Zaloha MACOS X na dick,cd a nasledna obnova celeho systemu.

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Zaloha MACOS X na dick,cd a nasledna obnova celeho systemu.

Příspěvek od nunu » 20 zář 2007 21:28

Mam to v nejakem aktualizovanem stavu kdy to chodi bez velkych potizi,zacinam s tim,brzo ten system urcite rozdrbu nez se v nem neco naucim.Potreboval bych proto nyni udelat zalohu nekam na disk ktera by sla obnovit pomovi nejakeho boot cd a zadanim cesty k vytvorene zaloze.Nemam poneti jak a cim a soft na widle co mam mi oddil os x nevidi.

Nebavi mne to instalovat znova,nez jsem to dostal do stavu v jakem to mam tak jsem si to tak 6 vyzkousel...

Poradte nekdo kdo v tom delate, nejlip tak,abych to pochopil -)))

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 20 zář 2007 23:31

OT: V názvu topicu máš totálně boží překlep, dost jsem se pobavil :D

K takovýmto operacím používám linuxový live CD "System Rescue CD" a na měm nástroj s názvem "partimage". Bohužel ale nemám po ruce žádnýho Maca, abych mohl vyzkoušet jestli tahle medicína platí i na ně...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 21 zář 2007 07:41

Jednoznačně CCC = Carbon Copy Cloner
http://www.bombich.com/software/ccc.html

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 21 zář 2007 17:14

já na to používám Disk utility (součást OS X) a Tech Tool Pro

Funguje to takto:

Disk Utility je možný použít mj. k vytvoření .dmg (image,archiv) diků. Aby bylo možný vytvořit .dmg a zálohovat tak "boot up" hard disk, je nutný být nabootovanej z jinýho HD, než jakýho image chceš vytvořit.
K tomu slouží utilitka z TechTool Pro - eDrive. Tech Tool Pro ti nainstaluje na jakýkoliv (jiný než systémový) tzv. eDrive, tj. nejnutnější součásti systému pro jeho spuštění.
Snad by to mohlo fungovat i na pécé, jelikož ten eDrive systém se spouští právě z TechTool Pro - tak že pokud tu eDrive Techtool Pro na pécé vytvoří, pak ji i uvidí a nabootuje OS z ní. Pak by to měla být hračka, v Disk Utility je vytvoření disk image dost intuitivní.
Ten Tech Tool pro k tomuhle ale používám jen kvůli tomu, že nemám CarbonCopy apod..
Ještě to jde myslím s Folder Synchronizer X možná...

Hele a jak to na pécé jede?
Vidí to třeba firewire audio zařízení apod?

By mne zajímalo , zda by bylo možný takhle nainstalovat na pécé Logic Node, když teď Logic8 umí na nodech procesovat i pluginy třetích stran...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 zář 2007 18:48

Diiik..No nejak mi to jede...Po nekolika utrapach se zprovoznenim nez jsem prisel na to ze ne vsechno staci jen zkopirovat hehehe tak paradne...Nejede mi z integrovane zvukovky jen input, jinak jede grafika ( pro muj monitor 1680*1050), IDE, S-ATA, ethernet, firewire, USB, palirna (ale neumim v tom nic vypalit) nejspis uz jede vsechno,vcetne integrovane wifiny na moji desce,mam ASUS P5K-E. Co se tyce rychlosti nebo stability,neumim posoudit protoze tam nic poradneho krom Lo.... nemam...Mam posledni verzi,vlaste to mam Tygra 10.4.10 s upgradovanym QT,iTunes, Safari a par dalsima hovadinama.

A je to divne,jede mi i digidesign -)))

Stve mne safari,je pomalejsi nez IE...Nez se ta stranka nacte,fakt to je citelne dyl...

Pokud bys chtel vedet nejakou specialni vec,nebo neco zmerit,nejaky benchmark tak napis, rad tam spustim cokoliv at mam treba taky nejake srovnani...

