Ahoj. Mohlo by se zdát, že se tu tu už řešilo mockrát, ale stejně poprosím o radu. Sháním nějaké dobré samply pian do taneční muziky, do chilloutů a tak... Nechci žádné originální, skutečné, koncertní Steinweye, Yamahy a podobně, ale spíš piano, které perfektně sedne do mixu. Začínám zjišťovat, že smíchat zvuk piana s ostatními zvuky se pro mě stává noční můrou. Zkoušel jsem Plugsound Piano, ale není to ono, k2500R s piano boardem je spíš koncertní záležitost na klasiku. Tyhle samply jsou výrazné v nižších středech a to ruší. Zlatý Roland XP-80. Nic moc sampl, ale alespoň v nahrávce netrčel. Mám i problém se sterem a také s hlasitostí piana v mixu. Ne a ne mi tam zapadnout.
Většinou na něj dávám delay, ale vzhledem k tomu, že mám ostatní zvuky téměř bez efektu, piano je pak moc uhuhlané a melanholické. Nevíte nějakou fintu na efektování, aby bylo čitelné? Delay používám na sendu a ořezávám nižší frekvence...
Máte nějaké tipy na samply? Samplovací CD a podobně. Možná bych to řešil i hardwarově.
Dík.