Spolupráce FL Studia 7 s Magix Music Maker 2007

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Spolupráce FL Studia 7 s Magix Music Maker 2007

Příspěvek od macek » 27 črc 2007 11:50

Zdravím Vás.Potřeboval bych poradit ohledně těchto dvou prográmků jestli můžou byť jen omezeně nějako spolupracovat.V makeru se mi pracuje o něco jednodušeji a FL Studio mám zase narvané k prasknutí tím nejlepším co se týče virtuálních samplerů a syntezátorů.Líbilo by se mi např.utvořit v Nexusu melodickou složku a tu nějako vyexpedovat do Makeru.Děkuji.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 27 črc 2007 12:19

macek: Jedině Export do WAvu a pak to poskládat ve stopách. Magix music maker je spis sranda pro zacatecniky. Pokud ches delat music tak to chce slusny software s podporou MIDI IN OUT a VST.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 28 črc 2007 17:22

TOM-Thak píše:macek: Jedině Export do WAvu a pak to poskládat ve stopách. Magix music maker je spis sranda pro zacatecniky. Pokud ches delat music tak to chce slusny software s podporou MIDI IN OUT a VST.
Zas mu nerad co nepotrebuje :) chce jen vyexportovat melodii do fruity :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 črc 2007 12:06

Acid Punk: A co sem mu asi napsal.. vyexportovat a poskladat ve stopach, treba tech melodii bude mit vic ;)

To, ze by to chtelo nejaky lepsi software byl jen dodatek, aby se jeste zamyslel nad tim, co chce delat.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 črc 2007 17:11

TOM-Thak píše:Acid Punk: A co sem mu asi napsal.. vyexportovat a poskladat ve stopach, treba tech melodii bude mit vic ;)

To, ze by to chtelo nejaky lepsi software byl jen dodatek, aby se jeste zamyslel nad tim, co chce delat.
No jo ale kdyz ono zrovna FL 7 a Magic jsou z kategorie softwaru pro chude.. co si mysli jak je to super.. a stejne jako chudi si ten software nikdy nekoupi :-) kdo ma penize vyda se jinou cestou :)

Takze radit at si poridi to nebo to.. pokud to nejde rovnou stahnout z netu.. nema moc smysl :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 črc 2007 17:30

Acid Punk: Jo to mas pravdu. Pro zasmani mezi cubasem wavelabem se mi tady na skrince vali jeste krabice od Magixu, co sem si koupil asi pred 5ti lety nekde v tescu :D

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 29 črc 2007 17:41

Acid Punk: hele na FL 7 mi nešahej :) nejde o to, kolik to stojí, ale že je to prostě dobrý...mě se s tim dělá bezvadně a když jsem nedávno zkoušel Cubase a Sonara, tak to ovládání mě fakt odradilo, já už se asi nikdy fruita nepustím...

magix neznám, ale to bude asi opravdu hračka, což fruity není, v tom se dá složit fakt všechno, midi to umí, tak tam nevidim problém...ale když by chtěl dneska někdo s tímhle začínat, tak asi má cenu rovnou jít na cubase nebo na ten sonar, ale pro mě už to smysl nemá, fruit mi přirostl k srdci ;)

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 29 črc 2007 18:00

acid punk:prosimte premejslej nez sem neco napises, ses mimo...

Macek: Jak ti pise Tom-Thak musis si vyexportovat wavku...ale nevim jestli ji music maker sbasti, Jestli ti vyhovuje prace se smyckama ale chces si delat vlastni tak skus spis ACID, je to v podstate podobnej princip jako music maker ale nejni to hracka pro deti...smycky si pak muzes klido pripravovat v tom fruity nebo v cem te napadne

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 črc 2007 19:11

nathanael: ja v tom delal 3roky zacal sem Fruity Loops 2.7demo.
Takze asi vis jakej to byl dědeček kdyz dneska je naka 10ka tusim. Od tech dob to slo dost nahoru. Jen musim rict,ze kdyz sem pustil preset treba z PRO53 v cubase a ve FL tak to hralo na vystupu jinak.
A navic mi delali FL i to, ze mi prehravali obcas sami VSTcko treba zamrzla nota sama od sebe. Pak sem presel na Cubase a na ovladani sem si zvykl. Hlavni vec, co asi kazdyho odrazuje jsou bicí. Davat tam batery a psat to do midi.. ja to delam v audio stopach. Nejrychlejsi a nejobratnejsi reseni. Pokud si dopredu rozmyslis vsecky nastroje co tam das a nebudes chtit na menit kick kdyz budes mit hotovou pulku tracku, tak ses v pohode.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 črc 2007 19:21

