iMac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: iMac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 26 srp 2010 17:26

EGA píše:v práci mám jablčné strižne a viem, aké svižné vedia macy byť v solídnej konfigurácii, len som chcel povedať, že na domáce štúdio je nový imac viac než dosť a mne aj starší slúži veľmi uspokojivo. imho naozaj v rámci domáceho štúdia netreba vrážať do macu pro. proti xp nič nemám, ale veci ako automator, spaces, expose, quick look a pod. nemá žiadny win a keby ich aj mal, viem si predstaviť ako by fungovali na podobnej pc zostave.

ale nechcem flejmovať každopádne, proti gustu žiaden destilát. marian sa pýtal, či imac stačí na serióznu prácu, ja si myslím, že áno .]..
Já jsem začal stříhat video na PM G4, pak to byl PM G5 s 2,5GB RAM a dnes je to iMac, Mac mini a Macbook, vše se 4GB RAM. Pro Final Cut nebo Logic naprosto dostačují a Mac Pro aspoň pro mě není třeba. Šlo to strašně dopředu a spíš mám dojem, že Apple jaksi nestíhá vývoj, co se software týká. U Logicu nevím, co bych vylepšoval, ale Final Cut má stále hromadu chyb.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iMac

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2010 23:25

Kermitak píše:Jasne ze imac staci, je to dost rychly pccko.
a hlavne kraaaasnyyyy :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: iMac

Příspěvek od EXCOM » 27 srp 2010 00:25

Pavel Vantuch píše:... ale Final Cut má stále hromadu chyb.
celkom by ma zaujimalo o ake chyby ide.. za nejaky cas chcem ist prave do Final Cut.. prevazne som vzdy robil v Premiere, ale kedze som uz OS X pozitiv, tak Final Cut je pre mna riesenim a v skutku sa mi velmi ten ich balik Final Cut paci...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2010 18:55

Nechtel jsem zakladat novy thread.

Kazdopadne dost mi leze na nervy Windows a Audio a dost uvazuju konecne o tom, ze snad pujdu do nejakyho iMacu.
Ted mam Core i5 4giga ramek. Rikam si, jaky je rozdil mezi OSX a Win co do vytizeni pocitace.. a taky jestli by mi nestacil iMAC Core i3 3,2Ghz oproti Core i5 2,6ghz... ted dost vaham ten cenovy rozdil je tam skoro 8tisic

http://www.dtpobchod.cz/imac-21-5-3-2-g ... 29104.html

http://www.dtpobchod.cz/imac-27-2-66-gh ... 27781.html

Pro me je tam rozdil v graficky karte, ve velikosti display a v tom procesoru.

Ja bych momentalne i uvital mit mensi display .. grafarnu na hry nepotrebuju.. je tedy otazka jestli tyhle dva procesory maji nejak rapidni rozdil mezi sebou..
ta sestava s Core i3 ma navic rychlejsi Ramky.

Momentalne mam maximalni vytizeni projektu v cubase cca 40% toho meho Core i5 .. a pouzivam realtime render kvuli HW syntakum..
Rikam si jestli to core i3 bude o tolik mene vykone.. pokud je to treba slabsi o 10% - 15% vykonu tak to by jeste bylo myslim si OK.

Kdyztak diky za jakekoli zkusenosti...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iMac

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2010 19:24

Závisí jaka i5 to je. Ak 4cory (to sú tie staršie 700vky) tak tam je radikálny rozdiel. Pri 600vkach by nemusel byt. Tam je len hyperthreading.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2010 19:33

Pytkin píše:Závisí jaka i5 to je. Ak 4cory (to sú tie staršie 700vky) tak tam je radikálny rozdiel. Pri 600vkach by nemusel byt. Tam je len hyperthreading.

no ja mam doma Core i5 750ku ta co se umi sama taktovat.. no a v tech Mekach jsou prave taky ty 750ky a pak Core icka jsou tam ty 3,2ghz.

