MACBOOK - Problém s CORE AUDIO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

MACBOOK - Problém s CORE AUDIO

Příspěvek od TOM-Thak » 08 lis 2007 19:11

Ahoj, mám MACBOOK Intel Core 2 Duo giga pameti a M-Audio Ozonic v Abletonu. V abletonu mam nastaveno CORE AUDIO a zarizeni ozonic.
Kdyz spustim prehravani klidne i jednoho tracku tak mi ukazatel vytizeni ukazuje 4% - 25% kdyz na to dam treba naky efekty nebo tam dam dve stopy.


Muj problem tkví v tom, ze pri pridavani tracku nebo pri spusteni v hrani druheho v live modu mi to prskne jako kdyby se seklo ve win ASIO.
A nakonec to nejhorsi.. cas od casu se mi stane ze se vytizeni z niceho nic z 20% vyhoupne na 100% a cele to zacne chcet jako kdyz mate v cubase namakanej projekt a date nejnizsi buffer. Proste to podtece a pak neni jina moznost nez vypnout prehravani a dat znova play.

Todle bych zrovna od teto sestavy necekal tzn. macbook za 30K a M-audio zvukovka s nejnovejsima ovladacema jo a jeste jedna vec - kdyz vypnu ozonic a prepnu na zvukovku na desce tak to dela to same.

Nevite, kde je chyba? vim ze nekteri z vas pouzivaji macbook na zive hrani. Natahal jsem tam nejaky VST na zkousku z PC a dvakrat sem ho mel pripojenej k internetu. Ted si nevybavuji jestli to delal i driv a celkove je ten mac takovej pomalejsi nez byl kdyz jsem ho zakoupil. Start trva dele najeti aplikaci atd. neni to svizne. Netusite cim o muze byt ?

Beru vsechny rady a tipy, protoze s MAC OS nemam moc zkusenosti.

Diky

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 09 lis 2007 08:06

Pro Intely byl Audio Update. Nepomůže to?

http://www.apple.com/downloads/macosx/a ... 07001.html

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 09:13

Vyzkousim - on MAC ma pouze CORE AUDIO ? to je neco jako nahrazenina ASIO pro WIN OS ? Jestli to spravne chapu. Psal sem na m-audio support. Napadlo me, ze je to ovladacem nebo systemem, kdyz to dela jak na integrovane onboard zvukarne tak i na m-audio to same. Bud spatne core audio driver a nebo se neco podelalo v systemu a vidim to na zalohu a format. Jeste jsem tam ani nestrkal ty dve CD bo DVD co k tomu davaji s MAC OSX. Doufam, ze tam bude nejakej formatovaci soft s instalaci toho macu. Neco jako kdyz preinstalovavas normalni notas. U Thosibi jsem mel na tom DVD nejakou napodobeninu Ghostu obrazu disku a byl tam bootovaci autorun, kterej to naformatoval a nainstaloval do puvodniho tovarniho stavu hh.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 10:11

Pavel Vantuch: mam nejnovejsi system jak jsem zjistil, nejde nainstalovat zadnej upgrade a kdyz dam aktualizovat z netu tak to napise, ze mam nejaktualnejsi vybaveni. Takze fakt netusim jedine format a pockat na vyjadreni M-audio technicke podpory. Alee je mi divne ze z ezone pouziva spousta lidi MACBOOK a nikdo se tu o nicem nezminoval.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 09 lis 2007 10:32

tom-thak: skusal si aj iny soft ako ableton ?
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 10:47

wir: zatím ne, mám v plánu nainstalovat cubase 4, co pouzivam na PC.
Mam ale pocit, ze cubase bezela lepe a na mensi latency. Jenze z ceho jineho hrat zive? A nemyslim si, ze by ableton vytezoval vic. Mozna zkusit poridit novy ableton 6 bo 7 treba tam neco dochytali.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 11:08

Tak pánové stáhl jsem ABLETON DEMO LE6. A zjistil jsem, že je to asi tím, že má Ableton Live5 nepodporuje dvoujádra tudíš to nestíhalo. V práci nemám ozonic a jede mi to tu s efektama a stopama v pohode na 4% pri zapnute podpore dvoujadra. Misto 25% se to hybe kolem 8% s latencí 15ms na core audio onboard zvukovku. Vypadá to tedy na nedokonalost starého abletonu.
Ještě vyčkávám jestli se to bude kousat nebo ne..

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 09 lis 2007 12:19

to je dost dobre mozny - precejen Ableton 5 vysel driv jak ty notasy - myslim ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 12:32

onehalph: ted jsem najel narychlo petku a taky hned nezamrzla, ale lital tam vetsi vykon apod. takze zkusim poridit 6ku nebo 7cku a myslim si ze to bude promakanejsi. Otestuju este doma to demo s ozonicem.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 09 lis 2007 12:41

hlavne davaj bacha na to aby to bol Intel build alebo Universal binary :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 12:42

wir: myslis ableton bo co ? :)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 09 lis 2007 12:47

Tom: otevri si slozku Applications - a oznac si tu aplikaci Live 5 ve finderu - stiskni command (jabko)+I a podivej se, co je tam napsano v zalozce General u Kind: ... pokud tam nebude Intel only, nebo Universal Binary ... cili jinymi slovy tam bude napsany PPC - tak to je ten problem - ze to jede v emulaci PPC procesoru, coz samo o sobe zpomaluje ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 12:55

onehalph: DRUH: Aplikace (PowerPC) takze to bude ono. Ted je otazka kdyz si pudu koupit novej Ableton 6 jak poznam, ze je to pro intel to vydavaji zvlast edice? Cekal jsem spis ze to bude jako u cubase DVD s instalatorem jak pro WIN tak pro MAC.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 09 lis 2007 13:58

Tom: novy verze uz jsou jen Universal Binary (tedy Intel+PowerPC), takze v pohode.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 lis 2007 15:07

onehalph: Supr. jinac m-audio support odepsali, ze je to tim abletonem.

Odpovědět