Chyba recording

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Uživatelský avatar
lavovalampa
Příspěvky: 11
Registrován: 23 srp 2014 10:26

Chyba recording

Příspěvek od lavovalampa »

Ahoi, stal se mi takovej fatal behem nahravani do C 10,5. Vse bezelo v pohode, potom jsem to ulozil a z nahranejch Vokalu se stal Darthvader(pitch down efekt). Potom se mi pri jednom otevreni toho projektu Cubase zeptal, ze tam mam stopy s ruznou vzorkovou frekvenci a jestli je chci sjednotit, nebo nechat kazdymu samplu svoji ffrekvenci. Dal jsem nechat diferent a hralo to normalne, tak jsem se radoval ze mam po problemu. Ulozil jsem si novou verzi, ale pri dalsim otevreni zase “Darthvader”. Zkousel jsem to v poolu sjednotit. Bounce projekt. Menit ty vzorkovy frekvence a nic.🤯 kdyby se mi alespon Cubase zase zeptal jestli chci ty stopy nechat hrat ve svoji frekvenci. Vubec mi to hlava nebere. Nevite nekdo jak k tomu doslo a co delat?

Diky.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

ak mas tie jednotlive stopy nahrate v nejakych wav suboroch, skus si ich odzalohovat. a potom sa hrat napr s inym daw. ja v abletone s roznymi sample rate problem nemam.
v inom daw vyrendrovat s rovnakymi samplerate, import do cubase a malo by to fungovat...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Chyba recording

Příspěvek od pavlii »

2hzsrtnn: moment - jako, že v projektu máš současně stopy ve 44.1 a 48 a aniž by na jedněch z nich byl použit resampling v reálném čase, tak to spolu hraje jak má? Tomu se mi fakt nechce věřit......

P.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@pavlii - si mi dal chrobaka do hlavy, musim sa pozriet. viem naisto, ze nahravam 44/24, mam to tak nahrate v projekte a vokal mi prisiel 48/24 a hra to normalne. ale preverim, nech v tom mam istotu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Chyba recording

Příspěvek od pavlii »

:-)

Dost by to odporovalo technickému principu totiž.....ale dej vědět.

Pardon za odbočku od původního dotazu ;-)

P.

Uživatelský avatar
lavovalampa
Příspěvky: 11
Registrován: 23 srp 2014 10:26

Re: Chyba recording

Příspěvek od lavovalampa »

Ještě zrekapituluji jak k tomu došlo a trochu poupravim původní info:

V cubase jdu nahrávat vokál stejně jako vždy. Nahravam do vlastního projektu (Vst, samply, kytara). Během nahrávání vše OK. Kontrolní poslech bez problému. Uložím. Otevřu druhy den. A ty vokální stopy jsou pitch down. Ty vokály mají přitom stejnej samplerate jako zbytek stop 44100 ...jen jsem tam vkládal referenční track když jsem připravoval instrumentál pro recording vokálů(Tam bude asi celej pruser). Teď jsem procházel nahrané wav přímo ve složce a už je to nahraný s tou chybou. Opravuji se v tom ze cubase mi hlásil při otevření projektu vyskakovaci okno, ze v projektu jsou různé samplerate a jestli je chci sjednotit a nebo nechat rozdílné. Tuhle zprávu to totiž hlásí když změním cely projekt z 41000 na 48000. Když dam sjednotit hraje to pořad špatně, když dam nechat různé vokál se zda v pořádku, ale zbytek nástrojů začne hrát vejs což není ze začátku úplně patrný, ale hraje to divné. Když dam jen export vokálů teď když z cubase hrajou dobře, tak stejně pokud je pustim mimo Daw tak hrajou pitchdown.

Teď asi zkusím nějakou korekci toho vokálů a uvidím výsledek, spíž se bude muset nahrávat znovu. Nebo jestli má někdo nějaký nápad?

