Zvuky a efekt PingPong Delay

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
1976bojsanebojsa

Zvuky a efekt PingPong Delay

Příspěvek od 1976bojsanebojsa »

Ahoj. Můžete mi pomoct a poradit? Cubase 15 má zvuky a funkci PingPong Delay. Jenže nevím kde. Jestli někdo z vás ví, kde ta funkce je, prosím, můžete mi ji vystřihnout klávesou Prt Scr a výstřižek mi poslat sem do diskuse? Předem díky za pomoc. Ušetříte mi tím nekonečné hledání v Cubase. Díky, Petr

demsky
Vybavení

Re: Zvuky a efekt PingPong Delay

Příspěvek od demsky »

Cauko, daj si v tomto videu cas 00:58, uplne nalavo je Channel a je to tam ako insert effect.

1976bojsanebojsa

Příspěvek od 1976bojsanebojsa »

Ahoj demsky. Moc ti děkuji za pomoc. Prosím, můžeš mi ještě poradit, jaké zásady a pravidla se musí dodržovat při aplikaci efektu PingPong Delay? Taky by mne zajímalo, jak mám ovlivnit rychlost střídání PingPong Delay efektu ve stereu. Neumím anglicky. Díky předem za radu. Petr

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Cauko, to ja neviem, robim v Logicu a nie v Cubase, mne osobne staci interny stereo delay, je tam funkcia tap, ktora sa zosynchronizuje s aktualnym tempom a su tam tie pomery a nie milisekundy, pocuvam ten ping pong, tak nie som si uplne isty ci to je to v panorame absolutne vlavo a vpravo. Treba oskusat v mix dry/wet, kazdopadne znie mi to ako normalny tap delay.

Dal som do prekladaca AI popis, tak je to sice taky usmevny preklad, ale dava mi to zmysel:
Steinberg PingPong Delay odráža zvuk tam a späť s ostrým panoramovaním medzi ľavým a pravým reproduktorom. Klasické Tap Delay (alebo Multi-Tap Delay) umožňuje umiestniť jednotlivé ozveny „ťuknutia“ v presných časových intervaloch, hlasitostiach alebo rytmických pozíciách v stereo poli.

Odpovědět