mne sa raz stalo že som si nahral hrom od blesku

tie pujdy s cihlou byvaju na tých klenbových stropoch v starých mestách nie ?
KONEČNĚMDudas píše:No ja som teda zopar takych priestorov videl (dedina/stary dom/cihly) a zdalo sa mi to akusticky super. Urcite omnoho lepsie, nez nejaka pracovna alebo bouda z desky 2x3m.
A aj bez uprav 100x lespie nez byt v panelaku! Ta "spousta harampadi" neni na skodu - aj to rozbija odrazy.
Pokial nechces vyslovene amaterske studio, tak hlavne porebujes vytlmit vsetky - blizke plochy, rovne plochy a plochy z tvrdych materialov. Cihly na zemi asi lezia na maltovom lozku a ten asi na drevenych doskach (ak sa nemylim). Teda podlaha je ciastocne pruzna - akusticky to bude stacit. Riesit musis jedine hluk z naslapov. Pokial strop neni odizolovany (vidiet tasky alebo desky), tak daj rockwool na tu sikmu strechu (jak pises). Bocne strany - tam ti staci nejaky panel (ram s vyplnou). Mozno aj zavesit. A na tu stranu smerom do stredu priestoru bych len zavesil nejaky textilny zaves ako "dvere". Ende....
V eurechJohannes píše:Navíc bych se tím pádem měl vejít v podstatě skoro do pár stovek.
Ak nemas nejake specialne kontrolovane podmienky v studiu, tak nech to radsej pohlti vsetko.Johannes píše:Mimochodem, když tam dám ten rockwool, nebude to pohlcovat zbytečně i výšky? Asi ne, že?
aj napriklad taku zdialenost monitorov.ruzne/vystavba-domaciho-studia-t20032-15.html#p335996Stan píše:....
Tři nezákladnější poměry (ratio) jsou:
1.00 : 1.14 : 1.39
1.00 : 1.28 : 1.54
1.00 : 1.60 : 2.33