Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2846
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Fractal »

Teď upgraduju starý MacBook, a tak mě napadlo koupit si pro zábavu Logic Pro.

Otázka je, jaký zvolit OS tak, aby Logic vůbec fungoval, protože podle specifikací vyžaduje alespoň macOS 10.14 Mojave, jenže to zas vypadá, že Mojave nepoběží na tom starém MacBooku Pro 13" Core2Duo

Nejvyšší OS, který by měl běžet slušně, je macOS 10.13 High Sierra

Řešil někdo podobný problém? Běžel by Logic na High Sierra, nebo dokonce na El Capitan?

Tady mackbook:

https://everymac.com/systems/apple/macb ... rison.html



Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 404
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Greyhound90 »

Pro zábavu si kup od někoho odlehčenou verzi - Logic Express. (Podpora skončila v roce 2009) Stojí o polovinu méně (cca 2500,-Kč, možná už dnes na e-Bay ještě míň) ale běhá dokonce i pod El Capitan. Seženeš to někde po bazarech jako já. Jakmile však upgraduješ novější verzi macOS jsi v prd.. To se přesně stalo mě. Koupil jsem z jednoho studia Logic Express a v pohodě. Pak jsem udělal upgrade na novější systém (Sierra - bacha běhá to jen na El Capitan) a konec. Ale jestli ti to takto bude vyhovovat tak v pohodě. Navíc ta lite verze Logicu naprosto stačí pro běžnou práci. Bohužel taková je obchodní politika Applu.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2846
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Fractal »

To jsem potřeboval slyšet. Mám Logic Express 9. Doufal jsem, že to poběží na zhulené Sierra. Takže říkáš, že maximum co z té kombinace vytlačím je El Capitan? Jinak běhají na El Capitan základní věci? Defacto tam chci mít jenom Office, online budu používat Google docs a na grafiku Gimp a ještě snad nějaký html editor. Nějaké ty základní komunikační kanály taky. Ten Logic Express je na otvírání starých nedodělaných projektů plus nějaká ta zábava s ES1/ES2, které jsou zvukově pořád srovnatelné s top konkurencí.


On je Apple s tou zpětnou kompatibilitou pěkně na kokos. Když nad tím tak uvažuju, tak ve Win 10 mi běhá vedle sebe nový Cubase i stará 5ka a ještě pár let zpátky jsem měl na Winech stařičký Emagic Logic Audio 5, což je trochu paradox, že tohle běhalo, na Windows!


Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3268
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Oxyygen »

Na tak starej pekáč nemá smysl Logic X vůbec instalovat. I kdyby se ti povedlo, tak ho hned zadejcháš. Tak ještě 9tku. Tu tam rozběháš. Ale v dnešní době nemá prakticky žádnej smysl.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 822
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od markuc »

Večný boj sadařů o kompatibilitu mezi aplikacemi a OSX v přímém přenosu 🤣

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 404
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Greyhound90 »

markuc: s těmi uprgadami fakt nevím. Právě teď: nový OSx Big Sur. 12 giga v prd.., polovina pluginů tam přestane fungovat. Vzato selským rozumem nemá cenu dělat upgrade. Pokud něco funguje a vyhovuje mi to, nemá cenu dělat upgrade. Ostatně to není o nových verzích. Pokud máš hudebně co říct, stačí ti to co máš.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 822
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od markuc »

No to máš samozřejmě pravdu, talentu a inspiraci stačí Shurka za 2500 a Audacity. Ale tady je řeč o upgradu a taky o tom, že s každou novou verzí OSX se objeví nějaká nekompatibilita, čeká se na upgrade aplikací a jsou z toho akorát nervy a obava, jestli upgradovat OS, nebo zůstat na starým. A to mě neuvěřitelně nebaví a navíc na tolik proklínaných Windows se to neděje. Na Macu se to dřív v takové míře taky nedělo, mám za sebou pomě+rně bohaté Apple období, teda bohaté hlavně pro Apple, měl jsem 2 x Pro a 2 x MacBook Pro. Proto jsem s nima skončil, protože zastávám názor, že tahaj z lidí prachy zbytečně. Ale tím se nezastávám Windows, jen se nebojím aktualizovat, protože se nic nestane.
Je to otázka preferencí. Já mám poměrně nízké, vyžaduju, aby mi Windows nastartovaly systém a abych o nich dál nevěděl, a to se zatím děje.
Taky je otázkou, jestli jen kvůli OS přestat vnímat aktualizace jen proto, aby všechno fungovalo. Podle mě je to špatně.
Ale jen můj názor, nic víc.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3268
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Oxyygen »

Cca od roku 2007 do 2016 jsem byl tvrdej zastánce Apple a Logicu. Ted me zase spis bavi Windows 10 a programy od Microsoftu, ktere vyhovuji mnohem vic mym aktualním potrebam. Apple sleduju porad, manzelka bez Macu neda ani ranu, ale me prijde uz takovej tezkopadnej. V dnešní době nevidim důvod proč mít mac/logic - Před 15ti lety to byla jízda, Logic me bavil hodně nativnima syntakama/efektama, ktere za tu cenu byly nevidane. Dneska uz je to uplne jedno :-)
Respektive Windows pořád nabízí víc pluginů, víc DAW, fungujou na tom plnokrevný hry, virtualní realita, přehrává to ve 4K, víc menšinových programů. A o ceně ani nemluvim :)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 822
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od markuc »

Rozumím ti. Já tedy nemůžu říct, že by mě Windows bavily, ale jsou stabilní jako nikdy a při práci o nich nevím. A to je přesně stav, kterej mi vyhovuje. Zajímá mě konkrétní aplikace a ne OS.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6588
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Kermitak »

Ze vas to bavi :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od Pytkin »

Nejdem sa zapajat do debaty ci OSX alebo Windows .. To si musi kazdy v hlave poriesit .. Len 2 poznamky ..
1/ Logic je fasa pre muzikanta .. Ta zvukova kniznica je podla mna absolutna bomba co k tomu je .. A stoji to malo penez ..
2/ Ja OSX neupdatujem . nevidim dovod .. Zato windows sa mi updatuje sam a trpnem pri kazdom update , ci to vobec nabehne .. Pred dvomi tyzdnami mi zase ponuklo UPDATE and RESTART alebo UPDATE and SHUTDOWN .. a update zlbol .. nejdem hovorit o tom ze miesto toho aby som sa mohol balit a ist domov , som musel cakat 20 minut nez sa to updatne .. Ale potom windows nenabehol .. Napisal daky error .. Nastastie sa zo 2x restartol a potom to nabehol .. Ale mal som uzku ritku .. Tieto windows updaty ma strasne irituju ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 822
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Upgrade MacBook (Mid-2010) + Logic Pro?

Příspěvek od markuc »

Můžeš si je odložit, vypnout, naplánovat. Mně se v práci každej den otevře na Macu hláška, že jsou update k dispozici, pěkně nenápadně, v pravým horním rohu. Pak zmáčknu mezerník, abych odpálil Qlab a nic se nestane. Velmi praktické ...

Odpovědět