Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
knobtweaker
Profesionál
Příspěvky: 92
Registrován: 04 bře 2009 16:54

Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od knobtweaker » 13 pro 2009 15:10

Ahoj , koupil jsem si za neodolatelnou cenu Behringer BCF 2000 a teď koumám jak to rozchodit pod Cubase 5. S Abletonem mi to funguje v pohodě , ale u toho Cubase jsem to zkoušel naprogamovat přes Generic remote a vůbec se mi nechytali fadery. Na mackie control to šlo pěkně, ale jenom osm stop. Rád bych to měl nakonfigurované tak že když přepnu další preset na BCF tak mi to zkočí na dalších osm faderů.
Můžete mi prosím poradit. Používáte někdo tuto kombinaci ? Jak jste to řešili? Díky
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od vras » 13 pro 2009 15:18

V BCF2000 (v modu MC) lze prepnout na dalsi skupiny kanaly, tj. 1-8, 9-16, 17-24 atd., tlacitka jsou tusim PRESET> a PRESET<. Aby to jako Mackie ctrl jelo, v Cubase musis mit nastaveno remote Mackie control a BCF2000 inicializovat do MC modu, ale to asi vis.

Uživatelský avatar
knobtweaker
Profesionál
Příspěvky: 92
Registrován: 04 bře 2009 16:54

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od knobtweaker » 13 pro 2009 15:28

Jé díky moc tak asi bude problém v tom že to BCF není v Modu MC, já jsem v Cubase aktivoval mackie control a pak jsem to učil kontroler přes learn.
Poradíš mi jak se dá ten BCF přepnout do MC modu? Dík
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz


Uživatelský avatar
knobtweaker
Profesionál
Příspěvky: 92
Registrován: 04 bře 2009 16:54

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od knobtweaker » 13 pro 2009 15:41

Skvělý díky moc... a já se s tim včera mořil do tří do rána :-))
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od Bacon » 13 pro 2009 16:55

Není na prodej víc těch kusů za neodolatelnou cenu? Taky po tom pokukuju.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od Pytkin » 13 pro 2009 16:59

Za 2 litre bol v disku vo vypredaji

Jo a nezabudni si k tomu stiahnuť ten virtualny displej

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od Bacon » 13 pro 2009 17:02

Pytkin píše:Za 2 litre bol v disku vo vypredaji

Jo a nezabudni si k tomu stiahnuť ten virtualny displej
Díky, už vidím - 1ks :( Škoda :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od pavlii » 14 pro 2009 00:34

Jo a vůbec není přece třeba pracovat v MC módu (ale je tu výhoda zmíněná kdesi historicky Pytkinem, že MC má větší bitové rozlišení - tuším 12? - na ovládací prvek, tudíž fadery jedou jemněji) :D Nicméně i "standardní" režim funuje jak fík :wink: já jsem třebas vytvořil jaksi 2 články věnované Remote Control a furt si myslím, že jsou celkem dobrý :lol:

Ale jako Dominiku - vydržet experimentovat do 3 do rána - dost dobrý!! :lol:

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2009 00:54

pavlii : ale MC mod ponuka daleko vacsie moznosti , ako generic remote .. fakt to ma zmysel :) ver mi :) dalsia vec je , ze ti na tom virtualnom displeji pekne vsetko ukazuje .. co konkretne mas na encoderoch navolene .. alebo si vyberies plugin tak ze si priamo vyberas meno .. atd ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od pavlii » 14 pro 2009 00:56

Jj - já jsem jen vycítil potřebu zvýraznit to, že NENÍ nutní použít MC mód pro to, aby Remote fungovalo :wink: Nijak nezpochybňuji nesporné výhody MC módu oproti standardnímu MIDI protokolu.

P.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od komasix » 20 bře 2012 07:50

čau sprovoznil jsem bcf2000 v mackie modu pod Cuabse5. vypadá že všechno reaguje. Stáhl jsem si návod, ale moc jsem nepochopil jak jsou primárně nastavený ovaldače (mimo faderu a transportu, tam je to jasný).
Neexistuje někde nějakej stručnej popis přednastavených fcí? Dík


Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od komasix » 20 bře 2012 09:33

díky to je přesně ono. Asi jsem to i viděl ale nedošlo mi to.
škoda něšťastně umístěných schiftů, ale asi jde o zvyk... používáte jenom Mackie control nebo někdo i ten Mackie BABY ?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Cubase 5 s BCF2000, jak na to?

Příspěvek od komasix » 21 bře 2012 00:30

tak zatím největšího uspěchu mám s modem MACKIE BABY HUI MAPPING, nic méně pořád se ztrácim.
nejde mi korektně navázat spojení s nějakym editorem. může bejt problém windows 7 64bit?
v případě mackie modu, nemůžu nikde najít popis konkretních funkcí... jenom vim jak zapnout EQ ale to co se tam děje je už pokus omyl....(například)
když v mackie baby listuju bankama )ale i v MC C)- tedy k faderum přiřazuji další stopy v pořadí, vždycky když se dostanu na kraj a posunuji jakoby dál, tak se některé stopy mutují, ale nepochopil jsem system...

Odpovědět