AUtomatizace - jak elegantne posouvat celou krivkou ?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

AUtomatizace - jak elegantne posouvat celou krivkou ?

Příspěvek od Neural_I » 16 led 2006 11:41

Da se v SX3 posouvat celou automatizacni krivkou jinak nez vsechno oznacit a posouvat mysi ? neni tam treba neco jako "posun krivku o ... nahoru/dolu" ? myslim ze je to natolik chytrej soft ze by to moh umet, jenom se mi to nechce nekde hledat.
diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 16 led 2006 16:41

utvrzen v presvedceni ze ezone je tlacharna vo hovne si jen tak z prdele odpovim sam a pak to cely smazu 8)
"select all" na tracku s konkretni upravovanou automatizaci a na horni liste tocit koleckem na hodnote "value"
cago bago

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 16 led 2006 16:45

... to bych ale musel vedet jak to smazat :oops:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 16 led 2006 17:22

Tlacharna vo hovne? Me treba tenhle tvuj prispevek mozna pomoh. Nekolikrat uz jsem neuspesne resil podobnej problem v Nuendu 2 ... Takze "mozna" pouzivam proto, ze nevim, zda tvoje reseni je uz v Nuendu 2 aplikovatelne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2006 00:02

amorph : pripadne ked uz zlyhaju vsetky pokusy , sem tam pomoze manual .. i ked manual citaju len zbabelci .. to je jasne ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 08:19

to sa stala nejaka skurvena moda nadavat na ezone alebo co?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 led 2006 14:11

Solarfall: proc ti to prijde skurvena moda nadavat na ezone? me to prijde spis tak ze to takhle asi cejti vic lidi, jestli to rika krome me jeste nekdo a nic asi nenadelas, za dobu co sem nakukuju sem toho moc nezjistil a po dvou trech prispevcich se diskuze vetsinou zvrhne do ... ehm, navic je tady modni odpovidat totalne mimo misu, jak uz sem nekolikrat nekde "dekoval lidu za rady" typu chci neco za 10 litru a vsichni mistri sveta se vytasej s uzasnym resenim za 50t. a pak si o tom dalsich pet stranek profici vesele diskutujou, ale to nebudu resit, ne tady a vubec, kdo me tady drzi zejo :roll:

Amorph: ano, muj prispevek ti mozna neco dal, ale vlezlo sem pres dvacet lidi, expertu, kteri nenapsali ani carku, takze sem si odpoved musel zjistit jinde a kdyz nato prijde, nemusel sem ji sem ani psat, ale verim ze to nekomu pomuze, nicmene tady sem se to nedozvedel, byt je tady expertu tri pr.... a kazdej je chytrej jak radio, jenze dost hodne z nich ma v ruce kalkulacku a v hlave vzorecky a poucky a sou schopny se hadat do krve kvuli frekvencim atd. ale neumej poradit takovou blbost jako je tahle moje otazka, mimochodem na 90% zrovna tohle v manualu neni, hledal sem to hooodne dlouho vsude mozne a nenasel sem to. budiz vam to k uzitku

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 led 2006 14:16

Solarfall: jeste jednu vec, ja co sem tady furt nekomu neco radim, snazim se a delam vsechno mozny, treba sampluju ukazky nastroju co mam a pisu lidem co zse zajimaj minirecenze a posilam MP3ky atd, zatimco kdyz se zeptam na nejakej hardwer ja, dvacet lidi mi odpovi "az si to koupis tak dej vedet" a jeden clovek napise doslova a strucne "jo, mam, je to v pohode", misto aby se obtezoval nam vsem co se o to zajimame napat aspon deset radek kdyz to ma a POMOCT, vis ? tohle me tady fakt nevyslovne stve a neni to poprvy kdy je nekdo zklamanej ze se na nej vsichni chytraci vybodli, ctu tady dost prispevku zacatecniku kde je odesilate na google a do archivu at si to najdou atd., dobre, to bych asi jeste chapal, ale sorry, to vam to utrhne ruce nebo co ? nejde obcas odpovedet nejak rozumne ? proc mi lidi pisou kdyz chci reverb do deseti litru at si koupim powercore za 35t a pluginy za 15t ? co to je vubec sakra za logiku !!!!

