Mac OS a ostatní "nesmysly"

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 31 srp 2007 12:37

presne tak to vidim taky ... ale mozny to samozrejme je ... je x lidi, co se v pocitacich vic vrtaji, nez na nich pracuji :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 31 srp 2007 13:17

Cheesetor: jasne, znam dva lidi, jeden si primo koupil notebook s tim, ze na nej da osx a od te doby ho bezne pouziva. Instalace je jednoduchoucka, neni nutne se v tom vrtat (alespon to tak bylo v mem pripade, veskery HW byl podporovan).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 31 srp 2007 13:30

G5ky este ficia na starom procesore PowerPC G5 a uz sa nevyrabaju, ja mam dual G5 a aktualny soft to uz nestiha, zase ale nove Macy Pro zalozene na Xeone (2x 3 GHz)
stoja okolo 120 tisic bez monitora. Je to podla mna brutal draha bedna.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 srp 2007 13:34

okolo 100 litrov stoji kazda znackova pracovna stanica... sun, lenovo, hp atd

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 srp 2007 23:59

kexik píše:
EXCOM píše:nie ze by s tym nejak OS suvisel ale zamiloval som sa pani do 30 palcoveho APPLE monitora.. som si ho bol pozriet v AUPARKU a to je kurva parada.. predpokladam ze ho tu uz niekto mate ale je to fakt skvele... mate niekto skusenost s novou G5 alebo ako sa vola? celkom sa mi ten HW pozdava... myslim ze to stoji aj za tie prachy..
nova g5 je velmi drahe, velmi dobre a velmi tiche znackove pc :)
kym pri imacu sa da ta cena obhajit pomerne bez problemov, pri g5 imho ani nahodou
ale ak sa topis v prachoch, nevahaj ;)
ja som sa sekol ja som myslel novy MAC PRO s Intel XEON.. teraz co su ako novinka.. teda ak je to novinka, nie som v MACoch nejaky zbehly...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2007 23:13

EXCOM : OSX mozes bezat aj na neznackovom PC .. Ale MacPro je fakt super HW . Ja tu mam starsie G5tky .. A velmi som s nimi spokojny .. Cena znackoveho pocitaca bude podobna ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2007 23:19

demsky píše:G5ky este ficia na starom procesore PowerPC G5 a uz sa nevyrabaju, ja mam dual G5 a aktualny soft to uz nestiha, zase ale nove Macy Pro zalozene na Xeone (2x 3 GHz)
stoja okolo 120 tisic bez monitora. Je to podla mna brutal draha bedna.
Mam v praci dve G5tky .. Jednu dual , jednu quad .. Na oboch bezi najnovsie Final Cut Studio bez najmensich problemov ..

MacPro stoji od 73.000 do 113.000 s DPH co je v celku normalna cena ..
http://www.studio.sk/bindex.php?pageNum ... list&man=4
Staval som teraz novy DAW .. Sice to slo do racku a bolo tam diskove pole ale cena ma vysla ~230.000 .. Proste ked chces vykon , neda sa setrit ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 02 zář 2007 23:31

to si kupoval pre seba alebo niekomu? mozno v cene si bol aj ty so servisom (+50.000) :) ja ficim na adobe cs 3 a tusim prvi na Slovensku pouzivame Bridge, to znamena ze vsetko sa sejvuje na velky Xeon server. Pri kazdom save sa to tam musi aktualizovat a podla mna tymto to samotnu pracu strasne zdrzuje, no ale inak sa neda kedze agentura ma viac ako 50 zamestnancov.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2007 23:52

demsky : no do studia v praci .. cena je holy nakup vo velkoskladoch ..

Pri savovani na server by som videl problem so sietou . pouzivate dake san riesenie ? kedze apple tak asi Xsan ? cez FC by to mohlo chodit relativne slusne .. po beznom ethernete to bude isto dost pomale ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 zář 2007 15:44

Sakra ma MAC OSX 10.4. Tiger nejaky Uninstalator jako maj treba winy pridat / odebrat programy ? :D Kdyz tam nainstaluju treba CUBASE tak jak ho mam odinstalovat? Zobrazi se jen ikona mezi apps, ale nikde jsem nenasel moznost odinstalovani.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 zář 2007 15:49

nema to mac tak ze se jen smaze slozka kde to je???Pripadne zkus znova spustit instalaci,dost mozna tam bude uninstall.

A mozna taky ne -)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 zář 2007 15:54

nunu: no jo ale tak cubase si to rve do nekolika slozek prece je nesmysl.
Tam musi bejt nejaka utilita na odinstalovani

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 zář 2007 16:01

No obavam se ze tam slozka program files ani windows nebude...Ani podslozky,takze si to klidne muze narvat vse do slozky cubase,ale nevim to jiste,vlastne skoro nic o macovi jeste nevim -)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 zář 2007 16:13

nunu: este ze mam google :D - stacilo nainstalovat utilitku APPDELETE a ta uz to dela za tebe .. pretahnes aplikaci a ono to najde asiociovane soubory a knihovny a nahazi to do kose pak to jen vysypes..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 zář 2007 16:15

na Macu netreba odinstalovat programy, staci to zmazat a pripadne najst v root/library folder preferences ku danej aplikacii ktory sa tiez moze zmazat. Ja este poznam genialny freeware (skus www.versiontracker.com) MainMenu, to je aplikacia ktora vycisti system od blbosti (nieco ako Systweak ASO pre Windows), uzivatelsku, systemovu & font cache, repair disk permissions (hlavne ked vela instalujes/mazes), vseliake prebindings atd. Je to vlastne nahrada tych sialenych linuxovskych prikazov cez terminal....

Odpovědět