Jen by mě zajímalo jestli v tom někdo vidí na první pohled k čemu tam vlastně fakticky došlo ... rozhodne to má co dělat se vzorkovaci frekvenci projektu a záznamu, ale nevím jak se mi to podařilo rozhodit. Navíc jsem Koukal ze v pool manageru to taky ukazuje různé algoritmy. V tom Jsem se nikdy nehrabal. Který z těch algoritmu používáte?

Díky.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

logicky mi vychadza, ze ked su pitch down, maju 48khz. skus si pozriet v nejakom editore zdrojovy wav subor (alebo aif).

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

pavlii píše:
07 črc 2020 12:24
:-)

Dost by to odporovalo technickému principu totiž.....ale dej vědět.

Pardon za odbočku od původního dotazu ;-)

P.
sorry za dokoncenie offtopic -@pavlii - je to tak, mam v
projekte 44 aj 48khz stopy a hra to normalne. ableton.

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

hzsrtnn: jakou máš školu? :-D
projekt musí mít jen jednu samplovací frekvenci a to tu, na které ti běží v tu dobu asio. ty ostatní stopy si asi "potichu" interně převádí. patrně jsi někdy v minulosti zaškrtnul, že to tak chceš a už nechceš, aby ti to sw hlásil.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@biscuit - kamo, celkom si mimo. ziadne asio nepouzivam. mam mbp. nic som nezaskrtaval. ableton ma defaultne nastavenu moznost "Default SR & pitch conversion" bud na Normal alebo High Quality. skus nabuduce zacat od tej svojej skoly...

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

aha... tak jo, mas mbp a ten nepouziva low latency driver? kdo muze bazirovat na tom, jestli se to jmenuje asio nebo nejak jinak?
a dale, kdyz napisu, zes nekde PATRNE zaskrtnul automatickej prevod a ty napises, ze to ma ableton defaultne, tak o cem tady celou dobu pises?
a dotklo se te, ze jsem se te zeptal na vzdelani? ja nemuzu vedet, jestli jsi pravnik, lekar nebo prekladatel. proste me to zajimalo, kdyz tak premejslis. tak se priste nezblazni... jak malej tvl.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@biscuit - pisal som uplne od zaciatku stale o tom istom. ze v abletone nemam problem s roznymi SR. to, ze to tebe alebo pavlii neberie hlava je mimo mna. chapem principu preco je to tak (defaultne nastavenie ableronu) ale fakt je, ze by to bolo pre obcana lavovalampa riesenie. ako aj resampling wavs v externom editore.
nabuduce sa skus vyjadrit k rieseniu problemu a nechovaj sa jak hnidopich.
nechcel som a nebudem tu pisat tisickrat napisany traktat o tom ako funguju SR v daws, to uz si moze dotycny najst sam ked chce.

biscuit
Příspěvky: 9785
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Chyba recording

Příspěvek od biscuit »

hlava to nebere tobe, v tom je problem. ableton ti proste prepocitava ty wavy, ktery nemaj projektovou samplovaci frekvenci. nechapu, v cem se tady stourame...
ja se nechovam jako hnidopich, ale upozornuju te, ze tady manipulujes s bludnymi pojmy. to je cele.

hzsrtnn
Příspěvky: 156
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Chyba recording

Příspěvek od hzsrtnn »

@biscuit - este raz, aby ti to teda hlava zobrala - ja rozumiem ze ableton mi prepocitava rozdielne samplerate! o com sa tu bavime je to, ze si sem prisiel rozhadzat trocha hnoja a rypnut si.
ale vies co, ja premyslam nad tym, ze to nie je prvykrat, co takto niecomu nerozumies, ked niekto pise po slovensky. uzatvaram to pre seba tak, ze je to pre teba jazykova bariera.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Chyba recording

Příspěvek od pavlii »

2hzsrtnn: dík za info. Přesně tak jsem to myslel - viz moje texty (takže poznámka o hlavě v souvislosti s mojí osobou je opravdu mimo mísu 8-) ). Je to každopádně jedna z věcí, kterou bych rozhodně osobně nedělal (=člověk nad tím nemá kontrolu). Ale to je už osobnostní přístup.

P.

Odpovědět