MACBOOK - Problém s CORE AUDIO
MACBOOK - Problém s CORE AUDIO
Ahoj, mám MACBOOK Intel Core 2 Duo giga pameti a M-Audio Ozonic v Abletonu. V abletonu mam nastaveno CORE AUDIO a zarizeni ozonic.
Kdyz spustim prehravani klidne i jednoho tracku tak mi ukazatel vytizeni ukazuje 4% - 25% kdyz na to dam treba naky efekty nebo tam dam dve stopy.
Muj problem tkví v tom, ze pri pridavani tracku nebo pri spusteni v hrani druheho v live modu mi to prskne jako kdyby se seklo ve win ASIO.
A nakonec to nejhorsi.. cas od casu se mi stane ze se vytizeni z niceho nic z 20% vyhoupne na 100% a cele to zacne chcet jako kdyz mate v cubase namakanej projekt a date nejnizsi buffer. Proste to podtece a pak neni jina moznost nez vypnout prehravani a dat znova play.
Todle bych zrovna od teto sestavy necekal tzn. macbook za 30K a M-audio zvukovka s nejnovejsima ovladacema jo a jeste jedna vec - kdyz vypnu ozonic a prepnu na zvukovku na desce tak to dela to same.
Nevite, kde je chyba? vim ze nekteri z vas pouzivaji macbook na zive hrani. Natahal jsem tam nejaky VST na zkousku z PC a dvakrat sem ho mel pripojenej k internetu. Ted si nevybavuji jestli to delal i driv a celkove je ten mac takovej pomalejsi nez byl kdyz jsem ho zakoupil. Start trva dele najeti aplikaci atd. neni to svizne. Netusite cim o muze byt ?
Beru vsechny rady a tipy, protoze s MAC OS nemam moc zkusenosti.
Diky
Kdyz spustim prehravani klidne i jednoho tracku tak mi ukazatel vytizeni ukazuje 4% - 25% kdyz na to dam treba naky efekty nebo tam dam dve stopy.
Muj problem tkví v tom, ze pri pridavani tracku nebo pri spusteni v hrani druheho v live modu mi to prskne jako kdyby se seklo ve win ASIO.
A nakonec to nejhorsi.. cas od casu se mi stane ze se vytizeni z niceho nic z 20% vyhoupne na 100% a cele to zacne chcet jako kdyz mate v cubase namakanej projekt a date nejnizsi buffer. Proste to podtece a pak neni jina moznost nez vypnout prehravani a dat znova play.
Todle bych zrovna od teto sestavy necekal tzn. macbook za 30K a M-audio zvukovka s nejnovejsima ovladacema jo a jeste jedna vec - kdyz vypnu ozonic a prepnu na zvukovku na desce tak to dela to same.
Nevite, kde je chyba? vim ze nekteri z vas pouzivaji macbook na zive hrani. Natahal jsem tam nejaky VST na zkousku z PC a dvakrat sem ho mel pripojenej k internetu. Ted si nevybavuji jestli to delal i driv a celkove je ten mac takovej pomalejsi nez byl kdyz jsem ho zakoupil. Start trva dele najeti aplikaci atd. neni to svizne. Netusite cim o muze byt ?
Beru vsechny rady a tipy, protoze s MAC OS nemam moc zkusenosti.
Diky
- Pavel Vantuch
Vyzkousim - on MAC ma pouze CORE AUDIO ? to je neco jako nahrazenina ASIO pro WIN OS ? Jestli to spravne chapu. Psal sem na m-audio support. Napadlo me, ze je to ovladacem nebo systemem, kdyz to dela jak na integrovane onboard zvukarne tak i na m-audio to same. Bud spatne core audio driver a nebo se neco podelalo v systemu a vidim to na zalohu a format. Jeste jsem tam ani nestrkal ty dve CD bo DVD co k tomu davaji s MAC OSX. Doufam, ze tam bude nejakej formatovaci soft s instalaci toho macu. Neco jako kdyz preinstalovavas normalni notas. U Thosibi jsem mel na tom DVD nejakou napodobeninu Ghostu obrazu disku a byl tam bootovaci autorun, kterej to naformatoval a nainstaloval do puvodniho tovarniho stavu hh.
Pavel Vantuch: mam nejnovejsi system jak jsem zjistil, nejde nainstalovat zadnej upgrade a kdyz dam aktualizovat z netu tak to napise, ze mam nejaktualnejsi vybaveni. Takze fakt netusim jedine format a pockat na vyjadreni M-audio technicke podpory. Alee je mi divne ze z ezone pouziva spousta lidi MACBOOK a nikdo se tu o nicem nezminoval.
Tak pánové stáhl jsem ABLETON DEMO LE6. A zjistil jsem, že je to asi tím, že má Ableton Live5 nepodporuje dvoujádra tudíš to nestíhalo. V práci nemám ozonic a jede mi to tu s efektama a stopama v pohode na 4% pri zapnute podpore dvoujadra. Misto 25% se to hybe kolem 8% s latencí 15ms na core audio onboard zvukovku. Vypadá to tedy na nedokonalost starého abletonu.
Ještě vyčkávám jestli se to bude kousat nebo ne..
Ještě vyčkávám jestli se to bude kousat nebo ne..
hlavne davaj bacha na to aby to bol Intel build alebo Universal binary 

Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
Tom: otevri si slozku Applications - a oznac si tu aplikaci Live 5 ve finderu - stiskni command (jabko)+I a podivej se, co je tam napsano v zalozce General u Kind: ... pokud tam nebude Intel only, nebo Universal Binary ... cili jinymi slovy tam bude napsany PPC - tak to je ten problem - ze to jede v emulaci PPC procesoru, coz samo o sobe zpomaluje ...