VSTi - dychovka

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od Vuid » 11 led 2010 23:47

boro píše:MOJ SMELY ODHAD > ze ked si to vsetko pokupis a ze aj vyskusas, tak je dost pravdepodobne, ze dospejes k nazoru, ze si si radsej mohol kupit mikrofon a nahrat to s kamosmi. Ze? :D
Presne, profici (Yello treba) maj za kamose orchestry. Skladaj ovsem s VSTi! Jenze nekdo na to ma...penize myslim:)
Mikrofon je levnejsi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od kexik » 12 led 2010 14:35

biscuit píše:chlape taky trochu googluj, my tu nejsme dedove vsevedove :-)
my sme LENIVI dedovia vsevedovia :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od kexik » 12 led 2010 14:38

moja rada je zohnad radsej podpriemernych dycharov, nabrat audio po nastrojoch a strihat a strihat. vysledok bude urcite lepsi ako sampler. navyse v dychovke sa furt opakuju frazy, hlavne na basovych nastrojoch, tak to mas raz dva ;)

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od alcoTN » 12 led 2010 14:41

kexik píše:moja rada je zohnad radsej podpriemernych dycharov, nabrat audio po nastrojoch a strihat a strihat. vysledok bude urcite lepsi ako sampler. navyse v dychovke sa furt opakuju frazy, hlavne na basovych nastrojoch, tak to mas raz dva ;)
myslis nieco ako sample spravit? nemam s tym moc skusenosti, preto sa pytam mozno na zakladne veci, paci sa mi na tom dychovom kontroleri ze si udas silu a parametre tak ako by si naozaj hral :) to je bomba vec... ale bohuzial moj nastroj na to nema vstup a prepojenie do PC a hrat pomocou VSTi asi nieje mozne...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od kexik » 12 led 2010 14:51

nie spravit sample po tonoch, ale nahrat tie veci co potrebujes po partoch na solove nastroje, chyby prestrihat, a zmiesat.
dychovy kontroler je sranda vec, to ano, ale osobne nepoznam nikoho kto by to pouzival na zive nastroje, vacsinou sa tym kontroluju syntaky. nieco ine je akai ewi, ktory uz rovno obsahuje specializovany sampler s garritan samplami, tak s tym sa veru da... ale zasa, musis byt dychar, inak na tom nezahras

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od peteness » 12 led 2010 15:09

Ku'va si stahni nekde Moravanku a strihej a strihej, narvi to treba do Battery :) ....jako ozivujici doplnek k tem VSTi

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od alcoTN » 12 led 2010 15:11

kexik píše:nie spravit sample po tonoch, ale nahrat tie veci co potrebujes po partoch na solove nastroje, chyby prestrihat, a zmiesat.
dychovy kontroler je sranda vec, to ano, ale osobne nepoznam nikoho kto by to pouzival na zive nastroje, vacsinou sa tym kontroluju syntaky. nieco ine je akai ewi, ktory uz rovno obsahuje specializovany sampler s garritan samplami, tak s tym sa veru da... ale zasa, musis byt dychar, inak na tom nezahras
nojo ,s real trubkami sa da nahrat len to co vies ze chces nahravat, ale cez kontroler nahras nieco ked aj zaimprovizujes :) preto je pre moje potreby lepsi ten kontroler, na trubke som hral 2 roky :) snad do toho fuknem cosi :) proste ma to oslovilo ALE pokial nenajdem sposob ako to pripojit priamo do PC a pouzit to s VSTi tak to nema vyznam ani kupovat, na druhej strane som nasiel MIDI kontroler ktory ma na to vstup ale to zasa celu siautaciu predrazuje coz uz presahuje mieru investicie
KORG PA3x PRO

FredFlinstone
Příspěvky: 75
Registrován: 21 led 2009 15:44

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od FredFlinstone » 09 bře 2010 10:47

boro píše:MOJ SMELY ODHAD > ze ked si to vsetko pokupis a ze aj vyskusas, tak je dost pravdepodobne, ze dospejes k nazoru, ze si si radsej mohol kupit mikrofon a nahrat to s kamosmi. Ze? :D
Nahrať dychové nástroje (a obzvlášť ak ich je naraz viac) je trošku "iná káva" ako nahrávať gitary alebo klávesy. Nemyslím teraz z hľadiska zvukárskeho (nastavenie akustických vlastností priestoru atď.) ale z hľadiska výsledného zvuku.
Gitaristov a klávesákov schopných nahrať jednoduchú skladbu zoženieš tony, ale hráčov na akýkoľvek dychový naśtroj, hrajúcich tak aby to bolo možné nahrať (a potom vypočuť) aby si hľadal.
Chcem tým povedať to, že dať dokopy dvoch trumpetistov aby hrali tak, že to bude na nahrávke počúvateľné je set-sakrameský problém. Zatiaľ čo dať dokopy dvoch gitaristov (klávesákov) tak, aby zahrali a nahrali jednoduchú skladbu, a výsledná nahrávka sa dá stráviť je oveľa, oveľa reálnejšie.
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...

