DIGI 002 + MAC MINI

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

DIGI 002 + MAC MINI

Příspěvek od robs » 09 lis 2005 13:55

Představoval bych si to asi takto : MAC MINI + DIGI 002 přes firewire, CANOPUS 110 /DV video/ a hurá na postprodukci !!!
CO si o tom myslíte.
Vím o tom, že tuto podobnou sestavu používá Jiří Melchel, coby zvukový mistr, ke spokojenosti..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2005 14:04

ja by som tak povedal ze mini ma pooooomalucky pididisk z notebooku a na serioznu robotu s videom je uplne nanic. navyse ma pomerne dychavicny procak, ale to by snad az tak nevadilo. na tvojom mieste by som prisetril na nejaku g5 masinu a usetril na digi002 a kupil ten novy bazmek od m-audia

http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... 550&dbID=1

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 10 lis 2005 12:19

no ja sem nemyslel delat s videem... Mit video, jenom jako pomocne a delat se zvukem, protools

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 10 lis 2005 12:22

g4 je na hudbu hroza, ja mam 1,5ghz powerbook a logic ide uplne na hovno.. (povedal by som ze je to desatinovy vykon oproti mojmu p4-3,2ghz)
inymi slovami ak audio a mac, tak jedine g5. od applu na hudbu nie je asi nic horsie ako mac mini.
pokial mas vsetky nastroje a efekty v hardwari a komp budes pouzivat iba ako sekvencer tak hura do toho, to by sa dalo este zvladnut :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 10 lis 2005 12:23

s tim diskem ma kexik pravdu (i kdyz se da dat i interni rychly - nebo externi) - a G4 fakt za G5 tezce pokulhava ... to muzu potvrdit z vlastni zkusenosti ... osobne bych sel radeji do iMac G5 (jakozto nejblizsi vyssi pribuzny z rodinky apple produktu).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 lis 2005 12:26

zvuk (viac stop), jakbysmet, musel by si kupovat FW disk a ten predsa len nema az take rychle pristupove casy ako ata; navyse zachvilu by si zihal g4 az po strop, ver mi, na hdr potrebujes co najnadupanejsi stroj, ktory ti umozni pouzivat podstatne lepsi procesing
to co som ti poradil, je urcite lepsi variant; cena by mala byt podobna a ziskas rovnake (alebo snad aj lepsie) zelezo na zvuk+lepsi kompjuter. nevyhoda je ze s m-audiom nedostanes pro tools v cene, musis ich prikupit (podpora LE tam je, bezi na tom m-powered, co su toolsy funkcne zhodne s LE), a vyhoda je ze nemusis pouzivat pro tools :)

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 10 lis 2005 13:26

zjistuju to kvuli tomu, ze zarizujeme ve skole studio - AVID + PROTOOLS, aby meli studenti moznost pracovat na techto systemech - celosvetovy standard u filmove postprodukce. A jak je obecne znamo - nejsou prachy...
Ja provozuju studio ProTools TDM, 6.4.1 G4, OSX, Control 24, bez problemu - jenomze to je 500000,- jen to hvizdne...

a hlavne - http://www.digidesign.com/compato/osx/002/mini.cfm
takze bych se toho vubec nebal

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 lis 2005 13:53

no, TDM hlavne nemozes porovnavat s digi, ktore nema nijaku hw akceleraciu
ono to na tom mini pojde, samozrejme, ale nebude to "ono" a ked sa za rovnaky obnos da zaistit lepsia kombinacia? chceckol som ceny, vojdes sa do rovnakej ceny aj s m-powered pro tools, stoja len malinko cez 10000 czk
ked citam ten link co si sem dal, tak prestuduj maximum performance guidelines
-nema sa pouzivat systemovy disk na zaznam - mini ma len jeden pididisk a dalsi sa tam neda vopchat
-digi002 a disk na separatnom fw kanali -na mini nelzja, mas len jeden fw kanal atd...

no a nakoniec, este mas aj moznost digi + pc, vsetky menovane sw existuju aj v PC verzii a zle jazyky hovoria ze protools su dokonca sviznejsie...
Naposledy upravil(a) kexik dne 10 lis 2005 13:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 10 lis 2005 13:55

robs píše:zjistuju to kvuli tomu, ze zarizujeme ve skole studio - AVID + PROTOOLS, aby meli studenti moznost pracovat na techto systemech - celosvetovy standard u filmove postprodukce. A jak je obecne znamo - nejsou prachy...
Ja provozuju studio ProTools TDM, 6.4.1 G4, OSX, Control 24, bez problemu - jenomze to je 500000,- jen to hvizdne...

a hlavne - http://www.digidesign.com/compato/osx/002/mini.cfm
takze bych se toho vubec nebal
no - pockej - ale TDM jsou s akceleracnima kartama - a mini nema zadnej PCI slot ... nebo to mozna blbe chapu ... nevim ...

