake samply,tak je do nej nemuzu dostat...poradite mi nekdo???sem total toy:-D

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 20 lis 2008 21:54

Do Reasonu kdyžtak, tak refilly. ALE za sebe bych ti pro začátek doporučil zapomenout na Reasona, je to uzavřený systém a vždycky byl, daleko tě to nepovede.

Pokud chceš se chceš s něčím začít učit, jdi do Cubase nebo do Sonar, to má perspektivu a bude se ti to hodit v budoucnu. Za mě doporučuji Sonar.

cab11
Příspěvky: 2
Registrován: 20 lis 2008 20:42

Příspěvek od cab11 » 20 lis 2008 22:11

ok...urcite vyzkousim...dikec

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 lis 2008 09:29

jindy2. neni to uplne pravda. kdyz nekdo zacina, tak se na tom muze bez problemu naucit spoustu veci a potom prejit na otevrenejsi system

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2008 09:33

ale vsak reason vie prinajmensom wavy...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 lis 2008 10:01

LUPO: neni uplne, ale z vlastni zkusenosti vim, jak tezko se prechazi potom na neco z neceho, na co si clovek zvyknul...v mym pripade FL Studio...ja se ho chci zbavit, ale az moc jsem k tomu prirostl...to same jsem pozoroval u lidi s Reasonem a v podstate s kazdym podobnym softem...
proto lidem doporucuju uz programy, ktere maji vetsi perspektivu do budoucna...ja bych totiz rad, kdyby tehdy kdyz jsem zacinal s Fruity Loops, me nekdo donutil zacit treba radsi s Cubase...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 lis 2008 10:15

Jindy2 píše:ja bych totiz rad, kdyby tehdy kdyz jsem zacinal s Fruity Loops, me nekdo donutil zacit treba radsi s Cubase...
len ako sam dobre vies, nikto by ta neprehovoril lebo ty si mal v tom case svoju pravdu a svoje pocity :) je to tak zo vsetkym... cize aj tak by ta nikto nedonutil zmenit svoj nazor...

Reason je dobra volba na zaciatok.. nemusi tam riesit nekompatibilitu, respektive nefunkcionalitu zle z instalovanych VST a podobne... pricnipy su rovnake..

ked chce niekto zacat musi niekde ZACAT a Reson je dobra volba... ma vsetko co pre zaciatok je treba..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 lis 2008 10:45

ja si nemyslim ze pokud nekdo zacina, abys ho pustil do sveta tisicu vst plugin a milionu efektu....i spousta lidi , kteri maji tyto "neomezene" moznosti, jsou casto ztraceni a nejsou schopni neco kloudnyho udelat paradoxne pro tu neomezenost. Je to jako bys zacatecnikovi co nikdy nedrzel kytaru v ruce radil at si koupi americkyho fendera custom za 80 tisic. Pokud nekdo dokaze zvladnout Reason a nebude mu stacit je to dobra cesta jak prejit na neco lepsiho. Fruity loops je spis tracker nebo byval ne? to je zas neco uplne jinyho. Pro me byl hroznej prechod z Octalyzeru na Octa med a prechod ze svislych trackeru na vodorovnej reason pro me byl naprosty peklo :) ale zas to melo tu vyhodu ze se clovek na tech jednoduchych 4-8 stopach v trackeru naucil vystacit s malem a komponovat. Kdybych tenkrat mel neomezene stop a efektu tak bych asi neudelal vubec nic.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2008 10:53

fruity loops nie je tracker. dnes sa hrubym principom moc nelisi od cubase.
bicie sa daju programovat patternami jak na starych bicich masinach, to je to co kedysi FL bolo.
a dnes hlavne FL nie je vyrazne jednoduchsi od cubase

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 lis 2008 11:01

Já bych právě začátečníkovi doporučil asi FL Studio. Podle mě je celkem jedno v čem bude dělat. Musí ho nějak oslovit filosofie toho programu nebo třeba GUI... co já vim.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 21 lis 2008 11:08

Nainstaluj sirovnou Ableton. Mas to otevrenej system, zabalenej v prehlednym GUI, s vice nez intuitivnim ovladanim.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2008 11:40

ja si myslim ze je uplne jedno s akym sw sa zacne. ako vravim, vsetky su uz dost komplikovane a je to o tom, na aky si clovek zvykne. ja robim vo FL ale dnes by som s nim nezacinal, kedze neumoznuje jednoduche spracovanie projektov v profi studiach, kde instalaciu FL nenajdes, FL nevie omf, takze si treba pripravit material na mixaz rucne atd. mozno sa nieco z toho casom zmeni ale neverim. okrem toho FL stale bezi na jednom jadre, s vynimkou vst wrappera

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 lis 2008 11:49

inak chalan si pytal ako dostat samply do Reasonu :) a tu sa riesi opat v com by mal robit a co je lepsie :)
uz som pochopil v com ma ezone svoju charizmu :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2008 12:02

excom: aka je dobra odpoved na otazku "ako sa da lyzovat na bicykli" ?
mozes samozrejme poradit na bicykel namontovat lyze ale tiez mozes povedat ze je to kravina. podla mna je oboje funkcna rada a za istych okolnosti moze byt lepsi a kazda z nich

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 lis 2008 12:27

Kexik : tu zjavne nejde o to co je lepsie, ... tu ide o sample, a na to je v reasone sampler :) tak si tam nahadze co chce..

chalan si uz zjavne vybral na tvorenie hudby Reason 4 len nevie ako postupovat so samplamy.. a odpoved tu bola presne( ak sa bude drzat tvojej otazky ):

"na bicykli sa da nalepsie lyzovat ked si kupis sanky, alebo boby.." :) no a takejto odpovede sa mu tu dostatlo...

tento thread je o Reasone a samploch, a uz sa tu objavil Ableton, Cubase, FL Studio.. este tu chyba Samplitude, ProTools atd. ;)

cab11 : sampel hodis do Reasonu v NN-XT, tam mozes loadovat aj wav subory, treba si pozriet ake dalsie formaty podporuje...

Odpovědět