FredFlinstone
Příspěvky: 75
Registrován: 21 led 2009 15:44

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od FredFlinstone » 09 bře 2010 10:59

@alcoTN: myslím, že tvoj Tyros by mal mať vstup na dychový kontrolér. Inak dychový kontrolér ti je na prd ak ho máš len osamotene. Potrebuješ to prepojiť s nejakým zvukovým modulom, ktorý vlastne bude tvoriť výsledný zvuk. Dychový kontrolér ti len pošle informáciu o tom aký tón má znieť, aké má mať parametre. Je to v podstate to isté, čo obyčajná MIDI klávesnica, akurát dychový kontrolér sníma ešte niekoľko ďalších parametrov a mení ich na MIDI údaje (napríklad sila dychu, spôsob dychu, nasadenie tónu, rezonancia vzduchového stlpca atď.) Samotný zvuk, ktorý odpovedá tomuto tónu (aj s jeho parametrami) vygeneruje samotný zvukový modul (či už hardware-ový modul, alebo software-ový VSTi).
V podstate môžeš na to napojiť ľubovoľný modul (alebo VSTi) a môžeš hrať. (Napr.možno pripojiť dychový kontrolér na zvukový modul Alesis NanoBass a budeš hrať ako basa.)
Existujú však k dychovým kontrolérom špeciálne zvukové moduly (resp.software-ové VSTi), ktoré sú určené hlavne na to, aby výsledný zvuk reagoval na čo najviac týchto "špeciálnych" parametrov.
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od a.tom.x » 09 bře 2010 14:18

Vstup na breath kontroler má každá Yamaha DX, SY a YS řady za pár tisíc, btw. některé FM dechy hrají hodně dobře (viz WT11, který má 4-op FM zvukový modul). Breath konroler je taky otázka 2-3 tisíc. Mám ho připojenej k VL7 a je to velmi dobré a autentické. Samozřejmě otázka jak se s tím vypořádají VSTi (těm já obecně nedůvěřuji a nepoužívám). Každopádně to co nahraješ s breath kontrolérem bude znít mnohem lépe než jenom přes klávesy.

Klasický dechový ovladač už pořebuje, abys na to uměl hrát. S breath kontrolerem a klávesnicí si prostě jenom "dofoukáváš" tu charakteristiku a hraješ při tom na známý uživatelský interface = klaviatura.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od Liquid Sound » 09 bře 2010 14:30

Co ukazuje ten chlapík to WIVI, proboha vždyť ty tvuky nemaj s těma co to má představovat vůbec podobný! :D
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od alcoTN » 09 bře 2010 14:44

FredFlinstone píše:@alcoTN: myslím, že tvoj Tyros by mal mať vstup na dychový kontrolér. Inak dychový kontrolér ti je na prd ak ho máš len osamotene. Potrebuješ to prepojiť s nejakým zvukovým modulom, ktorý vlastne bude tvoriť výsledný zvuk. Dychový kontrolér ti len pošle informáciu o tom aký tón má znieť, aké má mať parametre. Je to v podstate to isté, čo obyčajná MIDI klávesnica, akurát dychový kontrolér sníma ešte niekoľko ďalších parametrov a mení ich na MIDI údaje (napríklad sila dychu, spôsob dychu, nasadenie tónu, rezonancia vzduchového stlpca atď.) Samotný zvuk, ktorý odpovedá tomuto tónu (aj s jeho parametrami) vygeneruje samotný zvukový modul (či už hardware-ový modul, alebo software-ový VSTi).
V podstate môžeš na to napojiť ľubovoľný modul (alebo VSTi) a môžeš hrať. (Napr.možno pripojiť dychový kontrolér na zvukový modul Alesis NanoBass a budeš hrať ako basa.)
Existujú však k dychovým kontrolérom špeciálne zvukové moduly (resp.software-ové VSTi), ktoré sú určené hlavne na to, aby výsledný zvuk reagoval na čo najviac týchto "špeciálnych" parametrov.
nie Tyros nema takyto vstup, to je ten problem... velmi sa mi to paci ale s Tyrosom asi nepochodim.
- zvukovy modul? ja som myslel ze staci zapojit do nastroja s tymto vstupom a zvuky budu prehravane z banky nastroja... este by mozno sa dalo zohnat nieco nejaka krabicka s vstupm na kontroler a vystupom na USB aby sa to dalo prepojit priamo s VSTickom v software... nepoznam nikoho kto ma takyto kontroler... ;(
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od kexik » 09 bře 2010 15:07

ved ti vravim, ewi od akai

http://www.akaipro.com/ewiusb

vraj ta usb verzia vobec neni draha a dostanes to s nejakym lahcenym garritanom

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: VSTi - dychovka

Příspěvek od a.tom.x » 11 bře 2010 10:36

No jo, ale jak rikam na to uz se musi umet hrat a neni to sranda, zkousel jsem u Bodyi tu Yamahu a bez znalosti hry na dech nastroj je to vice mene k nicemu, naproti toumu breath controller je prote jenom kontroler, ktery prevadi foukani na kontrolery a nevysila MIDI noty. MIDI noty se resi na klaviature. Jo a taky podotykam, ze zvuky v modulu/VSTi muesji byt prizpusobene na breath controller. Treba Yamaha VL7/1 maji od vyrobce factory banks ve dvou verzich. Jednu na dechovy ovladac a druhou na kolecka. Takze pokud to nemas nastaveny v tom pluginu/modulu tak se v tom budes muset pohrabat a prenastavit (a neni to jenom o velocity, ale i o fitlrech a na VL i dalsich parametrech, ktery jdou trochu mimo standardni parametry zname z ROMpleru. treba u tech DX FM nastroju se to routuje do hlasitosti opeatoru (lavne modulatoru), cimz se dociluje zivy dojem.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět