sidechain funguje, urcite. ale je to hodne priznakovej efekt.
co se mi osvedcilo:
zasadni je, co bude delat kopak s basou. jak resit jejich vzajemny pojidani?
1. vymenit sampl
2. pitch - zmena frekvence
3. nechci menit 1. ani 2. (vetsinou muj pripad), potom:
4. posouvani kopaku v radu milisekund dopredu / dozadu, resp.
5. posouvani faze kopaku, resp.
6. kdyz mam uz kopak, kterej je spektralne bohatsi a pri posunu faze se sice jeho spodek hezky zakousne do basy, ale zbytek mi nesedi, potom
7. tritone phase tone -- selektivni posouvani faze podle frekvence
kompresi pouzivam spis jen paralelne na ton, pokud teda vylozene nechci nejakej 'efekt' (jako treba sidechaning).
jinak rad kontroluju kopak (a one hit bici obecne) EQ obalkama. napriklad kopak s peknym charakterem, ale subbasovym tonem, kterej se tahne moc dlouho (treba 150ms, coz je u rychlejsich temp pro me uz hodne). mohl bych mu nakreslit volume obalku a zkratit decay, ale lip mi zni, kdyz nakreslim EQ obalku, high- nebo bandpass, takze postupne odfiltruju basovej ton, ale zbytek (=charakter) zustane. atd atp, je to zabava :] tohle se taky da resit dynamickejma EQ.
;)
-
- Profesionál
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 12 čer 2006 17:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
jeste bych upozornil na nebezpeci ultrakratkyho attacku pri kompresi basovejch tonu. kompresor potom povazuje kazdou polovinu cyklu (sinusu) za peak a bude ho komprimovat, coz ve vysledku zni osklive. napr. jedna perioda (? nevim, jestli se tomu tak cesky rika) na 50hz je cca 20ms... polovina (=1 cycle) 10.
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 12 čer 2006 17:55, celkem upraveno 1 x.