Zatím jsem upravil externí SCSI SyQuest 270MB box na verzi s 2GB diskem (maximum co K2000 umí).
A začal hledat jak na to dostat samply v .krz formátu, protože nechci vše zase vypalovat na CD a řešit načítání pomocí externí CDROM mechaniky.
A o tom chci tady napsat. Třeba to někomu pomůže.
Šlo mi o to zachovat při konverzi samplů LOOP pointy. Což se ukázalo jako ne zcela jednoduchý úkol.
1. KURZWEIL CD na HDD
Pokud jsem měl CD image přímo v KURZWEIL formátu pomohl jako jediný Translator od Chicken Systems. Ten jako jediný dokázal načíst data z virtuální CDrom mechaniky a současně je uložit na disk jako .KRZ se všemi parametry.
2. AKAI CD na HDD
Tak tady to bylo trochu divoké. Přímo z AKAI formátu do .KRZ umí převádět jenom AwaveStudio. Bohužel uložit celé CD (collection) končí s chybou jako že to je nad možnosti daného nástroje. Asi je tam kontrola chyb a kolekce by měla nad 64MB, takže by se nenačetla.
Našel jsem jednu okliku, kdy stačilo uložit AKAI do formátu GIGA STUDIO3 a z něj šlo uložit všechny programy jako .KRZ.
Takže hurá začal jsem konvertovat jako blázen. Nó, než jsem doma zjistil, že se do .KRZ takto neuloží loop pointy, což je u sustained zvuků docela vada.
Začal jsem kombinovat a nakonec došel ke zdárnému výsledku.
V Awave studio se načte AKAI, označíte všechny programy (nebo ty co chcete) a zmáčknete F4, zvolíte výstupní formát a už to může ject. Problém je, že každý program musíte odsouhlasit k uložení. No a s tím pomůže utilita AutoClicker, který v zadaném intervalu za vás kliká "na myší" tlačítko.
Tímto způsobem zůstanou zachovány loop pointy.
Možná to někomu pomůže, když se bude zaobírat jinou vykopávkou jako já