Mac Pro, OSX a AUDIO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 08 črc 2008 23:23

kexik: To by me teda zajimalo proc je mac mini chujovina.. Kdyz to vezmu jako komp na muziku, logic se mi spousti prakticky hned a projekt mi vezme max 30-40 procent. Rozhodne jsem se pri skoro pul rocnim pouzivani nesetkal s necim, co by tenhle malej pocitac nestihal levou zadni.. male OT
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 črc 2008 23:40

v mini je blby bord a hlavne blba grafarna... pc lego za podobnu cenu vyjde v tomto pripade lepsie. chujovina s ohladom cena/vykon pri totalne obmedzenom rozpocte. samozrejme ked chces logic atd, to su specialne kombinacie poziadaviek :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 črc 2008 12:56

No tak diky moc za recenzi, posunula me zase o dalsi schod, jeste 1 a jdu do Maca. Potom, co mam iPhone s mega vymakanym OS, bezchybnym provozem, jsem zastance Mac OS X jako nikdy (a to me M$ zivi uz 12. rok jako IT profika).

Zatim jsem jenom vahal kvuli podpore SW a moznosti 'testovacich' verzi pluginu. Za posledni rok se situace ale rapidne zmenila, tj. nez abych zase investoval do PC, jdu radsi do ciste dedikovane DAW s bezfunkcne pracujicim Abletonem na Mac OS. Nakup v rijnu.

Proc jsi nesel do MacBooka ale do klasicke skrine? Ja spis zvazuji MacBooka...
Naposledy upravil(a) upman dne 09 črc 2008 13:06, celkem upraveno 1 x.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2008 12:57

upman : potom ale MACbook PRO

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 črc 2008 13:18

Hmm, to uz je ale pekna prda :( na ten mit nebudu. Ve svete jede spousta muzikantu z macbooka, pres Logic nebo Ableton a je to v pohode. Kolem 25 mi kamos nabizi 2ghz core duo i s logicem, tak do toho asi vlitnu, sam ho ma slape vsechno v pohode. Nez davat 25 do nadupaneho PC, tak spis uvazuji o tomhle.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 črc 2008 13:23

upman: jestli delas jen s pluginama tak 2ghz core duo je podle mne fak malo... i kdyz pokud budez pouzivat jen interni pluginy v logicu tak ty zas skoro vubec nezerou...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 črc 2008 13:29

Aha, no to sem netusil. Delam 90% jenom s pluginama, obcas nejaky HW audio, ale spis ne. Prave ze me laka ten Logic, kamos ma a co se tyce spotreby CPU, tak se to s Abletonem neda vubec porovnavat.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 30 črc 2008 13:35

s tim GUI si to napsal moc pěkně. mě vyloženě to pracovní prostředí uklidnuje.. ikony atd.. asi je to nejaka podprahova věc, ale funguje to. dodáva to tomu kompu "důvěru

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2008 15:59

Jo.. Prostredie je dost podstatne .. Nemozes si uctovat 8000 korun na hodinu , a robit vo windowse .. to ma kazdy pocit , ze to si moze robit sam doma ..

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 13 srp 2008 15:58

a proc by si to nemohl robit doma ? dyt to je prave ONO, že se profi aplikace presunuji do bytu a mini studii.. a proti win nic nemam, je to jenom dalsi system... a hlavne su proti nenavsitnym debatam appleXwin.. to fakt nechapu o co komu de, dyt si kazdy moze delat na cem chce, jak mu to vyhovuje

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 srp 2008 16:42

robs píše:a proc by si to nemohl robit doma ? dyt to je prave ONO, že se profi aplikace presunuji do bytu a mini studii.. a proti win nic nemam, je to jenom dalsi system... a hlavne su proti nenavsitnym debatam appleXwin.. to fakt nechapu o co komu de, dyt si kazdy moze delat na cem chce, jak mu to vyhovuje
win alebo osx kazdemu co sa lubi. len keby sa tie profi aplikacie presuvali do bytov legalne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 srp 2008 17:06

to je blbost... strihat doma profi aplikaciou video nema vyznam. jednak to na beznom pc nie je ziadna malina, jednak to nie je len tak. zostrihat si dovolenku sa da OVELA LAHSIE amaterskym strihacim sw, ktory ma ovela mensie naroky na hw a ovela rychlejsie a jednoduchsie ovladanie. a myslim ze pytkin sa vyjadroval k videu. pri grafike su zasa ine dovody, preco mac, tam su niecim vybavene tlaciarne, ktore robia osvit. a to nieco su macy a nik nechce riskovat trable s blbym formatom. co sa tyka hudby (a toto forum je o hudbe) je to myslim dost vyrovnane.

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 13 srp 2008 21:23

ja se bavim o hudbe a pripadne strihu audia a mixu.. ona ta technika sla dost dopredu a dost veci se da doma udelat, mluvim z vlastni zkusenosti. A s tim videem - opravdu uz odesel cas drahych strizen a zarizeni za 10mil kč.. jenom se toho nebát

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 srp 2008 22:59

robs píše:ja se bavim o hudbe a pripadne strihu audia a mixu.. ona ta technika sla dost dopredu a dost veci se da doma udelat, mluvim z vlastni zkusenosti. A s tim videem - opravdu uz odesel cas drahych strizen a zarizeni za 10mil kč.. jenom se toho nebát
bez rendrovacej farmy a diskoveho pola spravis hovno. a ked sa k tomu prida toto tamto, monitoring, synchronizacia, atd, nakoniec aj dnes skoncis na milionoch
na beznom pc urobis len naozaj zakladne veci a na vysledku bude vidno ze to bolo robene na kolene. tiez sa amatersky bavkam s videom a viem ake su moznosti. je to stale slabota, banalne veci trvaju cele hodiny ak sa spravia poriadne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 srp 2008 23:08

vyjadroval som sa vseobecne k prostrediu .. Nedavno sme boli pozriet AVID DS .. Moznosti fajn .. Ale kolegovi zasadne vadi prostredie .. Proste to bezi vo windowse .. Ked ma klient platit velke peniaze za pracu , tak chce vydiet nieco , co len tak inde nevidi ..

Odpovědět