Jinak nadchlo me to behem tech par chvil pouzivani a seznamovani ze se zrovna instaluje na 400-vku disk a trvale se usidli v mojem case...Az bude cas nakupu noveho pocitace,je mozne ze se uz nebudu rozhodovat jake PC,ale jakeho MACa.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 zář 2007 11:57

Velvetovi a treba ostatnim kteri by si to chteli zkusit...Nasel jsem nejakky benchmark pro mac, tak jsem ho spustil a byl docela prekvapeny. Hodim se m moje vysledky na systemu ktery mam a znam dva dny,bez nejakeho pretaktovani. Srovnat si to muze kazdy s jakymkoliv MAC tady:

http://db.xbench.com/

Results 138.71
System Info
Xbench Version 1.3
System Version 10.4.10 (8R2218)
Physical RAM 2048 MB
Model ACPI
Drive Type SAMSUNG HD403LJ
CPU Test 137.32
GCD Loop 313.66 16.53 Mops/sec
Floating Point Basic 150.17 3.57 Gflop/sec
vecLib FFT 110.51 3.65 Gflop/sec
Floating Point Library 97.72 17.02 Mops/sec
Thread Test 256.52
Computation 225.89 4.58 Mops/sec, 4 threads
Lock Contention 296.76 12.77 Mlocks/sec, 4 threads
Memory Test 180.84
System 188.82
Allocate 154.42 567.09 Kalloc/sec
Fill 197.27 9591.72 MB/sec
Copy 230.25 4755.82 MB/sec
Stream 173.51
Copy 157.69 3257.00 MB/sec
Scale 165.22 3413.39 MB/sec
Add 187.99 4004.67 MB/sec
Triad 187.25 4005.70 MB/sec
Quartz Graphics Test 203.21
Line 169.45 11.28 Klines/sec [50% alpha]
Rectangle 215.21 64.25 Krects/sec [50% alpha]
Circle 202.00 16.47 Kcircles/sec [50% alpha]
Bezier 182.94 4.61 Kbeziers/sec [50% alpha]
Text 274.66 17.18 Kchars/sec
OpenGL Graphics Test 192.44
Spinning Squares 192.44 244.12 frames/sec
User Interface Test 550.30
Elements 550.30 2.53 Krefresh/sec
Disk Test 45.83
Sequential 101.82
Uncached Write 121.60 74.66 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 116.77 66.07 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 74.38 21.77 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 110.47 55.52 MB/sec [256K blocks]
Random 29.57
Uncached Write 9.14 0.97 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 129.11 41.33 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 92.95 0.66 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 135.73 25.19 MB/sec [256K blocks]

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2007 14:59

mozem skusit na G5tke v praci .. nech mame na porovnanie ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 23 zář 2007 18:22

budu moc rad...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 23 zář 2007 19:10

skoda, ze na OS X neexistuje nieco ako Acronis a moznost vypalit bootovatelny image priamo na DVD

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2007 23:18

poshook : 2.5" disk v boxe riesi tento problem .. a magicka klavesa F8 .. aspon ja som tento problem tak vyriesil ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 zář 2007 00:30

nunu, co mas za pocitas?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 zář 2007 16:10

Deska asus P5K-E wifi chipset P35, Intel C2D E6750, grafika GF6600 - jinou jsem nebyl schopny rozjet (zkousel jsem GF8600 - nejsou jeste drivery,ale je pouzita v MacbookPro, ATI x 800,ATI1950XT) 2 giga ram 800Mhz,dva samsungy 400GB serial ata,externi palirnu LG na USB, klavesnici logitech S510,fortron zdroj,firewire PCI radic s TI, satelitni kartu Skystar2 rev.2.6....No a digidesign rack 003,tu asi budu prodavat,koupim uz jen kartu s AES/EBU,wordclockem a adatama, kabdidatem je RME HDSP9652, protoze mam slusny DAC a AD jsem schopny v nejake slusne kvakite udelat taky...

