MACBOOK - Problém s CORE AUDIO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 14 lis 2007 19:53

TOM-Thak píše: on MAC ma pouze CORE AUDIO ? to je neco jako nahrazenina ASIO pro WIN OS ?
neřekl bych "nahrazenina".Jasně, Audio I/O zařízení potřebuje "Core Audio Driver", aby pracovalo pod OSX. Výrobce zařízení buď píše svoje ovladače, nebo ne (to v příp. firewire zařízení) a zařízení pak pracuje díky nativnímu OSX firevire driveru.
Core audio Ti např. umožňuje používat vícero I/O Audio zařízení najednou: Utilities/Audio MIDI Setup/Audio Devices/Audio (na horní liště)/Open Aggregate device Editor ....
tady ti to umožní "agregovat" dohromady všechny připojené I/O do jednoho "Aggregate Device" , které pak slouží jako I/O v Tvém DAW
Tak např. můžeš dát dohromady třeba m-audio, motu, rme do jednoho "Aggregate device" a využít všech I/O najednou a mít vyšší počet I/O než 32. Pokud se nepletu, tak 32 je max co umožňuje (umožňovalo) ASIO (resp. WindoZe?).
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2007 22:11

velvet: covece to je docela dobra vec toho se da huste vyuzit :) DIky za tip.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2007 22:23

toho sa praveze da vyuzit len malo, pokial tie divajsy nie su na jednom clocku
dve karty sa daju locknut cez spdif, ale pokial nemaju vsetky wc, tak viac ako dve karty takto nespojazdnis

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 lis 2007 00:49

velvet píše:Pokud se nepletu, tak 32 je max co umožňuje (umožňovalo) ASIO (resp. WindoZe?).
32 coho ? kanalov ? to nieee .. to urcite viac ..
32 zvukoviek ?? to nie .. ide len jedna :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2007 09:11

dnes uz mame myslim asio2? ja sa praveze tiez pamatam na nejaku staru specifikaciu, ktora mala 32 kanalov...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 lis 2007 09:26

kexik: No pockat.. k cemu budes synchronizovat zvukovky? Pochopim synchronizaci midi nebo synchronizaci sequencerů. Preci kdyz dam do stroje 2 stejny zvukovky a nastavim external out v DAW napr. na zvukovku 1 bedny na zvukovku 2 sluchatka (ted me nenapadl lepsi priklad) a pustim skladbu v DAW tak pri stejnem nastaveni dvou zvukovek mi to na vystupu bude hrat prece stejne. To same pri nahravani do IN. Navic stejne kdyz nahravas do vice vstupu najednou tak se ti to nahraje do vice stop tzn. muzes si cokoli posunout orezat apod. Nebo mas jine vyuziti? Samozrejme kdybych mel dve zvukovky kazda mela dva vstupy a posilal jsem tam 2 syntaky a dal jsem realtime rendering, aby se mi to nahralo a vyrenderovalo, tak tam muze dojit k posunu, ale tak to se da taky eliminovat pres posunuti midi a navic to opozdeni uslysim uz pri prehravani v DAW. Ale rad se poucim :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2007 09:56

nebudu hrat stejne. kazda karta ma svoje hodiny riadene krystalom, ktory sa od inych krystalov o par ppm lisi, takze jedna karta ti klokuje na 44 100 538 Hz a druha na 44 100 225... vysledok bude, ze ti budu sediet len zaciatky, po nejakom case sa zacne audio rozchadzat. to plati aj pre nahravanie aj pre prehravanie. jedine pouzitie co ma napada je trebars djing, kde jednou kartou prehravas set a druhou monitorujes. vtedy nepotrebujes synchron
ak si ma pochopil, musi ti uz byt jasne, ze posunutim midi sa nic nevyriesi

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 lis 2007 10:51

kexik: Jasne mas pravdu, diky za vysvetleni. Uz jsem to resil i po ICQ :)
V tom pripade, je to tedy bez sync. nepouzitelne (multi device v Core Audio)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 15 lis 2007 12:20

TOM-Thak píše:kexik: Jasne mas pravdu, diky za vysvetleni. Uz jsem to resil i po ICQ :)
V tom pripade, je to tedy bez sync. nepouzitelne (multi device v Core Audio)
no ale sync (2 zařízení) pomocí SPDIF není problém

některý zařízení taky umožňují zvolit Mac jako Wordclock Master
nicméně už je to asi OT
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 15 lis 2007 12:25

Pytkin píše:
velvet píše:Pokud se nepletu, tak 32 je max co umožňuje (umožňovalo) ASIO (resp. WindoZe?).
32 coho ? kanalov ? to nieee .. to urcite viac ..
32 zvukoviek ?? to nie .. ide len jedna :)
:D no jo, myslel jsem 32 kanálů - ovšem ještě ke všemu asi omezení počtu ISOC kanálů přes firewire. Je mi jasný, že ASIO umí víc (PCI nebo PCIe, že jo) radši už s "OT úvahama" končím
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 lis 2007 12:41

velvet: kazdopadne asi takhle - ta moznost tu proste je a vime o ni :D az to nekdo bude chtit testovat a neco mu nepude jako vzdycky nejde me :D tak tu sem vlozit nejaky TOPIC.

Odpovědět