Uložení zvuku z VSTi syntezátoru

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Uložení zvuku z VSTi syntezátoru

Příspěvek od macek » 13 čer 2007 08:24

Zdravím.Jelikož je na tomto prima fóru vždy mnoho znalců..tedy krom mne,dovolím si míti otázku:Když si otevřu v FL Studiu VSTi doplněk např.Spectrasonic Atmosphere nebo hypersonic,vždy mi to ukrojí značnou část z RAM paměti.Proto se ptám:Když najdu např.v hypersonicu zvuk který se mi líbí a patřičně ho okrášlím přes různé hejblátka,mohu ten sampl nebo jak to říct někam uložit abych pro příště nemusel spouštět celý VSTi syntezátor?Abych si ten sampl uložil třeba do složky soufont a pak s ním jednoduše pracoval.Děkuji.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 13 čer 2007 08:42

Myslis asi SoundFonty zvukoviek Soundblaster... no to si musis ten zvuk navzorkovat/nasamplovat, najlepsie kazdu oktavu, potom naloopovat
a nazonovat na klavesnicu s pomocou programu ako Awave, v ktorom sa
daju vytvarat soundfonty.

BTW kolko mas RAM, stale je lepsie hrat s original zvukom... :)


Martin
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2007 08:43

macek: namaluj si tam noty jaky potrebujes a vyexportuj si to do wavky. Pak to vlozis do Sampleru ve FL. Pocitej s tim, ze pri prepinani not se ti to bude jako sampl pekne mrsit. Jedine to nasamplovat na vice notach a dat to do sampleru, ale Spectrasonic Atmosphere je vlastne takovej sampler takze kdyz to das treba do kontaktu tak ti ten kontakt zabere mozna i vic nez ten spectrasonic :D

macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Příspěvek od macek » 13 čer 2007 09:37

Ramku mám slabou 512.Když rozbalím více syntezátorů,tak se na ně můžu leda tak koukat..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2007 09:40

macek: to nebude jen ramkou.. i vykonem procesoru. S P4 2,4ghz 512DDR 400 sem spustil v cubase prumerne realtime tak 6 slusnych VSTi + hafo audiostop s efektama.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 13 čer 2007 10:10

Je mozne exportunt celu stopu s tym nastrojom do dlheho WAV samplu a potom si natiahnut subor do skladby, ako to pise TOM. Ma to iste nevyhody - sampel uz je pevny a neskor sa neda upravit, musis cely postup zopakovat.

Ak by si bol v Cubase, ten ma funkciu "Freeze track" a ta funkcia robi v podstate toto iste, usetri vykon a robi to uplne samocinne. Da sa to aj "Un-Freeze" ked sa rozhodnes este dorabat nejake zmeny, nemusis to cele robit odznovu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2007 10:57

macek : to nad cim spekulujes je nezmysel .. riesenie je zvacsit ram ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 13 čer 2007 11:01

presne, stejne se ti ty zvuky musej naladovat do RAMKy tak jako tak, a ty VSTicka o kterych mluvis jsou de facto taky samplery, takze by sis vubec nepomohl. Prikup pamet, neni draha.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět