Low latency solution for Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 črc 2008 20:20

kermitak: slovickaris, mne ide o to, ze ked kupis len tu kartu co patri k multiface, mas len rme bus vystup a musis pouzit multiface krabicu, kym s kartami co maju 1x analog IO a adat resp aes mozes zapojit prevodniky podla chuti. je to vzdy o tom, co chces robit a ako sa chces spravat v buducnosti a pokial sa rozhodnes pre multiface, je to konecne. ak ti prestane stacit kvalitou alebo kvantitou, da sa jedine predat

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 črc 2008 20:24

Poshook píše:mna napada otazka, v com moze byt rozdiel u FW prevodnikov z pohladu latencie a stability pri vyssich zataziach CPU, ked bezia cez ten samy nativny Core Audio?
jak to myslis? v kazdom je predsa iny chip a chova sa inak

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 črc 2008 20:53

kexik píše:kermitak: slovickaris, mne ide o to, ze ked kupis len tu kartu co patri k multiface, mas len rme bus vystup a musis pouzit multiface krabicu, kym s kartami co maju 1x analog IO a adat resp aes mozes zapojit prevodniky podla chuti. je to vzdy o tom, co chces robit a ako sa chces spravat v buducnosti a pokial sa rozhodnes pre multiface, je to konecne. ak ti prestane stacit kvalitou alebo kvantitou, da sa jedine predat
Neslovickarim, jen asi nerozumim, co chces rict. Multiface je lip vybavena nez treba HDSP9632 (par analog I/O navic, ale ma taky ADAT a S/PDIF, takze na ni muzes povesit co chces), v podstate je to totez, akorat vyvedeny ven...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 črc 2008 21:31

kermitak: no ano, na zaciatok dostanes viac, ovsem aj za viac penazi... jasne ze sa nevyjadrujem jasne, bavime sa o nuansach a filozofickych odtienoch :)
ja aby bolo jasne mutiface platformu nezatracujem, je to rme, len mne osobne nesedi. v zasade je to na diskusiu pri pive skorej :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2008 23:35

Poshook píše:
Pytkin píše:Poshook : Ja si myslim ze je to vseobecny problem FW .. Teraz som postavil hubertovi novy komputer .. kupil Presonus Firestudio .. Na starom kompe to slo zle .. na novom jak vino .. bez zataze v pohode 64 samplov .. ked sme trosku zatazili , tak bolo treba dat na 128 . uvidime ako to pojde , ked to seriozne vytazi dakym poriadnym velkym projektom ..
ako je na tom USB 2.0 ?
Ja myslim ze USB 2.0 bude mat podobne nesvary , ako FW .. kup PCIe kartu a je to ..

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 06 črc 2008 14:08

firewire je v OSX na hovno. Coz je ostuda Apple, kery jej sanad vlastne uvedl v zivot.

resp. - pouziti Firewire v Pro Audiu na Mac platforme vyzaduje zvlastni peci.

1) Ani nove Intel MAcy Pro , ackoli maji nekolik Firewire slotu, tak nemaji vice jak jeden Firewire radic. Jakmile das Firewire audio prevodnik a chces pouzit i jine firewire zarizeni jako Duende, Liquid Mix, PoCo Firewire, Hard Disk a ja nevim co jeste, tak je kazdopadne lepsi poridit PCI nebo PCI-X ci PCIe firewire kartu, pridat dalsi firewire radic, aby kazde zarizeni melo svuj. Jinakje velka pravdepodobnost lupancu, problemu a nizka latence nepujde.

2) na druhou stranu Enssemble a Duet od Apogee by mely byt schopny jit s latenci v logicu docela nizko- i pod 128 bufferu. Jenom ze buffer v logicu je nejakjinak pocitany nez v Cubase. Vice bych hledal na Apogee webu

3) nejrychlejsi , resp. s nejnizsi latenci, bude pro Mac PCI reseni ( pardon, PCI-X u G5 a PCIe u nekterych G5 a IntelMac Pro)

moznosti jsou: Symphony od Apogee: melo by byt mozne se dostat na 1.6 ms
http://discussions.apple.com/thread.jsp ... 3&#7443223

PCIe od Lynx a PCIe od RME
Skrze ne by melo byt mozne pripojit Lynx Aurora nebo SSL AlphaLink converters nebo iZ corp ADA, popr. jine
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 06 črc 2008 17:30

v zivote som sa nestretol pod macom (g4, g5, intel) s problemami s fireface800, s beznym projektom na 32 samplov latencie no problem..
bez problemov to fungovalo aj s pripojenym fw diskom. (macpro 2x2.66).

ja ti neviem poshook ale na projektoch kde mam cca 80 stop a mega vela efektov mi performance nevysiel nad 40% (pouzivam bezne 256 samplov latencie), moc si ani neviem predstavit co by som tam viac mal este nalozit.

kazdopadne vela uzivatelov postrehlo ze od 10.5.3 funguju pluginy pod logicom podstatne lepsie (rozkladanie vykonu po jadrach, peaky pri prvych notach atd..), mozem potvrdit ze to bezi o dost lepsie..

u mna nevidim ani jeden dovod v com by mala byt PCI-E karta lepsia..
ono ale obecne zo vsetkych kariet ktore som skusal ci win alebo mac, chodili rme vzdy najlepsie..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Odpovědět