Ableton Live 7.0
Ableton Live 7.0
Kdo pracuje v Ableton Live 7.0
Hledám lidi co v tomto Softu už nějakou dobu dělají a mohou poradit svými zkušenostmi, Děkuji předem (hlavně bych potřeboval poradit s Loopem)
Hledám lidi co v tomto Softu už nějakou dobu dělají a mohou poradit svými zkušenostmi, Děkuji předem (hlavně bych potřeboval poradit s Loopem)
Re: Ableton Live 7.0
Zdravím všechny,
prosím o pomoc s vysvětlením pár věcí ohledně nastavení Abletonu (7). CHci vědět, k čemu slouží "takeover mode" u MIDI setupu a "clip update rate" u Record setupu ... Je to sice detail a pro běžné použití Abletonu asi ne tolik podstatné, nicméně rád věci znám kompletně a učím se je využívat na 100 procent.
Díky
prosím o pomoc s vysvětlením pár věcí ohledně nastavení Abletonu (7). CHci vědět, k čemu slouží "takeover mode" u MIDI setupu a "clip update rate" u Record setupu ... Je to sice detail a pro běžné použití Abletonu asi ne tolik podstatné, nicméně rád věci znám kompletně a učím se je využívat na 100 procent.
Díky
Ještě to zkusím vytáhnout nahoru, než to vzdám úplněDoE píše:Zdravím všechny,
Díky
No, bohužel i přes můj (pravda strohý) překlad jsem se nedopatrál podstaty.
Pokud by jsi mohl, zde nahlédni: http://downloads.ableton.com/manuals/70 ... ual_en.pdf
U toho Takeover Mode bych potřeboval vysvětlit spíš ty jednotlivé možnosti výběru. U Clip Update Rate nevím vůbec. Hledal jsem i na zahraničních fórech o Abletonu, ale nic konkrétního nenašel.
V závěru díky za reakci, už jsem nedoufal, že by se někdo ozval...
Pokud by jsi mohl, zde nahlédni: http://downloads.ableton.com/manuals/70 ... ual_en.pdf
U toho Takeover Mode bych potřeboval vysvětlit spíš ty jednotlivé možnosti výběru. U Clip Update Rate nevím vůbec. Hledal jsem i na zahraničních fórech o Abletonu, ale nic konkrétního nenašel.
V závěru díky za reakci, už jsem nedoufal, že by se někdo ozval...
-
plastic~robot
Ten Takeover Mode rika, co se stane, kdyz MIDI kontroler vysle absolutni hodnotu (treba hodnotu faderu) a ta je jina nez ovladana hodnota v Live. Pri nastaveni None se puvodni hodnota zmeni okamzite, nastaveni Pick-Up zpusobi, ze se puvodni hodnota prenastavi pote, co je vysilana hodnota stejna jako ta aktualni v Live a Value Scaling slouzi k postupnemu prechodu od puvodni hodnoty k nove. Doufam, ze jsem to podle toho manualu pochopil spravne, zrovna nemam moznost to vyzkouset.
Clip Update Rate vlastně říká, jak rychle se bude aktualizovat zobrazení klipu (Clip View).
P.
P.
Tak po cca půl hodince zkoušení se mi nepodařilo zjistit, co to konkrétně v Abletonu dělá. Z toho překladu jsem to pochopil v podstatě stejně jako ty. Bohužel si možná pletu pojmy absolutní hodnota, to vím, co znamená v matematice, ale nedokážu říct, kde se dá nasimulovat na stupnici MIDI kontroleru vs. Live a normální, jakákoliv hodnota.plastic~robot píše:Ten Takeover Mode rika, co se stane, kdyz MIDI kontroler vysle absolutni hodnotu (treba hodnotu faderu) a ta je jina nez ovladana hodnota v Live. Pri nastaveni None se puvodni hodnota zmeni okamzite, nastaveni Pick-Up zpusobi, ze se puvodni hodnota prenastavi pote, co je vysilana hodnota stejna jako ta aktualni v Live a Value Scaling slouzi k postupnemu prechodu od puvodni hodnoty k nove. Doufam, ze jsem to podle toho manualu pochopil spravne, zrovna nemam moznost to vyzkouset.
Já myslel, že v praxi to bude znamenat při None když pohnu faderem na MIDI, že okamžitě vyšle signál do Live a ten okamžitě pohne v softu faderem, např. při Scaling to bude v softu hýbat faderem postupně až do momentu, kdy se hodnoty nastavené na MIDI a v Live budou shodovat. Tak to ale nefunguje.
A tohleto je stejný případ jako u Takeover modepavlii píše:Clip Update Rate vlastně říká, jak rychle se bude aktualizovat zobrazení klipu (Clip View).
P.
Kdy se ale bude nějaké zobrazení Clip View měnit? CV zůstavá přece stále stejný, pokud ho needituju, nebo např. neuberu dB..
jendoduse receno, neni to tak dulezity, aby si travil cas zjistovanim