Staré samplery. Zkušenosti, rady, nostalgie ...

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
eGen

Staré samplery. Zkušenosti, rady, nostalgie ...

Příspěvek od eGen »

Jak jsem už psal v jiném threadu, oprášil jsem K2000VP.

Zatím jsem upravil externí SCSI SyQuest 270MB box na verzi s 2GB diskem (maximum co K2000 umí).
A začal hledat jak na to dostat samply v .krz formátu, protože nechci vše zase vypalovat na CD a řešit načítání pomocí externí CDROM mechaniky.

A o tom chci tady napsat. Třeba to někomu pomůže.

Šlo mi o to zachovat při konverzi samplů LOOP pointy. Což se ukázalo jako ne zcela jednoduchý úkol.

1. KURZWEIL CD na HDD
Pokud jsem měl CD image přímo v KURZWEIL formátu pomohl jako jediný Translator od Chicken Systems. Ten jako jediný dokázal načíst data z virtuální CDrom mechaniky a současně je uložit na disk jako .KRZ se všemi parametry.

2. AKAI CD na HDD
Tak tady to bylo trochu divoké. Přímo z AKAI formátu do .KRZ umí převádět jenom AwaveStudio. Bohužel uložit celé CD (collection) končí s chybou jako že to je nad možnosti daného nástroje. Asi je tam kontrola chyb a kolekce by měla nad 64MB, takže by se nenačetla.
Našel jsem jednu okliku, kdy stačilo uložit AKAI do formátu GIGA STUDIO3 a z něj šlo uložit všechny programy jako .KRZ.
Takže hurá začal jsem konvertovat jako blázen. Nó, než jsem doma zjistil, že se do .KRZ takto neuloží loop pointy, což je u sustained zvuků docela vada.
Začal jsem kombinovat a nakonec došel ke zdárnému výsledku.

V Awave studio se načte AKAI, označíte všechny programy (nebo ty co chcete) a zmáčknete F4, zvolíte výstupní formát a už to může ject. Problém je, že každý program musíte odsouhlasit k uložení. No a s tím pomůže utilita AutoClicker, který v zadaném intervalu za vás kliká "na myší" tlačítko.
Tímto způsobem zůstanou zachovány loop pointy.

Možná to někomu pomůže, když se bude zaobírat jinou vykopávkou jako já :)

MDudas

Re: Staré samplery. Zkušenosti, rady, nostalgie ...

Příspěvek od MDudas »

:palec+:

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Len doplnim - Awave dokaze citat aj P3k a Forte programi. Takze je vidno ako su zhotovene. Ale nedokaze ich ukladat - sejvnut spravne. Meni lubovolne samplerate pri ukladani napr.krz files.

eGen

Příspěvek od eGen »

Tak musím svůj postup revidovat.

Některé programy z AKAI formátu, Awave Studio tak domrví, že nereagují na Note Off, hrají až "do konce" samplu a ignorují Loop Point.
Některé mi dokonce shodily KOS a stroj se mi rebootoval.

Bohužel je Awave jedinný software, který umí do .krz ukládat.
U některých programů mi zatím pomohlo udělat export z AKAI do GIG formátu přes CDXTRACT a tento GIG následně uložit v KRZ. Třeba u Propeller Island-Cathedral Organ-AKAI jsou pak programy do Kurzweila kontertovány dobře.
Stejným postupem mi však u jiných CD vzniká stav, kdy je sampl celý zaloopovaný ačkoliv v programu je LOOP vypnutý.

Začínám propadat skepsi :) AKAI tam v dnešní době pohodlně asi nedostanu.

eGen

Příspěvek od eGen »

Nemáte někdo Chickensys translator v aktuální verzi (v6)? Kdyby mi odzkoušel konverzi a fungovala by, tak si ho pořídím, ale takhle bych kupoval zajíce v pytli.

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja jsem kdysi pouzival na prevod (ripovani) CD AKAI formatu software CD XTRACT (snad ho mam jeste na nejakem HD) ale ten uz se myslim nevyviji, ten pokud si pamatuju umel prevody formatu. Kazdopadne pokud mas starsi Win PC tak ho muzes zkusit nebo najit alternativu.
http://www.cdxtract.com/home.php

eGen

Příspěvek od eGen »

CDXtract neumí ukládat do .KRZ

Stan

Příspěvek od Stan »

Sorry ja mel za to ze .krz = Kurtzweil protoze Kurtzweil myslim umi, tak nic, skoda. Ja jsem mezitim opravdu nasel na jednom HD v4.51 z roku 2008 pro OSX. :)

eGen

Příspěvek od eGen »

On umí načíst, ale ne uložit.

Já hledám řešení tohodle řetězce:

AKAI CD ISO uložené v PC > KURZWEIL .KRZ uložené na SCSI HDD

Stan

Příspěvek od Stan »

Koukal jsem na ten KURZWEIL CREATOR a stoji jen par drobnych ($80). Proc ho teda nekoupis kdyz ho nutne potrebujes. Neni problem napsat na firmu co by jsi potreboval dosahnout a jestli je mozne vratit soft pokud nebudes spokojen s vysledky konverze. Verim ze ti vyjou vstrict protoze co jsem tak zbezne cetl je to v soucasne dobe snad nejlepsi konvertor formatu na trhu.

eGen

Příspěvek od eGen »

No věřit že mi vrátí peníze je hezká věc.
škoda že nemají demo s řekněme 32MB konverze ve full režimu, na vyzkoušení.

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja nekoukal jak maji demo udelany jen tam pisi ze to neni originalni verze ktera se da odemknout licencnim kodem a ze to neumi ukladat. Na druhou stranu ma dost pozitivni recenze tak to asi nebude zadny sunt. Zeptat se jich na return policy pokud nenajdes nic na jejich webu te nic nestoji. ;)

eGen

Příspěvek od eGen »

Vyzkoušel jsem demo translátoru a nedokáže korektně přehrát sampl z AKAI CD v preview mode.
Samply z jiných programů přehraje bez problému.

Snad co mě zaujalo je přímá podpora SCSI2SD boardu, kde dokáže z windows přímo adresovat zápisy do sektorů SD karty tak, aby se uložily na ta virtuální SCSI zařízení.

Odpovědět