Zvuk rytmicaku

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Samsebepan
Příspěvky: 9
Registrován: 08 úno 2020 15:41

Zvuk rytmicaku

Příspěvek od Samsebepan »

Ahojte....velmi by ma zaujimal vas nazor alebo nejaky trik ako docielit zvuk rytmicaku z ukazky...nejde mi ani o konkretny zvuk ako taky ale skor o ten room?..reverb?...skusal som uz zopar veci ale zatial sa mi nedari sa k tomu priblizit....dakujem za vase postrehy :)

vasek
Příspěvky: 2264
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od vasek »

Dost možná se jedná o zvuk přímo místnosti, ve které stály bicí. To je pořád efektama nepřekonaná technika. Hledej "drum room mic" apod.

matucha
Příspěvky: 5778
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od matucha »

To zni jak dost prumerny typicky bici. Nic zvlastniho na nich neni.

Treba ale delas s nejakou straslivou nahravkou nejakejch hrozne (ne)naladenejch bicich zahranejch nevhodne pro zanr ve kterym jses a pak se muzes dostat do problemu.

Mas nahranej i spodni mikrak od snaru?

V tyhle konkretni ukazce urcite hoooodne pridava vejsky a rezali dole i ve stredech. Je to spis tenky nez cokoli jinyho a ten spodni mikrofon namirenej na pruziny tam hraje urcite nemalou roli.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 442
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od skeld »

Tuhle, ač švédskou desku produkoval Kurt Balou v Godcity studiu v Salemu. Kurt obecně u bicích hodně vychází z různých kombinací room mikrofonů, který zrovna zvuk virblu dost ovlivňujou a taky tuny analog gearu. Na stopách virblu je pak samo gate, nějaký to EQ, určitě dost komprese, plus možná nějakej transient shaper. Takovej obecně standard u kravál muziky. Mikrofon na vršek používá většinou SM57 bez trafa (má o něco lepší transient response). A to vůbec nejdůležitější je ladění i typ virblu a rána bubeníka. Mám zvuk týhle desky hodně rád a v daným žánru je to podle mě špička, takže lehký to mít nebudeš.

matucha
Příspěvky: 5778
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od matucha »

Uplne sem zapomel... neni uplne neobvykly nahravat u tvrdsich bicich cinely separatne od kopaku/tomu/snaru. Ne kazdej bubenik to da. Ne kazdy skladbe/hudbe to sveci. Ne vsichni to maj radi. Ale dela se to a pak mas mnohem volnejsi ruce co muzes udelat se snarem ale i vubec s balanci cely sady.

Hodne doporucuju poslechnout a nastudovat vsechno z tohodle kanalu: https://www.youtube.com/channel/UChV4Zb ... IrQ/videos

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 5042
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od Amorph »

Sorry Matousi to bych tady vubec nehledal. Tady jednoduse room. Ale v jinym pripade zajimavy postup.

matucha
Příspěvky: 5778
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od matucha »

Jo me to taky neznelo jako separovany cinely od zbytku. Jen sem chtel pripomenout, ze to neni tak neobvykla technika.

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 316
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: Zvuk rytmicaku

Příspěvek od marylin »

Jo Kurt Ballou a jeho studio... Stačí si poslechnou Kvelertak, Vallenfyre a ten charakter jeho místnosti a práce je hned znát. Mám rád jeho práci, podle mě pecka. Je to legenda i co se týče jeho působení v Converge. Na virbl často používá mj. i Heil Sound PR31, v poslední době jsem postřehl i nějaké Josephson mikráky (na tomech). Vždy nabírá i room. Overhead mikráky nad bicími používá jako room mikráky pro kytary... Poměrně dost věcí zkresluje (postřehl jsem, že s oblibou používá Decapitator, což mi ty zkreslené roomy z nahrávky trošku evokují). Taky není zastáncem samplů. Na creativelive.com jsou dvě jeho školy, kde podrobně rozebírá jak co dělá na nahrávce kapely obdobného ražení jako v ukázce.

Odpovědět