Low latency solution for Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Low latency solution for Mac

Příspěvek od Poshook » 04 črc 2008 20:36

Skusam moznosti noveho systemu a zda sa, ze jeho vykonostnym limitom je zvukovka a jej drivery.

je tu na fore niekto s multicore masinou a externou firewire zvukovkou, kto dokaze vyliezt na rozumnej latencii (do 1024 samplov) na 90-100% zatazenia CPU bez lupancov?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 črc 2008 23:37

To CORE AUDIO by malo slusne fachcit ne ? ono ale asi USB/FW riesenia nie su uplne oninson .. Preco nekupis od Matuchu 9652 ? mas najlepsie riesenie na zemi .. k tomu prevodniky , na ake sa cenovo citis .. lepsie riesenie neexistuje !

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 10:09

Pytkin píše:To CORE AUDIO by malo slusne fachcit ne ? ono ale asi USB/FW riesenia nie su uplne oninson .. Preco nekupis od Matuchu 9652 ? mas najlepsie riesenie na zemi .. k tomu prevodniky , na ake sa cenovo citis .. lepsie riesenie neexistuje !
v Mac Pro su len PCI Express sloty

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2008 10:11

poshook : jaj vidis .. kokot som jaaaaaa :) my mame v G5 este PCI-X :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 10:47

Pytkin píše:poshook : jaj vidis .. kokot som jaaaaaa :) my mame v G5 este PCI-X :)
nevies ako su na tom firewire od RME alebo Apogee? alebo je to vseobecny problem Firewire?

robim nejake audio testy na vykon a stabilitu systemu a uz pri 40-50% zatazeni CPU pocut vela dropoutov a bohuzial nepomaha ani zvacsenie latencie (Mackie Onyx 400F). ked prepnem na internu zvukovku, dropouty po zvyseni latencie zmyznu a da sa pri zvysovani latencie dostat aj na 90% CPU

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2008 12:18

Poshook : Ja si myslim ze je to vseobecny problem FW .. Teraz som postavil hubertovi novy komputer .. kupil Presonus Firestudio .. Na starom kompe to slo zle .. na novom jak vino .. bez zataze v pohode 64 samplov .. ked sme trosku zatazili , tak bolo treba dat na 128 . uvidime ako to pojde , ked to seriozne vytazi dakym poriadnym velkym projektom ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 12:41

Pytkin píše:Poshook : Ja si myslim ze je to vseobecny problem FW .. Teraz som postavil hubertovi novy komputer .. kupil Presonus Firestudio .. Na starom kompe to slo zle .. na novom jak vino .. bez zataze v pohode 64 samplov .. ked sme trosku zatazili , tak bolo treba dat na 128 . uvidime ako to pojde , ked to seriozne vytazi dakym poriadnym velkym projektom ..
ako je na tom USB 2.0 ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 05 črc 2008 13:20

Poshook: A jak je to s latencí PCI Express zvukovky na Macu? Co je nejlepší alternativa pro tuhle platformu?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 13:28

Ondrash píše:Poshook: A jak je to s latencí PCI Express zvukovky na Macu? Co je nejlepší alternativa pro tuhle platformu?
neviem, na macu som 5 dni, ale pozeral som na PCIe riesenie a zda sa mi celkom OK. predpokladam, ze latencne to bude asi najlepsie.
zaujimave je, ze ked som mal singel jadro CPU, tak nebol s Firewire problem ani pri vyssich latenciach. na 512samplov to bezalo stabilne aj pri maximalnom zatazeni nad 80% CPU, ale vtedy som mal aj inu zvukaren, takze to bolo mozno drivermi. asi by to chcelo vyskusat nejaku inu zvukaren.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 črc 2008 13:50

poshook: vsetky aktuale rme karty maju aj pci-e verziu... to znamena akurat ze musis kupit novy kus teda viac penazi. ak ti ide o totalne riesenie, vobec by som neriesil externe zariadenie. pci zbernica je ultimativna z principialnych dovodov

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 16:25

kexik píše:poshook: vsetky aktuale rme karty maju aj pci-e verziu... to znamena akurat ze musis kupit novy kus teda viac penazi. ak ti ide o totalne riesenie, vobec by som neriesil externe zariadenie. pci zbernica je ultimativna z principialnych dovodov
hej, pozeral som na toto:

http://www.thomann.de/gb/rme_multiface_ ... bundle.htm

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 črc 2008 16:53

...napriklad... mne sa multiface riesenie az tak nepaci, v porovnani s hdsp, ktore mi prijde modularnejsie ale to bude najskor jedno a skor moja preferencia
usb neries, to je principialne najhorsie riesenie, kedze mas len jeden drot s datami medzi kompom a zariadenim, usb hrozne zatazuje bud radic alebo cpu, obvykle oboje ;)
su samozrejme aj dobre urobene usb zvukovky ale je ich malo a tiez nevynikaju spickovymi latenciami. ciste pragmaticky pci>firewire>usb samozrejme s vynimkami potvrdzujucimi pravidlo

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 črc 2008 19:20

Multiface je taky HDSP ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 črc 2008 19:58

ja sem na mem hakintoshi (q6750) jel s RME fireface 400 na 128 buferu (pak jsem ji musel poslat zas zpet na reklamaci pac mi ji spatne opravili) , ale zatez byla maximalne 40-50% vic sem nezkousel... ani takovy projekt nemam, ktery by to testnul a vsechno slapalo okej.... pak mam jeste Echo Audiofire 2 a stou to bylo trosku horsi.... delala obcas dropouty i pri maly zatezi... Texas Instrument FW radic primo pro MAC to vyresil, pak slapala Echo perfektne...
ale nevim jestli se hackintosh da porovnavat s originalem , ale slapalo to fakt skvele... takze to pisi spis jen pro zajimavost...

mne napadlo nedoporucujou k ty mackie nejaky specificky FW chip jako treba Texas instrument?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 črc 2008 20:10

mna napada otazka, v com moze byt rozdiel u FW prevodnikov z pohladu latencie a stability pri vyssich zataziach CPU, ked bezia cez ten samy nativny Core Audio?

Odpovědět