Chyba recording

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

hzsrtnn: já jsem nepřišel házet žádný hnůj ani rýpat. jen jsem tě upozornil, že píšeš hlouposti, z čehož ses v zápětí sám usvědčil. každej to tady vidí jasně napsaný. v jednom projektu prostě NEMŮŽEŠ mít různý soubory s různou samplovací frekvencí!

jestli se tady máme bavit na nějaké technické úrovni, tak je prostě tvoje mlžení mimo. to by sis měl asi uvědomit, místo toho, abys tady na mě házel nějakou špínu a nebo zpochybňoval moje jazykové schopnosti.
___________

lavovalampa: já bych si asi projekt nastavil do stavu, kdy hrajou vokály ok, zasóloval je a udělal bounce jednotlivejch vokálních stop ve formátu v jakým hrajou dobře zase ty osatní stopy resp. v jakým budeš chtít mít ten opravenej projekt (např. 44.1/24). pak bych si uložil projekt jako novou verzi, vyházel z poolu všechno bouncnutý a naimportoval vokální stopy znovu z toho předchozího exportu po stopách...

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@biscuit: no way, nechavam to tak. @pavlii: ano.
@lavolampa: drzim palce.

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

ach jo... zkus si přesednout. nebo si zkus představit jak probíhá sumace dvou signálů s rozdílnou sf. možná už pak konečně pochopíš, o čem celou dobu mluvím a taky co to je projektová sf.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Chyba recording

Příspěvek od MDudas »

Ale on to myslim chape. Akurat ked mu to funguje s real-time prevodom, tak to neriesi. :wink:
...
Mozno by stalo zato, porovnat kvalitu real-time prevodu s kvalitou non-real-time prevodu. Nemusi to byt to iste.

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

ono to nebude realtime ani pri tom automatickym rezimu. na 90 % to prevede pri vlozeni audia a pak nacucava uz jen prevedenej wav. je to logicky, setri to prostredky.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Chyba recording

Příspěvek od MDudas »

Takze tych zvysnych 10% vyhrava: "Ableton Live is one of the few DAWs that can use multiple sample rates in one project, ..."
8)

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

člověče, tahle věta tě ubezpečila o tom, jak to funguje pod kapotou? mě teda ne :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Chyba recording

Příspěvek od MDudas »

Mna ? Ja uz som starsi pes - uz som sa X-krat poucil, ze veci sa maju robit poriadne od zaciatku. :wink:
Iba som naznacoval, ze hzsrtnn to pouziva a je s tym spokojny, lebo mu to zjednodusuje zivot. V podstate 90+% pouzivatelov nehlada dokonalu kvalitu zvuku, ale rozumny kompromis.
Samozrejme, ten real-time prevod nemusi dosahovat kvalitu non-realtime importu+prevodu. Ale ked to porovnas s kvalitou 10-20 rokov dozadu ? ...

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

Já to myslel jinak. Tebe ta marketingová věta přesvědčila o tom, že se jedná o realtime výpočet, do nekonečna se opakující? Mě ne, v marketingový řeči je tím podle mě řečeno, že se o to uživatel nemusí starat, že to za něj sw udělá sám a prakticky bez prodlevy (na pozadí, když se do projektu naloaduje audio a než zmáčkneš play, je už to někde přeuložený), ale mechanismus fičury to technicky nevysvětluje.
Kvalita převodu může bejt maximální a výkon to nijak neomezuje.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Chyba recording

Příspěvek od MDudas »

Zrejme tak nejak to bude, ako pises - ze neni treba pri otvarani odlikat "Chcem prepocitat na sampling rate projektu", ale urobi si to automaticky v nejakych docasnych skytych suboroch.

dejwatko
Příspěvky: 22
Registrován: 07 pro 2010 14:05

Re: Chyba recording

Příspěvek od dejwatko »

čau všichni, stal se mi teď hroznej fail a potřebuju zjistit,jestli se s tím dá něco dělat. Před nahráváním živáku se bavím s kameramanem,že bude pro něj lepší sample rate 48,než 44,1...tak to nastavím na kartě,zkontroluju v cubasu, vypadá to,že s tím nemá problém,není čas na zkoušku, ale po nahrávání zjistím,že to asi každý 2 vteřiny chrčí,existuje způsob,jak nahrávku nějak ,,přepočítat" a dát dokupy,aby ten bordel zmizel,nebo si mám hodit mašli? :-/

jammix
Příspěvky: 588
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Chyba recording

Příspěvek od jammix »

taketo ruchy sa stávajú ked prehrávaš v DAW s príliš nízkým bufferom zvukovky , ak sa to nezmení pri najvyššom bufferi tak nastala chyba v nahrávke a nezmeníš to prevzorkovaním

matucha
Příspěvky: 5713
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Chyba recording

Příspěvek od matucha »

dejwatko píše:
30 srp 2020 23:33
přepočítat" a dát dokupy,aby ten bordel zmizel,nebo si mám hodit mašli? :-/
Takze si to nahral se spatnou samplovaci frekvenci? Nebo to byl jinej problem?

Neznam bohuzel zadnej zpusob jak se tohodle problemu jednoduse zbavit nejakym chytrym processem.

Vetsinou to rozjebe ten signal na padrt a i kdyz asi muzes rucne zkusit neco v Izotope RX, tak unosny bude zachranit par minut... pricemz to furt nebude uplne cisty (zrejme - zalezi presne jak to poskozeni vypada).

No nedivil bych se kdyby za nejakej cas nevznikly nejaky AI rekonstrukcni/cistici programy, nauceny na hromade materialu. Ktery by dokazaly deepfakovat cistou verzi a mozna este v nejaky zidealizovany "zmastrovany" podobe. Nic takovyho ale zatim neznam.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@matucha - cakaju nas krajsie zajtrajsky :D a temna pritomnost - s ocakavanim...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Chyba recording

Příspěvek od Pytkin »

Mne sa taketo podobne raz stalo .. nastastie som mal hlavny mikrofon a jeden ruchac nahraty ako backup zaznam v mixpulte .. inak by bol velky smutok .. od vtedy som si ale vzdy z pocitaca pustal formix naspat do mixpultu a pocuval som , ci je vsetko v poriadku ..

Odpovědět