Tu satelitni kartu nejsem schopny v MAC OS X rozjet,ani pod virtualizaci parallels desktop kde bezi ve virtualu winXP.Ty totiz tu kartu ve spravci zarizeni vubec nevidi,proto nejsem schopny nainstalovat drivery,jinak je to moc pekne a chodi to paradne.V rezimu plne obrazovky bezny uzivatel ani nepozna ze je v MAC os...

Co se tyce integrovane zvukovky,tam je maly problem,je zpristupneny pouze analogovy vystup,vstupy zatim nefunguji.Co jsem se docetl tak uz zprovoznili i integrovanou wifi kartu co je na desce,ja to nepotrebuju,takze jsem to ani nezkousel.

System mam MAC OS verzi 10.4.10 -)))

Firevire s cipsetem Texas Instruments nepouzivam,chodi to dokonale i tim co je primo na desce.

Jeste jeden zadrhel to ma,nejsem schopny prehrat video DVD,nemam prehravac...

Pokud bys mel zajem o nejaky test,rad pomuzu,ale musis mne navest co pouzit,jak nastavit.Zkousel jsem Logic Studio 8,vypada ze s tim nema sebemensi problem,ale nezkousel jsem jej nijak detailne...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 zář 2007 16:30

Duvod tohoto pocinani je v tom,ze jsem se chtel podivat jak ten operacni system vlasne vypada,jak se v nem dela a pripadne pokud by mi vyhovoval vice nez win tak bych se rozmyslel pri koupi dalsiho pocitace zda by to nebyl pravy mackintosh.

I kdyz ma MAC OS sve nesporne vyhody,na druhou stranu ma i sve nedostatky a to hlavne v tom,ze neexistuje tolik softweru jako pro win a je clovek v tomto dost omezeny.Je to mozna zcestne toto napsat,protoze jej mam par dni a neumim v tom tolik,co ve windows a nevim co pouzit na konkretni vec.

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 24 zář 2007 16:38

nunu píše:I kdyz ma MAC OS sve nesporne vyhody,na druhou stranu ma i sve nedostatky a to hlavne v tom,ze neexistuje tolik softweru jako pro win a je clovek v tomto dost omezeny.Je to mozna zcestne toto napsat,protoze jej mam par dni a neumim v tom tolik,co ve windows a nevim co pouzit na konkretni vec.
No nez neco takovyho budes nekam psat, tak se proste zeptej na konkretni pripady tech softwaru, co "nejsou" - tim nechci rict, ze by se v kazdy specialni oblasti vzdycky neco nezpochybnitelne naslo, samozrejme ze uplne vsechno mit alternativu nemusi, jak v OSX tka ve Win. Ale totalni vetsina prace jde udelat ve windows i v OSX, tim nabo jinym zpusobem.

Nevytvarej si zadny domnenky a nejdriv se ptej :)
Obrázek

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 24 zář 2007 16:40

A hodi se sem zkopirovat zahlavi naseho klubu o jabkach na nyxu:

"Mám nový jabko, co potřebuju za software? Měl bys jít na Versiontracker.com (nebo na Macupdate.com) a naťukat: Adium, Cyberduck, Transmit, Quicksilver, Butler, Neooffice, MplayerX, VLC, Menumeters, Safari Stand, SafariPlus + SafariBlock, Camino, Tinkertool, NetNewsWire, Vienna, DVD2oneX, MacTheRipper, Flip4mac + Perian (super doplnky pro QuickTime), Handbrake, Textwrangler, Xfolders, Mucommander, StuffitExpander, RAR Expander, The Unarchiver, PatchBurn, Mactracker, SerialBox, Transmission, Toast Titanium, Imagewell, SMARTReporter, SizzlingKeys...
"
Obrázek

Odpovědět