W-NAMM'09

Informace o vašich akcích a koncertech
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2009 15:38

moj wishlist na Cubase 5

- aby prekopali konecne tu nestastnu automatizaciu - konkretne mapovanie VST/i knobov na midi kontrolery (podpisujem matuchov prispevok, proste stale to maju totalne neergonomicky vyriesene v provnani napriklad s FruityLoops alebo Reason, kym sa dostanem k tomu napapovat si knob s kontroleru na nejake tocitko vo VST-cku, radsej sa na to vykaslem a potocim to mysou...

- multitrack export (NECHAPEM ze to tam este nemaju)

- "publish" export ktory by spravil skutocne kompletny balik aj so samplami pouzitymi vo VSTi sampleroch napriklad..

proste nieco co by dokazalo pribalit k projektu do toho isteho foldera aj vsetky wav-ka loadnute do VSTi samplerov, s podporou aspon tych par najznamenjsich, pripadne nejakou open platformou - integraciou do VST3 SDK, aby developeri ktori robia VST/VSTi ktore loaduje externe sample dokazali dat vediet cubasu ktore sample maju loadnute aby si ich cubase vedel pribalit do "Audio" adresara v projekte ..

to by bolo fakt SUPER lebo dnes mam na disku kopu projektov ktore neviem uz plnohodnotne otvorit lebo som v nich mal nejaky sampler do ktoreho som mal nahrate sample z nejakeho adresraa ktory uz nemam aktualne na disku a netusim ake sample z kadial to boli :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 15:46

dendy : preco nevyexportujes samplery do WAV a mas vystarano .. ono na archiv je to aj tak dobre vsetko zafreezovat .. ked sa k projektu neskor vracias , uz nemusis mat daky instrument/efekt na instalovany ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 12 led 2009 15:46

Pytkin: 32bit verze funguje, ale samozrejme mas limit pameti; 64bitova verze porad nejak neni "final".

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 led 2009 15:55

dendy píše:moj wishlist na Cubase 5

- aby prekopali konecne tu nestastnu automatizaciu - konkretne mapovanie VST/i knobov na midi kontrolery (podpisujem matuchov prispevok, proste stale to maju totalne neergonomicky vyriesene v provnani napriklad s FruityLoops alebo Reason, kym sa dostanem k tomu napapovat si knob s kontroleru na nejake tocitko vo VST-cku, radsej sa na to vykaslem a potocim to mysou...
za sebe tenhle bod trikrat podtrhavam. (+neco jako fruity peak controller) dal by bylo fajn vyzehlit vsechny drobny bugy (treba nefungujici export videa nebo problemy s generic remote). taky bych byl rad, a asi je to nerealny, kdyby se sprava presetu vratila k systemu, kterej je v trojce. a jako alternativa insertu by se treba mohl dat otevrit modularni system propojovani a la buzz / energyXT apod. ale to je taky smer, ktery se od cubase asi neda ocekavat.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2009 15:58

brooklyn: jjj, ten modularny system by bol nadherny ... ale to uz ani nepisem do wishlistu, to uz je tak drsne nerealne ze uz o tom ani nema zmysel snivat :))

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 led 2009 16:00

dendy píše:brooklyn: jjj, ten modularny system by bol nadherny ... ale to uz ani nepisem do wishlistu, to uz je tak drsne nerealne ze uz o tom ani nema zmysel snivat :))
Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2009 16:01

:D

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2009 16:01

jo a nebyly by od veci resamplovany kanaly... reknu ze chci savli cislo 5 resamplovat 2x nahoru a pri navratu do mastru resamplovat zpet...

pytkin > ja od toho videa nechci zadnou seriozni praci s videem, chci jen, abych v ty stope videa co tam je (nepotrebuju jich vic) mohly byt za sebou dve a vic videi a vsechny se tak jak tam sou zobrazily/hraly... takhle hraje jenom to prvni a to je sory podle me min nez zaklad.

PQ... no za chvili to uz nebude stejne potreba takze to asi nema smysl chtit. Ale jinak wavelab... to proste neni ono ja nechci mastrovat ve wavelabu, ja chci mastrovat v cubase a nemuset pak exportovat. A jak rikam... at to klidne udelaj jako nejakej separe modul, stejne jako k nuendu maj ten "music production" modul. Penize jim neutecou. Ale kdo ja sem, ze bych po nich chtel takovy veci... asi jen zakaznik ;-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 12 led 2009 16:14

Me by u toho videa stacilo, kdyby vyladili to co tam je. Vytvareni thumbnailu je docela peklo diky kterymu si dvakrat rozmejslim jestli zoomovat nebo ne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 16:17

matucha : to video v Cubase/Nuendo je nesynchronne z obrazom .. prehrava sa cez direct show je to uplne na hovno .. ako som uz pisal , na seriozne pouzitie by museli globalne prekopat cely engine a zabezpecit sync a spravit serioznu video stopu .. uvidime , mozno to budu riesit .. neviem nic o tom .. co citam na forach , kazdy pouziva nejake ine riesenie a prehrava video z dacoho ineho ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 12 led 2009 16:26

amorf > thumbnaily se daj vypnout

pytkin > to co povidas mi nejak nesedi s tim, ze se ta vec pouziva v profi postprodukci (nuendo) a je zamerena tim smerem

nicmene v SX2 sem mel se synchronem velky problemy... u 4 mi to pripada lepsi nebo vpoho... ale nevim, zas tolik veci, ktery musej byt 100% v synchronu nedelam.


Dalsi vec, ktera se mi libila v logicu ohledne videa bylo to, ze kdyz se chytnul jekejkoli event a posouval se nekam, tak to ukazovalo ten frame/video, na kterym ten event ma zacatek... kurna hodne urychlujici praci pri placani efektu. Taky funkce "najdi strihy" mi prisla fajn.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 led 2009 16:49

Ja bych tez uvital v CUBASE 5 automaticke mapovani controleru (i kdyz to krasne resi od novationu automap) , pak bych uvital trosku vetsi moznosti s AUDIEM (jako treba v abletonu), dale bych uvital aby odstranili to desny praskani - lupnuti pri nacteni VST, VSTi... nedavno mi to malem odpalilo monitory , jeste ze maj limiter... vetsi moznosti routovani by bylo taky super

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 12 led 2009 17:31

dendy: ten komplet export so samplami v sampleroch podla mna nebude prakticky mozny, lebo cubase samotny imho nema ponatia o tom ze odkial nejake vst nacitava nejake sample / nema sposob ako si to od toho pluginu zistit...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 19:30

matucha píše: pytkin > to co povidas mi nejak nesedi s tim, ze se ta vec pouziva v profi postprodukci (nuendo) a je zamerena tim smerem
no prave v posprodukcii sa predpoklada, ze mas porieseny dako obraz .. nechat to na nuendo je smutne .. je vela roznych rieseni .. Od Hardwarovych prehravacov , cez softy .. na konferencii www.nuendo.com je tema o tom , a vsetky eventuality su tam vysvetlene aj s plusmi a minusmi ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 19:31

ekeaze : vacsie moznosti rutovania ? co si pod tym predstavujes .. mam pocit ze uz teraz mozes rutovat hocico hocikam ..

Odpovědět