DIGI 002 + MAC MINI

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2005 11:51

krokyn: tou vseho stanicou si si sam odpovedal...
nik nehovoril o 20 tisicoch, mini s 1GB ram stoji 30 a g5 imac 50... za 50 tisic kupis PC s dvoma opteronmi...
mimochodom, tento prispevk pisem na g4 2x800MHz a v kancelarskych aplikaciach sa teda nevyrovna pc spred 5tich rokov a to nema ani antivirak ;)... mna zas nik nepresvedci ze sa mac objektivne oplati (vynimky ktore som ochotny uznat su logic, photoshop, indesign a ultraportable laptop) + samozrejme ak niekomu vyhovuje detinska filozofia osx, proti tomu naozaj nie su agumenty. sorry za flame

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 15 lis 2005 17:32

kexik: zrovna dnes se mi při kontrole střihu na PC zastavilo přehrávání v ProTools s hláškou: že bylo nutné vyřídit jiný CPU task

je fakt, že jsem se s tím setkal poprvé, ale u Maca nikdy

doma mám z finančních důvodů taky PC, ale v zaměstnání máme pro vážnou práci vyhrazeny Macy, taky si nikdo netroufne na nich dělat něco jinýho, narozdíl od kancelářskejch PC, na kterých občas taky něco uděláme, když není volnej Mac

a můžu tě ujistit, že to není pro to, že bychom se nechávali unášet "krásou" prostředí Aquy (jinak OSX vychází řady BSD Unixů až na vícesouborové jádro Mach, takže žádná dětinskost), mj. linie Maců pro profi práci u nás jede už léta (poč. Quadrou)

před pěti lety jsem měl jako kancelářskej stroj PII 200Hz (asi by G4 vyhrála :wink: ), právě proto, že tehdy na kancelář stačil

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2005 18:03

nuz, ja som nenarazal na JADRO os (o tom, co je zac, viem hodne), ale na gui, pre niekoho skvele, ze nic netreba nastavovat, pre mna nahovno ze nic sa nastavit neda. chyba mi na normalnu produktivnu pracu spusta veci a vobec sa mi o nich nechce pisat. v roku 2000 som vlastnil pII266MHz a na nom mi isiel ms word tak ako dnes na tomto, dokonca myslim o nieco rychlejsie. isteze je to aj tym ze ms chcije na to, ako mac verzia wordu vyzera a funguje ale o tom to je. pomaly na apple chcije kazdy a podla skaziek na mujmac.cz aj ich vlastni servisaci a predajcovia v cr. je to mozno skoda atd, ale mne tak proste dnes realita pripada.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 15 lis 2005 19:35

krokyn: ja jsem hrozne zvedavej clovek, co je to vicesouborove jadro ?

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 16 lis 2005 10:22

kexik: to je právě ono, mne zajímá prostředí OSX jen do té míry, abych našel soubory s daty, vyznal se ve složkách a chodily dobře Protools, kdežto PC je tak rozhrabaný, že na první pohled nevypadá, že by na něm běžely XP, Word používám jen pro dokumenty, které potřebují v elektronické podobě ostatní (už proto, že v něm běží spousta věcí, které člověk nepotřebuje a jen zdržují práci), jinak používám Open Office, Corel, prostě programy, který na stanici vyhrazené pro práci se zvukem nemusí být

proto si myslím, že by škola tohle měla tohle účelové rozdělení dodržet

ale souhlasím s tebou, že podpora Macu je u nás omezená, co neudělají pro Mac čeští vývojáři, to v českém prostředí Macu nenajdete (slovenští vývojáři na tom budou jistě stejně), proto je OSX na nových Macích u nás instalováno pouze v angličtině (ty dva starší pod OS7.6 jedou po starém v češtině) a je víc věcí, který mi pijou na Macu krev,

ale možná je to určitá tradice, pracoval jsem se zvukem na Macu 5 let (ještě na Quadře), než jsem poprvé zasedl k PC a s ním poprvé pochopil, co znamená zápasit s počítačem běžícím pod OS od MS

Kermitak: je mi jasný, že o tom víš víc než já..., ale pokusím se svůj výrok obhájit (moderátorům se omlouvám za OT)

není to přesně řečeno, Mach je mikrojádro, který pro chod systému resp. chod veškerého HW vyžaduje další soubory (programy), které mají "normální" jádra některých jiných Unixových systémů integrované, alespoň to tak chápu

inspirace:
http://www.root.cz/clanky/mac-os-x-je-t ... 2-prehled/
http://www.root.cz/clanky/gnu-hurd/

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 16 lis 2005 11:56

krokyn: nic ve zlym, ja uz jsem proste takovej ;) Chapes to dobre, akorat zamenujes soubory a procesy. Uz mlcim ;)

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 16 lis 2005 12:59

kermitak: tak to možná úplně asi nechápu...

protože procesy jsou podle mne spuštěné (tj. běžící) programy (kódy), mikrokernel zajiš?uje jejich koordinaci a přístup k datům, ke kterým by neměly samy o sobě přístup (např. data BIOSU), tyto programy jsou v případě OSX uloženy v samostaných souborech

u Linuxu (např.) jsou tytéž procesy spuštěny přímo z jádra (jako části kódu), a to jsem se domníval, že je jeden soubor (mám na mysli samozřejmě jen ty procesy, v nichž se jádro liší od mikrojádra)

pokud je to jinak, tak se všem omlouvám

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 16 lis 2005 15:15

Funkci mikrokernelu chapes dobre, ale rozhodne neplati ze kazdy proces musi byt spousten ze samostatne binarky. Ale nechme toho, je to vazne off topic, zpatky k macum ;)

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 13 úno 2006 17:04

no final setup

DIGI002, G5 /jednoprocesor/, advc110 - převodník FW-TV OUT.
A šlape to krásně - DV out thru Firewire port taky

zkoušel sem to i na MacMini a na editaci atd to bohatě stačí - myslím u filmové postprodukce

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2006 17:12

ak staci DV kvalita, tak hej ..

Odpovědět