To jsou ty 2jadra. Ono je otazka jestli 4 jadra jsou tolik znat... dost se bojim toho, aby me pak neklesl vykon a nebylo to v haji.
Jenze ta 27" se mi sem nevejde.. apple.com nabizi Core i5 i do 21palce jenze v CR asi takova moznost konfigurace nebude.. a budou tu jen hotove sestavy.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 10 říj 2010 09:51

Ještě by mě zajímalo, jestli neméte někdo zkušenost s kupováním Meka ze zahraničí.. chápu že z US to sem asi nikdo nepošle a navíc clo a poštovné..
Každopdáně v ČR je v bazarech dost mizernej výběr a já když jsem se díval někam na net tak za cenu iMACu s Core i5 což je cca 45tisíc.. tak za tu cenu už podle mě seženu někde jetej MAC PRO.. kam se dá aspoň strčit UAD / Powercore a má víc FW portů.

Imho třeba http://www.dtpobchod.cz/mac-pro-1x-2-8- ... 29180.html
tenhle Mek za 60k u nas.. by se měl dat sehnat venku tak za 40k i třeba jetej.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: iMac

Příspěvek od tomy45 » 10 říj 2010 10:42

Ja som si macbook pro nechal kupit v USA. Znamy tam bol, bol o 500 eur lacnejsi nez tu... pri notebookoch sa to este da. Je to viac-menej male. Ale iMac alebo Mac Pro to asi tazko... EU sa brani clom... Lacnejsi Mac Pro som nasiel len vtedy, ak niekto surne potreboval peniaze, cize hladat v inzeratoch. Tento konkretne 8core bol za 2200eur asi 4 mesiace stary. Cize treba hladat.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 10 říj 2010 10:48

Jasne tak jedine vyckavat a hledat.. ja jsem MACbook pro koupil tady v CR a nahodou byla akce vyprodeje predchozi generace a ziskal jsem C2D unibody 15ˇ 9800GT 250giga disk 4giga ram.. cca za 32tis. jeste i s ipodem 4.generace za 1500,- :D takze to byl dobrej kup.
Uvidim.. musim rozmyslet, jestli iMAC nebo Mac Pro.. podle toho, co se mi vyplati vic.

emah

Re: iMac

Příspěvek od emah » 11 říj 2010 11:38

co sa vykonu tyka ako tu bolo spominane - ci bude stacit:
porovnaval som 3d rendering rovnakych objektov na notebooku toshiba s win vista a macbookpro s os x. notebooky mali cca rovnake parametre.
win: 25 minut
os x: 7minut
myslim si, ze porovnavanie takych alebo onakych pc a apple komponentov nehra az taku rolu, kedze architektura oboch operacnych systemov je niekde
uplne inde.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 11 říj 2010 11:42

No to sice asi ano, ale bude to asi taky otazka nejen architektury OS, ale taky architektury DAW.. trebaje mozne ze na MACu pobezi lepe projekt v Logicu nez v Cubase.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: iMac

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2010 12:03

Pokud ti neco pobezi na jednom ze zminenych systemu vyrazne pomaleji nez na druhym je to chyba v portovani ty aplikace, ne v systemu.

Jinak ja jsem si macbook pro koupil v usa a dovezl si ho normalne v baglu. Vyhoda byla, ze jsem usteril asi 10k, takze kdyz jsem ho pak prodaval, ani jsem na tom moc neprodelal. Nevyhoda - mas to bez zaruky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: iMac

Příspěvek od TOM-Thak » 11 říj 2010 12:18

ja jsem ted vykomunikoval na dtpobchode, ze dokazou modifikovat sestavu.. takze na moje prani modifikovana sestava iMACU ..
http://www.dtpobchod.cz/imac-21-5-3-6-g ... 29479.html


Core i5 / 4giga ramek v provedeni 21,5" .. takze to by byla spokojenost.
Jeste teda prodat ten svuj komp hh.

Odpovědět