Ableton Live 7.0

Vše o programu Ableton
Daber

Ableton Live 7.0

Příspěvek od Daber »

Kdo pracuje v Ableton Live 7.0
Hledám lidi co v tomto Softu už nějakou dobu dělají a mohou poradit svými zkušenostmi, Děkuji předem (hlavně bych potřeboval poradit s Loopem)

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Zdravím po delší době.....

taky by mě to zajímalo, dělám v Cubase, ale viděl jsem teď nějaký záběry z Abletonu, chtěl bych se v tom taky naučit, ale je to pro mě španělská vesnice.

Máte někdo nějaký odkazy jak na to? Nějaký rady?

Díky david
....:::: DJ Dave ::::....

Hena

Příspěvek od Hena »

nejlepší bude když shlédnete tyhle videa,než to složitě popisovat.

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Diky, super, presne to sem mel namysli.

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Taková blbá otázka.

Umí to VST? Případně kde to najdu.

Díky.

kexik

Příspěvek od kexik »

vst vedel ableton 1.0

DoE

Re: Ableton Live 7.0

Příspěvek od DoE »

Zdravím všechny,

prosím o pomoc s vysvětlením pár věcí ohledně nastavení Abletonu (7). CHci vědět, k čemu slouží "takeover mode" u MIDI setupu a "clip update rate" u Record setupu ... Je to sice detail a pro běžné použití Abletonu asi ne tolik podstatné, nicméně rád věci znám kompletně a učím se je využívat na 100 procent.

Díky

DoE

Příspěvek od DoE »

DoE píše:Zdravím všechny,

prosím o pomoc s vysvětlením pár věcí ohledně nastavení Abletonu (7). CHci vědět, k čemu slouží "takeover mode" u MIDI setupu a "clip update rate" u Record setupu ... Je to sice detail a pro běžné použití Abletonu asi ne tolik podstatné, nicméně rád věci znám kompletně a učím se je využívat na 100 procent.

Díky
Ještě to zkusím vytáhnout nahoru, než to vzdám úplně :?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm - co na to manuál? :wink:

P.

DoE

Příspěvek od DoE »

No, bohužel i přes můj (pravda strohý) překlad jsem se nedopatrál podstaty.

Pokud by jsi mohl, zde nahlédni: http://downloads.ableton.com/manuals/70 ... ual_en.pdf

U toho Takeover Mode bych potřeboval vysvětlit spíš ty jednotlivé možnosti výběru. U Clip Update Rate nevím vůbec. Hledal jsem i na zahraničních fórech o Abletonu, ale nic konkrétního nenašel.

V závěru díky za reakci, už jsem nedoufal, že by se někdo ozval...

plastic~robot

Příspěvek od plastic~robot »

Ten Takeover Mode rika, co se stane, kdyz MIDI kontroler vysle absolutni hodnotu (treba hodnotu faderu) a ta je jina nez ovladana hodnota v Live. Pri nastaveni None se puvodni hodnota zmeni okamzite, nastaveni Pick-Up zpusobi, ze se puvodni hodnota prenastavi pote, co je vysilana hodnota stejna jako ta aktualni v Live a Value Scaling slouzi k postupnemu prechodu od puvodni hodnoty k nove. Doufam, ze jsem to podle toho manualu pochopil spravne, zrovna nemam moznost to vyzkouset.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Clip Update Rate vlastně říká, jak rychle se bude aktualizovat zobrazení klipu (Clip View).

P.

DoE

Příspěvek od DoE »

plastic~robot píše:Ten Takeover Mode rika, co se stane, kdyz MIDI kontroler vysle absolutni hodnotu (treba hodnotu faderu) a ta je jina nez ovladana hodnota v Live. Pri nastaveni None se puvodni hodnota zmeni okamzite, nastaveni Pick-Up zpusobi, ze se puvodni hodnota prenastavi pote, co je vysilana hodnota stejna jako ta aktualni v Live a Value Scaling slouzi k postupnemu prechodu od puvodni hodnoty k nove. Doufam, ze jsem to podle toho manualu pochopil spravne, zrovna nemam moznost to vyzkouset.
Tak po cca půl hodince zkoušení se mi nepodařilo zjistit, co to konkrétně v Abletonu dělá. Z toho překladu jsem to pochopil v podstatě stejně jako ty. Bohužel si možná pletu pojmy absolutní hodnota, to vím, co znamená v matematice, ale nedokážu říct, kde se dá nasimulovat na stupnici MIDI kontroleru vs. Live a normální, jakákoliv hodnota.
Já myslel, že v praxi to bude znamenat při None když pohnu faderem na MIDI, že okamžitě vyšle signál do Live a ten okamžitě pohne v softu faderem, např. při Scaling to bude v softu hýbat faderem postupně až do momentu, kdy se hodnoty nastavené na MIDI a v Live budou shodovat. Tak to ale nefunguje. :(

DoE

Příspěvek od DoE »

pavlii píše:Clip Update Rate vlastně říká, jak rychle se bude aktualizovat zobrazení klipu (Clip View).

P.
A tohleto je stejný případ jako u Takeover mode :? ..

Kdy se ale bude nějaké zobrazení Clip View měnit? CV zůstavá přece stále stejný, pokud ho needituju, nebo např. neuberu dB..

BS

Příspěvek od BS »

jendoduse receno, neni to tak dulezity, aby si travil cas zjistovanim :D

Odpovědět