Ukazka akusticke hudby s chybou

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Ukazka akusticke hudby s chybou

Příspěvek od safa » 22 zář 2006 23:56

Potreboval bych jestli PLS nekdo nemate nejakou nahravku akutsicke nebo vazne hudby s nechtenym ruchem (bouchnuti dveri nebo smycce o pultik) na ktere by se dal vyzkouset Spectral Cleaning plug-in ze Samplitude 9 ( viz. http://www.samplitude.com/eng/seq/news.html ). Nejak tu nic s chybou nemam (zkousel jsem to na skluzu kytary po strunach, tam to funguje uplne kouzelne).

Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 23 zář 2006 09:41

Vymenim ruch v akusticke hudbe za verzi 9. Kdypak mi ji uz posles ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 zář 2006 11:00

... az prijedes domu. Pocitam ze kolegyne ti ji v dobe me nepritomnosti uz poslala a ceka na tebe na DPD depu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 23 zář 2006 12:06

http://worship59.com/bordel/vecer220906-highquality.mp3 - dvakrát zadrnčení struny v 26.-27.vteřině... stačí? :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 23 zář 2006 18:12

safa píše:... az prijedes domu. Pocitam ze kolegyne ti ji v dobe me nepritomnosti uz poslala a ceka na tebe na DPD depu.
Snad tam kolegyne nebude cekat moc dlouho :)

A kdyz to srovnas s Renovatorem ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 24 zář 2006 13:40

... nevim, zatim jsem v prostredi vystavy mel jen tuhle nahravzu s tim skluzem ... vic jsem zatim nemel sanci zkusit. A vzhledem k tomu, ze dcera ma teda nestovice tak asi ani v pristim tydnu nebudu ... ;-(

Mmno ale prinejmensim je to i se Samplitude za tretinovou cenu (u Upgrade je to jeste mnohem min ...)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 27 zář 2006 00:08

... neco jinyho nekdo nema ? Nevjakou akustickou vec s identifikovatelnou chybou ... (Ivo & Ivo ?)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2006 12:17

nieco ti mozem nahrat... ako by si si to predstavoval? stacila by flauta a do toho z 5-tich merov dvere? mono, stereo?

cough
Příspěvky: 36
Registrován: 04 srp 2005 17:56

Příspěvek od cough » 27 zář 2006 14:04

Safa: něco ti pošlu, dělal jsem záznam vánočního koncertu (smyčcový orchestr - Vivaldi) včetně krásného kašlání publika...
Divíte se tomu, Klásek?.....

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 27 zář 2006 16:53

Myslím že bezbolestně odstranit kašlání, dveře atd. je v podstatě nemožné jakýmkoliv způsobem - každá frekvence je víceméně obsažena jak v onom nežádoucím zvuku, tak v samotné hudbě, takže jedním ořezáváme i druhé ... výsledkem bud vždy jen kompromis ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2006 17:06

bezbolestne ide urobit dekonvoluciu, ale tam je nutnost mat ten ruch nasamplovany, v rovnakej kvalite ako v nahravke, co je samozrejme blbost, pri nahodnych poruchach (sum je bohuzial tiez velmi nahodna porucha).

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 zář 2006 10:21

... jezisi ja jsem nechtel abyste tu resili co jde nebo nejde, ja jsem chtel ukazku na ktery bych to moh vyzkoust. Samozrejme ze to nejde na 100 procent a ze pokud ty dvere muzete pred nahravanim zajistit tak to udelejte.

Na druhou stranu pokud takovahle vecicka (hnusi se mi napsat tool) umi v nahravce utlumit takovejhle nechtenej a nepredpokladanej ruch na snesitelnou uroven tak aby byla nahravka snesitelna a nemusel clovek platit dalsi nahravaci den symfonaku (coz se docela prodrazi) kvuli tomu ze si nekde neceho nevsim (nebo ze mu bejakej blbec vlez do nahravani a nebyl cas to opravit) tak je to sikovna a uzitecna vec. Na skluz kytary to fungovalo kouzelne, ted potrebuju neco na cem bych to zkusil v nejaky smysluplnejsi (praxi podobnejsi) podobe.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2006 10:36

safa: tak kua odpovedz ci staci flauta s dverami, nech sa s tym nebabrem zbytocne

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 29 zář 2006 02:41

mmno esli se s tim ches delat tak staci ... ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 29 zář 2006 07:57

By mě fakt zajímalo jak ten spectral cleaning funguje. V manuálu je o tom jediná zmínka v kapitole "co je nového ve V9" a tím to končí. Dá se tam vybrat kousek spektra, ale jak ho "vymazat" nevím. Při pokusu o vymazání akorát zmizí ten vybírací obdélník a vše ostatní zůstává ...

Odpovědět