nove MAcBookPro jsou tu

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Oxyygen » 14 čer 2012 13:12

Ale ty nikdy nebudes mit na patnactce stejnou pracovni plochu jako na 17" ani kdyz to bude turbo mega retina. V tom je retina i 15,4 display naprosto nevinne.

Takze tobe muze bejt maximalne lito absence 17" - jeste to neni definitvni, ale myslim, ze ten trend se presnuje na mensi nb s ext monitorem v pripade vetsi pracovni plochy. Asi prodejni cisla 17" obecne nejsou nejak zavratna.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od matucha » 14 čer 2012 13:41

dendy píše:na TOTO som vravel ze to je hlupost a za tym si stojim.. 1920 x 1200 na 15" displeji je proste nezmysel...
Nech kazdyho at si rozhodne sam, co je pro nej zajimavy/uzitecny.

"retina" rozliseni a uzivatelsky scalovatelny aplikace mi prijdou velmi zajimavy. Treba cubasi si dokazu predstavit na 75% velikosti, vetsina prvku je na me zbytecne velka (jako pro uzivatele, kterej v tom dela porad a nemusi nic lustit). Ale treba logic bych si mozna i o neco zvetsil, rozhodne nezmensoval (mixak).

Kazdymu vyhovuje neco a idealni je, kdyz je moznost si to upravit podle svych potreb.

Co je mi proti srsti (a ostatnim nemusi byt), trend zvetsovani velikosti pluginu. Dve kroutitka, dve tlacitka... ale interface pres celou obrazovku... :(

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od dendy » 14 čer 2012 14:20

matucha píše: Co je mi proti srsti (a ostatnim nemusi byt), trend zvetsovani velikosti pluginu. Dve kroutitka, dve tlacitka... ale interface pres celou obrazovku... :(
ano to suhlasim.. to je peklo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2012 14:35

jo .. hlavne daky paradny vintage background ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Kermitak » 14 čer 2012 14:51

dendy píše:ty si to stale nepochopil :) precitaj si ten clanok co pastol michael co tam pisu...

bud budes v 'retina' mode .. vtedy technicky vzate budes mat akoby 1440 x 900, s tym ze vsetky ikony a veci budu 'vacsie' ako pises a teda jemnejsie .. velkost vsetkeho (vizualna) - fontov, ikon, okien - bude ako pri klasickom 1440 x 900 rozliseni lebn to bude jemnejsie .. klasicka retina, to je super, bez debaty

budes sa ale moct prepnut do ne-retina modu, ked si zapnes napriklad realne rozlisenie 1920 x 1200 .. a teda vsetko (fonty, ikony, okna) bude mrte mrte malicke, sice ti tho vojde strasne vela na plochu ale pri praci s 1920 x 1200 na 15" displeji prides o oci :-)

na TOTO som vravel ze to je hlupost a za tym si stojim.. 1920 x 1200 na 15" displeji je proste nezmysel ... ja hovorim o rozliseni aktualne nastavenom vramci OS, nie o fyzickom hardwarovom rozliseni displeja ktore je stale 2880 x 1800 samozrejme ..
Nic ti nebrani pouzivat vysoky rozliseni kvuli velky hustote prvku v okne (treba Cubase, jak rika matucha) a soucasne mit velky fonty a systemovy ikony.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od matucha » 15 čer 2012 01:44

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/06/ ... na-displa/

Zajimavej pristup. Neupgradovatelna pamet, baterka zalepena do pristroje... No nezebych neco z toho na svym notebooku kdy udelal (vymenil baterku nebo upgradoval pamet)... ale za ty prachy...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Oxyygen » 15 čer 2012 09:48

servis tu vymenu asi zvladne ne?

Kazdopadne vymena ramek by mela jit, precijenom to neni notebook na 2 roky.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2012 14:19

aj harddisk je tam daky divny .. asi sa tam neda dat bezny ..

http://www.macblog.sk/novinky/retina-ma ... -6088.html

Obrázek

alebo tu :

http://www.letemsvetemapplem.eu/2012/06 ... ro-retina/

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2012 14:28


Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Oxyygen » 15 čer 2012 15:44

takovej je i v airu - to je jen otazka casu, kdy to zacne vyrabet v tomhle formatu. Jeden vyrobce uz tusim je
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od dendy » 15 čer 2012 16:34

no mimochom neni toto uplne klasicky ssd disk s jediny mrozdielom ze je to len plosak bez tej plastovej krabice ktoru standardne maju ssd disky ?? mozno keby sa vykuchal hociaky SSD disk tak vlastne vnutri by bolo presne toto iste :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Kermitak » 15 čer 2012 16:40

Je to standardni msata, rozdil je v tom, ze ma na sobe imho jeste sata radic. Jabka to maji afaik reseny po svym, takze totez, ale ne do mini-pcie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2012 11:41


Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od hombrefeo » 12 bře 2013 15:21

kdyz chci pres thunderbolt pripojit ethernet nezbyva nez koupit orig. adapter? neni zadny univerzalni (krome thunderbolt display...)?

Odpovědět