Synth lead podobný elektrické kytaře
Synth lead podobný elektrické kytaře
Ahoj,
chtěl bych se poradit s někým o tom, co za průběhy a modulace jsou v leadu, který hraje např. tady:
v čase 1:36 zní to skoro jako taková umělá el. kytara.
Krom toho, že tam je hodně halu a delaye tak to tipuju ještě
na hodně portamenta, lfo modulaci pitche, ale vrtá mi v hlavě čím dosáhli té "električnosti" toho průběhu.
Zní to tak hezky plechově. Jestli je to nějaký FMko Sawu nebo Oscilator Sync a přes to ještě
nějaký zajímavý distortion efekt (jisté je to, že je to z Reasonu 3, takže předpokládám, že na tom je ten jejich scream efekt).
Asi nejblíž by se k tomu hodilo využít v Sylenth1 ten je taky plechovější oproti třeba TIčku nebo třeba DUNE Vsti.
Nějaký nápad?
Díky!
chtěl bych se poradit s někým o tom, co za průběhy a modulace jsou v leadu, který hraje např. tady:
v čase 1:36 zní to skoro jako taková umělá el. kytara.
Krom toho, že tam je hodně halu a delaye tak to tipuju ještě
na hodně portamenta, lfo modulaci pitche, ale vrtá mi v hlavě čím dosáhli té "električnosti" toho průběhu.
Zní to tak hezky plechově. Jestli je to nějaký FMko Sawu nebo Oscilator Sync a přes to ještě
nějaký zajímavý distortion efekt (jisté je to, že je to z Reasonu 3, takže předpokládám, že na tom je ten jejich scream efekt).
Asi nejblíž by se k tomu hodilo využít v Sylenth1 ten je taky plechovější oproti třeba TIčku nebo třeba DUNE Vsti.
Nějaký nápad?
Díky!
Re: Synth lead podobný elektrické kytaře
a preco si myslis ze to nieje skutocna gitara ?? 
inak ak je to zreason3 tak to je to skoro urcit Maelstrom...
ale nieje jednoduchsie napisat rovno autorovi ? Ja som to uz par krat spravil a oplatilo sa
Kazdy autor sa vzdy rad pochvali ako co naladil 

inak ak je to zreason3 tak to je to skoro urcit Maelstrom...
ale nieje jednoduchsie napisat rovno autorovi ? Ja som to uz par krat spravil a oplatilo sa

Ja se obavam, ze spousta autoru jsou presetáři 

ja by som neppdcenoval ludi... asi 3x som takto posal autorovi (vzy islo o oficialne releasy) a vzy som dostal prekvapujucu odpoved ktora bola zaujimava - sposoby layeringu, syntak z ktoreho zvuk pochadzal, atd
slkus to, za pokus nic nedas
slkus to, za pokus nic nedas

podle me to kytarovy preset z Kurzweila, hodne zefektovany a modulacnim koleckem trochu zprohybany. Zkus si poslechnout muj track Tales of Glory (na bandzone), tam to mam hned na zacatku - bez procesingu, tak jak to leze z Kurcka s internim reverbem.
ako vies ze je to z reasonu 3?
to je strasna sr... 
tome, spousta synthu ma takovyhle podobny kytarovy leady v presetech. staci dat vhodnej distortion, nebo treba rovnou neco jako guitar rig, nebo amplitube, zahrat si trosicku s pitchbendem a jses blizko nebo primo tam..

tome, spousta synthu ma takovyhle podobny kytarovy leady v presetech. staci dat vhodnej distortion, nebo treba rovnou neco jako guitar rig, nebo amplitube, zahrat si trosicku s pitchbendem a jses blizko nebo primo tam..
podle me jsou zakladem toho zvuku samply. Dobre nasamplovana kytara, nejlip Kurzwei (oni to proste umej nejlip sejmout, dat tomu nenapadnou modulaci, spravnou kompresi, attack atd - ve vysledku to pekne zapadne do mixu). Na to dat Ampliube nebo neco, ale bez zdraveho zakladu to nebude ono.
no to je hodne umela kytara;) jednoduse vibrato, portamento a dlouhej decay na filtru a na to vhodnej overdrive a muzes to naladit skoro na jakymkoliv syntaku. Anebo to hodit na samply cisty kytary jak pise petteness, akorat tam se hur resi to poratmento (glide).
podla mna je to tym distortionom, zda sa mi ze ked dva rozne zvuky prezenies nejakym gitarovym distortion pedalom tak potom budu zniet ovela podobnejsie ako predtym
No proste sebe lepsie nastaveny zvuk el gitary naefektovany ako hovado....vzdy to bude len umela gitara... takze je otazka ci nie je lepsia cesta ten zvuk urobit skor niecim odlisny nez sa ho snazit uplne napodobnit ale samotny sposob hry ta aj tak vzdy prezradi....na tych ukazkach je to pekne vidiet...resp pocut.
Ok, diky proverim to.
Jinak vim, ze je to Reason, protoze interpret sklada vse v Reasonu.
Jinak vim, ze je to Reason, protoze interpret sklada vse v Reasonu.
Presne, mne sa tiez zda ze autor sa nesnazil "napodobnit" gitaru, ale ten jeho zvuk sa celkovo nejak inak sprava a necakal by som od neho aby sa podobal na gitaru. A kedze sa nehra na gitaru tak je dobry taky aky je. Ale ked v tom niekto chce hladat gitaru alebo sa ju silou mocou snazit napodobnit tak vysledok bude imho horsi ako v tamtom povodnom trackuhubert píše:vzdy to bude len umela gitara... takze je otazka ci nie je lepsia cesta ten zvuk urobit skor niecim odlisny nez sa ho snazit uplne napodobnit
Vas asi hodne zmatlo to, ze sem napsal kytara.. ale ja to nedokazal k nicemu jinemu prirovnat. Jinak on se urcite nesnazil o kytaru, ale proste je to zajimavy lead synth zvuk, ktery vzdalene po delsim poslechu muze pripominat kytaru.