Logic pitch correction
Logic pitch correction
Ahojte, mam taky mensi problem pri nahravani vokalu,
pitchcorrection mi vytvara jemny lag, ked mam zapnuty input monitoring, ked pitch correction vypnem a neham ostatne efekty na stope pozapinane, ide bez problemov, len stym pitch correction to robi problem. input monitoring vypnut nechcem, potrebujem to pocut live pri nahravani.
latencia je nastavena na minimum, zvukovku mam RME BABYFACE PRO.
vie mi niekto poradit co stym? popripade mam skusit iny autotune ? alebo ?
vdaka za kazdu radu
pitchcorrection mi vytvara jemny lag, ked mam zapnuty input monitoring, ked pitch correction vypnem a neham ostatne efekty na stope pozapinane, ide bez problemov, len stym pitch correction to robi problem. input monitoring vypnut nechcem, potrebujem to pocut live pri nahravani.
latencia je nastavena na minimum, zvukovku mam RME BABYFACE PRO.
vie mi niekto poradit co stym? popripade mam skusit iny autotune ? alebo ?
vdaka za kazdu radu
Re: Logic pitch correction
Ten pitchcorrection proste pridava vlastni latenci, to muze kazdy plugin. Potrebuje nacitat audio dopredu, aby ho mohl dobre doladit. Reseni muze byt nejake nastaveni toho pluginu, pokud to umoznuje a nebo najit jiny doladovaci plugin, ktery treba pojede s mensim zpozdenim nebo zcela bez zpozdeni (ale to se obavam u doladovani asi nepujde).
mam este jeden autotune od Waves tak skusim to doma aj stym a uvidime.
ako sa to inac zvykne robit? nahra sa normalne vocal a ladi sa to postprodukcne ked je stopa nahrana ?
ako sa to inac zvykne robit? nahra sa normalne vocal a ladi sa to postprodukcne ked je stopa nahrana ?
Aha - a to by bylo právě to přidané zpoždění (nejspíš), které jde nicméně mimo audio engine DAW - proto ti to program v daném případě neřekne přesně. Tohle mě napadlo až po Martinovo popisu 
P.

P.
Proč vlastně chceš poslouchat výstup pitch correction BĚHEM nahrávání? Při nahrávání by spíš měla být snaha, aby to znělo co nejlíp i bez korekce, ne? Mimochodem, kdysi jsem si ze srandy zkusil pustit výstup autotune do sluchátek při zpívání a bylo to peklo - člověka to intonačně úplně rozhodí 

Já taky myslím, nahrát na syrovo a pak možná dělat s nahrávkou nějaké kumšty.
Jo a co vůbec nahráváš, zpěv?
Jo a co vůbec nahráváš, zpěv?
praveze mam "zpevaka", ktory neviem ako je to mozne, ale ked ma zapnuty vystup autotune tak to da bezchybne na prvy krat, a ked autotune robime postprodukcne, musi to chudak nahravat na 5 krat
.
btw viete nejako jednoducho vysvetlit rozdiel medzi pitch correction a autotune ?

btw viete nejako jednoducho vysvetlit rozdiel medzi pitch correction a autotune ?
tiez si neviem predstavit, ako sa da nahrat spev s autotune na monitoringu, snaha ma byt dat to co najlepsie a ak sa nepodarilo, autotune riesit az dodatocne. a takisto si neviem predstavit, ako to autotune moze seriozne pracovat realtime na monitoringu, presne tie problemy co su spominane logicky vyplyvaju z principu prace.
pitch correction a autotune su len slovicka. su pitch shiftery, ktore vedia posuvat fixne podla konkretneho nastavenia a su pitch shiftery, ktore vedia "inteligentne" posuvat rozne podla nastaveneho algoritmu, do tejto druhej "chytrej" kategorie spadaju aj automaticke doladovaky spevu.
pitch correction a autotune su len slovicka. su pitch shiftery, ktore vedia posuvat fixne podla konkretneho nastavenia a su pitch shiftery, ktore vedia "inteligentne" posuvat rozne podla nastaveneho algoritmu, do tejto druhej "chytrej" kategorie spadaju aj automaticke doladovaky spevu.
ja by jsem jen doplnil ze autotune pluginy mohou mit oproti normalnim pitch correction(transposition) i dalsi specialni funkce jako vibrato nebo formant
spevaci, ktori musia pouzivat Antaresa si zasluzia nahravat aj na 7 krat... minimalne z treningovych dovodovmerlinhz píše:praveze mam "zpevaka", ktory neviem ako je to mozne, ale ked ma zapnuty vystup autotune tak to da bezchybne na prvy krat, a ked autotune robime postprodukcne, musi to chudak nahravat na 5 krat.

ludia pozrite,
teraz som neakou nahodou objavil to ocom som vam tu tocil.... dogabany panko vo videu si nastavi pitch correction, rozprava do mikrofonu a live to uz znie a von aj s pitch correction.. ako to je mozne pls ?
ja tam mam proste stale ten delay milisekundovy..
zvukovku mam Babyface Pro
diiiiik
ja tam mam proste stale ten delay milisekundovy..
zvukovku mam Babyface Pro
diiiiik
vzdyt ti to tam popisuje a navic ti tam rika ze se nebude zabyvat detailnim nastavenim z predesleho videa a tak to jen ve zkratce projede. Ja jsem to nezkousel ale podle toho co jsem videl by to melo makat bez problemu. Co na tom neni k pochopeni? Na routingu snad taky neni nic co by neslo pochopit, jen si zadas nahravani mikrofonniho vstupu a na nej zavesis FX.
ja to spojazdnit viem, ide o to ze ten pitchcorrection ma delay, cize ked rozpravas do mikrofonu v sluchatkach to pocues o par milisekund pozadu... snazim sa docielit aby to live islo von bez delayu, tak ako jemu