Logic pitch correction

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od MDudas »

merlinhz píše:
08 led 2018 09:31
...snazim sa docielit aby to live islo von bez delayu, tak ako jemu
Ako vies, ze mu to v reale ide bez opozdenia? Mohol to pri vyrobe videa zamerne korigovat...

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 770
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od nixx »

BTW. Existuje i LIVE varianta Auto-tune s nízkým zpožděním
http://www.antarestech.com/product/auto-tune-live/
nebo
https://www.uaudio.com/uad-plugins/spec ... ltime.html

merlinhz
Příspěvky: 34
Registrován: 16 lis 2016 11:13
Vybavení

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od merlinhz »

mam nastaveny na 32, mensi uz nejde a ukazue 1,42ms output latency

merlinhz
Příspěvky: 34
Registrován: 16 lis 2016 11:13
Vybavení

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od merlinhz »

a pochybuem ze to video upravoval lebo ako som pozeral dale hentych ludi, tak kazdemu to islo uplne real time cez ten pitch correction

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 770
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od nixx »

Jakýkoliv plugin si může přidat svůj buffer a tím zvýšit celkovou latenci. DAW (v tvém případě Logic) pak toto kompenzuje pomocí PDC (plugin delay compensation) - takže všechny stopy jsou pak zpožděné stejně.
Tzn. můžeš mít nastavený buffer na 32 samplů, ale Pitch Correction plugin si k tomu může přidat klidně 2048 a rázem máš 2080 samplů (což je při 44,1kHz asi 50ms).
Proč to ale tomu týpkovi ve videu s tím samým pluginem funguje a tobě ne, to nevím :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2520
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od Stan »

v logicu by jsi mel mit zapnuty automaticky vyrovnavani zpozdeni ( latency compensation) tady si precti jak to nastavit pro tvoje potreby.
https://documentation.apple.com/en/logi ... tasks=true
Pokud mas vse spravne nastavene pro praci s audiem pro nahravani signalu tak by jsi nemel mit problem se spozdenim. Ale je pravda ze to neni bezne pouzivane v praxi prave kvuli zatezi. Proto je treba UAD oblibeny protoze umoznuje primou upravu vstupniho signalu
Naposledy upravil(a) Stan dne 08 led 2018 17:53, celkem upraveno 2 x.

merlinhz
Příspěvky: 34
Registrován: 16 lis 2016 11:13
Vybavení

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od merlinhz »

ved toto... aj ked tu stopu cez pitch correction nahrajem, potom ju musim este manualne posunut aby presne sedela na hudbu

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2520
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od Stan »

ale on tam nic nenahrava, je to pouze live. Nejaka latence tam pri nahravani bude, ja myslel ze mas na mysli slysitelnou latenci behem zpevu pri odposlechu.

merlinhz
Příspěvky: 34
Registrován: 16 lis 2016 11:13
Vybavení

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od merlinhz »

mam na mysli to co pises, ze to ma latenciu pri LIVE, iba som dodal ze to tak aj pozadu nahrava

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22046
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od Pytkin »

merlinhz : ty rozoznas oneskorenie 1.4msec ? 1 policku vo videu ma 20 alevo 40 msec ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2520
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pitch correction

Příspěvek od Stan »

tady mas nazorny video co muzes nastavit a proc
https://youtu.be/1f8iRnYE9ko?list=RD1f8iRnYE9ko

a jeste jeden priklad lepe popisujici I/O plugin ale to se te asi nebude tykat pak uz me jen napadaji drivery zvukovky ale to je az to nejzassi reseni na co se podivat.

Odpovědět