Vykon:
CPU: Mac Pro 8x 2,8GHz je podla mojich predbeznych testov cca 2,5 x rychlejsi ako PC s Q6600 2,4GHz
RAM: upgradovatelna az na 32GB ale pokial budu vacsie ako 4GB moduly, myslim, ze aj viac (pri predoslom Mac Pro to bolo 16GB, ale tiez to bol limit len vdaka velkosti pamatovych modulov 2GB x 8, da sa na nom teiz rozchodit aj 32GB)
Stabilita:
Asi najvacsim plusom u tohto systemu je stabilita. mam OSX 10.5.4 a vsetko frci ako hodinky. pouzivam tie iste pluginy a host ako na PC a nutno povedat, ze z pohladu stability je to nebe a dudy. za cely tyzden mi spadol Live len 1x aj to pri registrovani pluginu pocas beziaceho projektu. na PC mi Live padal niekolko krat za den ako hruska, pretoze pouzivam dost vela third party plugins.
Kompatibilita s audio prevodnikmi:
Vacsina zvukoviek vyuziva nativne Core Audio, takze ani pri mojom Mackie som nemusel okrem pripojenia a zapnutia ON robit vobec nic. karta bola okamzite zaradena do systemu so vsetkymi I/O bez nutnosti instalacie alebo restartu.
jediny mensi zadrhel je pri vyssich CPU loads, kedy je nutne zvysovat pri mojej karte latenciu kvoli droputom. vsimol som si ale na Mackie fore, ze to bude kartou, ktora stale nema oficialny firmware na Leopardy, takze vlastne bezi na firmware pre 10.4.x, z coho pramenia spominane problemiky s latenciou. kedze sa na tieto vyssie CPU loads v beznych projektoch ani zdaleka nedostavam, je to vec pri mojich potrebach zatial zanedbatelna
Ergonomia:
GUI OSX mi pride podstatne lepsie vyrieseny s ohladom na zatazenie oci a hlavy pri dlhodobej praci s pocitacom. jednotlive tvary, farby a kontrasty su velmi ciste a podporuju celkovu prehladnost a zrozumitelnost
Third party podpora:
za posledny rok mam dojem, ze sa zlepsila o 100%. dnes nie je na Mac platformu problem zohnat plnohodnotny a funkcny freeware na cokolvek (teraz nemyslim len audio ale vsetky mozne utility)
takze hura do prace!!!