sorry, to jen bys vedel proc je asi moda nadavat na ezone 8)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 14:19

neural: ale ked pozriem pocet tvojich prispevkov a datum zalozenia tvojho konta, tak si tu celkom rad pokecas :lol: ale vdaka za kazdu tvoju radu!!!
Naposledy upravil(a) dano dne 17 led 2006 14:22, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 led 2006 14:21

neural: trocha prehanas podla mna... ono ta rada usetrit penizky, ked v tej cene nie je nic co by sa kupit oplatilo, nie je nutne zla. ze ti nik neporadi taku koninu ku cubase, hmm... to ma zarazilo. ja v tom nerobim, takze neviem; hodne ludi tu bezi na samplitude a nuende a hodne cubase machrov (pavlii trebars) sem chodi tak zriedka ze necakaj odpoved do hodiny
ked budu vsetci len prskat, tak bude forum stracat aj citatelov aj prispievatelov a zanikne, to si uvedom...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 led 2006 14:27

v pohode blby je jen ze to zdaleka nebylo poprvy a o tuhle koninu v cubase zas tak moc nejde, spis o ten pristup, je tady dost vyjimek a DANO slibuju ti ze omezim svy prispevky a to dost a pouze na veci k veci :wink: nerbudu nahravat lidem co nadvaj na ezone zejo prece 8)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2006 14:30

Neural_I píše: DANO slibuju ti ze omezim svy prispevky a to dost a pouze na veci k veci :wink: nerbudu nahravat lidem co nadvaj na ezone zejo prece 8)
ja som to ale nemyslel vobec zle!!! tym som chcel povedat len to, ze asi to s tymto forom nebude as take hrozne ked si tu tak rad :lol: a ked napises nejaku radu tak ver tomu ze je tu dost ludi co si to vazia. a asi menej takych, co dokazu poradit aj tebe, mozno si uz vyssi level co sa tyka informaci

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 17 led 2006 15:01

pred par mesiacmi tu bolo mrte threadov o tom aka je ezone skvela a teraz naopak... a priznam sa ze moju podrazdenu reakciu vyvolala tato veta:"utvrzen v presvedceni ze ezone je tlacharna vo hovne si jen tak z prdele odpovim sam"

ako moda mi to pride pretoze to zacalo hovorit kopa ludi a vyzera to tak ze tu to zacina byt malo nobl pre profikov... huraa na gearslutz... :evil:

tvoj prispevok bol 5 hodin stary.. to akoze tu ma kazdy skakat a pohotovo ti odpovedat na tvoje specialne otazky?

keby som vedel ako na to tak ti odpoviem! ale vyvodit z neopovedaneho threadu zaver ze ezone je na hovno ...to ma byt co?

ja tu mam neodpovedany thread o battery no a?!

velmi sa ospravedlnujem aj za ten prvy podrazdeny prispevok a aj za tento offtopic...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 17 led 2006 15:09

Lidi peace. Tahle debata je v tomhle threadu podle me dost zbytecna. Sice me taky napada par veci, ktere bych k tematu rady na e-zone mohl rict z pohledu novacka, ale snad v nejakem jinem threadu k tomu urcenem. Nechcete se radsi vratit k te automatizaci? To mi totiz neprijde, jako az tak zbytecne tema..

Ja mam ohledne automatizace dotaz na jednu neplechu (opet Nuendo 2, takze nevim, zda se to deje i v Cubase SX3). Obcas pouzivam na zkreslene kytary VST (Amplitube, Guitarsuite) a pomoci automatizace prepinam napriklad cisty/zkresleny kanal. Ovsem pri prehravani skladby (a i pri exportu) se automatizace chova podivne. Kdyz nakreslim prepnuti kanalu presne na urcity takt, tak obcas jako by mela zpozdeni a jindy naopak parametr prepne o trochu drive. Musim si pak s krivkou hrat, az se trefim.

Setkal se s tim nekdo? Myslite, ze je to chyba Nuenda, nebo tech efektu? nebo jsem v automatizaci neco zakladniho prehlid? Ja mam tedy pocit, ze se to deje obecne u VST navesenych na audiostopu, pokud prepinam nejaky diskretni parametr.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 led 2006 15:19

2Amorph: byl by screenshot z okna projektu a z nastavení té efektové pluginy, která ti to dělá? Jen tak pro formu... Amplitube je free plugina? Jestli jo, tak to vyzkouším - mám teď nahrávat nějakou kytaru kámošovi, tak by se to docela dobře svezlo s tím....

P.

Odpovědět