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 10 lis 2005 16:02

to je prave ještě složitější ... kupujeme celý balík
http://www.visual.cz/index.php?site=det ... 106&menu=5
- a chceme to rozdělit na dvě pracoviště - střih a zvuk, tak z toho ty obstrukce - já samozřejmě vím , že TDM mají akcel. karty - to sem uvedl jenom jako příklad co co stojí...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 lis 2005 16:05

tak potm to PC :) za cenu mini s 1GB pamati mas celkom slusnu skatulu...

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 14 lis 2005 22:50

1) do PC bych v tomhle nešel, nepotřebuješ mít v Macovi navíc MS "kancelář"

2) mini maximálně na domácí přicmrndávání, ale ne pro školu. Bude to hlavní pracovní stanice, nebo nějaký odloučený pracoviště (tj. počítač na stole, poslech na sluchátka apod.)?

ta sestava mi vychází přes 200tisíc vč daně: http://www.visual.cz/html/ceny.htm
to nenajdete něco v měšci na normální G5? Kupujete jen sestavu nebo ještě něco jinýho? Při iMac je navýšení je asi 20tisíc, mohli by vám dát slevu ze sestavy při koupi iMac - ty dva monitory, který jsou na obrázku k mini stejně nepřipojíš, takže by se na nich dalo ušetřit.

Pokud neuspěješ, zkus to jinde, třeba v Mediaportu http://www.mediaport.cz/indexCZ.html (velice vstřícní) apod.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2005 10:33

krokyn: dovolim si oponovat, podpora toolsov je dnes na PC lepsia... neviem ako video strizna ovsem... avid pokial viem ide dobre tiez na pc...
pytkin bude vediet urcite vsetky pikosky

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 15 lis 2005 11:02

to KROKYN:
ad 1: na ten Avid PC bude, tam je to ošéfované dobře a na protools musím ještě zatlačit na Maca

ad2: na mini se dá provozovat postprodukce uplnv klidu / zvuková/, myslím tím přípravu, synchronizaci, edit...jenomže s Mboxem

ad3: s Visualem máme dobré vztahy, kupujeme tam celý balík včetně kamer za cca 800tis, takže slevička určitě bude..

no a ještě jedna jedna věc - v jakém formátu pracovat s videem / pomocným/ ??
Budeme tam mít DV toolkit, tak snad tak, ale jak na výstup na TV ??
nebo na druhý monitor ??

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 15 lis 2005 11:41

kexik: srovnám-li střih hudby ve stereu na PIV 2GHz 512MB a na G4 1GHz Dual 512MB, vítězí jednoznačně Mac (to mi nikdo nevymluví, pracuji na obém), jak v rychlosti, tak v pohodlnosti - hlavní rozdíl je taky v tom, že Maca používám pouze na práci se zvukem, kdežto PC je taková "všehostanice" vč. kancelářskejch balíků, antivirů, pošty apod.

jediný, co mi vadí na Macu, je pro mne nevyhovující pálení CD na Jamu, což je pouze specifikum mé práce, tj. normálně nevadí

jak by mělo potom vypadat PC, které by se mělo vyrovnat G5? bylo taky tak za 100tisíc a ne za 20

robs: pracovat se dá na čemkoliv, když víš co chceš udělat a máš dostatek trpělivosti, MBox dostačuje, pokud stejně chceš projekty přenášet k dokončení na jinou stanici

jen osobně nemám dobré zkušenosti s přenášením dat mezi PC a Mac na externím disku 200GB Maxtor formátovanej na Macu ve FAT32, měli jsme tam opakovaně chyby, malý disky např 40GB formátovaný v PC (konkrétně můj Siemens) jsou v pohodě

s obrázky ti nepomohu, není to má doména, ale obra? se na J.Melchera, když ho znáš

Odpovědět