Cubase bych rad osobne nekdy pochopil... X krat uz jsem si zkousel, jak bezel cas, ruzne verze nainstalovat ale vzdycky jsem rezignoval a nedovedl to zprovoznit (v okoli tomu taky kazdy prd nerozumel :) a radsi si udelal patern v rebirthu/fruity/1/2/3/6/7 :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 črc 2007 19:30

Acid Punk: Cubase nema patterny a playlist jako fruity, ale dalo by se to prirovnat k tomu, jako bys v tom playlistu skladal po kicku a ne po 4ech a vice patternech. Jednoduse casova osa. Na Xove ose je cas a na Y mas nastroje. A ty same vidis v mixaku serazene tak jak je mas serazene za sebou. No a VSTcka tam nedas jen insert channel, ale VSTcko ti ovlada midi kanal.. takze, abys spustil piano roll tak musis vytvorit midi a na jeho MIDI OUT navesit VSTcko (kdybys mel cubase 4 tak tam uz se VST vkladaj jako instrument track a je to stejny jak kdyz das insert channel ve fruity)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 29 črc 2007 19:32

TOM-Thak: to o špatném zvuku z fruity se tu psalo několikrát...naposledy to někdo uvedl na správnou míru tím, že řekl, že ano, že starší verze FL měly z toho a toho důvodu (už nevim) docela špatný zvuk...ale poslední verze 7 i 6 a 5 už byly podle mě úplně v pořádku, zvuk to má parádní a navíc verze 7 (to je ta poslední, ne 10) je snad kompletně přepsaná kvůli podpoře pro multicore a je fakt výborná...verzi 2.7 znám, docela jsem si jí svého času oblíbil, ale u fruity jsem skoro od verze 1, kdy to ještě neumělo skoro vůbec nic a byl to jen sequencer - z toho to sice vychází dodnes, ale teď už je tam mraky funkcí a přitom se s tím tak příjemně dělá, že mi to fakt vyhovuje - nikdy jsem nenarazil na nic, co bych tam nedokázal udělat...
ono nejde o to, že bych třeba měl potřebu měnit kick v půlce tracku ale spíš o to, že si tracky archivuji a když bych to chtěl po roce remakovat a přeházet všechy zvuky i celý track, tak ve fruity to jde udělat hodně jednoduše...vlastně všechno tam jde udělat jednoduše...ono je to spíš o zvyku - kdo si zvyknul na cubase, určitě nebude přecházet na fruity a naopak...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 črc 2007 19:38

nathanael: jasně, ja když přecházel z fruity na cubase tak mě to asi tak dva měsíce pěkně drtilo :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 črc 2007 20:11

Mimochodem chtel bych poradit :)

Kdyz uz jsem u toho tematu Cubase Vs Fruity Users :) mohl by mi nekdo poradit, mam Novation SuperBass Station rack, jeho vyhoda je ze ma vsechno ovladani kompletne midiizovane - vse vysila a prijma midi, ale nevyhoda je ze k nemu samozrejme neni zadny sw jako obluzny plugin.. co by se tvaril pro sekvencer jako VST, takze ho automatizuju z fruity ale dela to paseku nefunguje to idealne.. pri kazdem nacteni abych si vsechno namapovaval :) vstup midi potenciometru a not z venku funguje ale kdyz chci ovladat zevnitr.. tak si musim vse znovu pridavat primo po CC cislech.. pritom nechci nic jednoduchsiho nez ovladani filtru (moci automatizace) resu a pokud mozno i frekvence LFO... dela to super chemical zvuky ale spatne se to programuje.. kreslit si mysitkem prubehy je ubijejici stacilo by kdyby primo v sekvenceru mohly byt krivky cutoff a ress nad kazdou notou.. proste aby to slo nejak jednoduse ovladat :)

Samozrejme ze nejlepsi je ovladat novation pres poustene noty a pak jen automatizaci nahravat primym tocenim knobu rukama ale to ma nevyhodu v tom ze mi chybi treti ruka.. a ze se to pak musi zjednodusovat a rezat na velikost paternu.. - kdyz je automatizace dlouho not se nedostava a automatizace jede jenze zvuk nehraje.. je to cele zbytecne komplikovane.. pritom naklikat noticky do sekveceru je hracka...

Tak co by me zajimalo je nejaky software ktery by umoznoval ovladat nejen klikanim noty ale i snadno programovat Cutoff a Res pokud mozno i lfo a vsechno co se da nastavit?

Je fakt skoda ze novation je problem pouzivat kdyz clovek nema 3 ruce :)
Pritom zvuku se z toho da dostat spousta hlavne na takovy ten Chemical Bros hiphop :)))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 srp 2007 10:18

riesite tu kokotiny.
co magix vie? vst, dx, rewire?
fruity vie vo vsetkom tomto makat jednak ako master, jednak ako plugin/klient. prepojit to musi byt hracka

Odpovědět