Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
exilim
Příspěvky: 4
Registrován: 31 srp 2010 19:36

Cubase 5

Příspěvek od exilim » 31 srp 2010 19:46

Zdravím, už pár let jsem DJ, který hraje komereční house, electro atpd. a chci zkusít jít o trošičku výš a zkusit si poskládat vlastní track, bootleg nebo nějakej jinej mix. Je mi jasný že během měsíce nebudu profík vim že to bude na dýl tak mě tu prosim hned nekamenujte =).

Každopádně, sehnal jsem si Cubase 5.1 s tím, že se v tom začnu šťourat. Po půl hodině jsem tam našel nějakej sampl na zkoušku, vložil do projektu, pustil, ale z repráku mi nic nelezlo, přitom v cubase eq ukazuje, že to hraje.
Mám integrovanou zvukovku v desce (tušim 5.1) ale repráky normální klasický stereo. (A winamp normálně hraje ;) )

Dále bych se chtěl zeptat jestli existuje čeština, popř. literatura na tuto verzi cubase, nebo manuál v PDF (českej, angl ovládám, ale jsem čech a češi jsou líní :D )

Ještě bych se chtěl zeptat.... V cubase se různé samply vytvářejí, nebo se dají stáhnout? Jedná se o styl house / dance :)


Díky moc za každou radu a podporu ;)

Uživatelský avatar
Nomoney
Příspěvky: 114
Registrován: 07 kvě 2010 16:13

Re: Cubase 5

Příspěvek od Nomoney » 31 srp 2010 19:50

:lol: no pokud používáš jako HW klávesnici a myš, nevím nevím estli se ti něco podaří vyšťourat :lol: btw. s intergrovanou kartou to asi moc hit nebude, asi bych začal spíš s nějakým FL studiem.

češtiny nejsou do Cubase, literatura existuje za nějkaých 350 korun 500str.
recording mixing producing

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 5

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 19:55

zkus spis ableton.

exilim
Příspěvky: 4
Registrován: 31 srp 2010 19:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od exilim » 31 srp 2010 19:55

proč, co vadí integrovaný?

exilim
Příspěvky: 4
Registrován: 31 srp 2010 19:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od exilim » 31 srp 2010 19:57

ableton sem zkoušel, vyhodil, fl studio taky... grr prosim držte se toho na co jsem se ptal... Díky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 5

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2010 19:59

exilim píše:ableton sem zkoušel, vyhodil, fl studio taky... grr prosim držte se toho na co jsem se ptal... Díky
sorry, nechal sem se unest. :]

exilim
Příspěvky: 4
Registrován: 31 srp 2010 19:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od exilim » 31 srp 2010 20:19

Ok, cubase jsem rozchodil :) Stará dobrá USB zvukovka :D

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 31 srp 2010 20:22

myslim ze by pomohl update na Cubase 5.5 :D
ale vazne - musis si tu zvukovku vybrat v Devices - Device setup - VST audio system.
Co se tyce manualu, jestli sis Cubase koupil (jakoze asi ne, ale to neni moje starost) tak manual je k tomu zdarma
cestina neexistuje

dk17
Příspěvky: 1
Registrován: 03 črc 2012 06:57

Re: Cubase 5

Příspěvek od dk17 » 03 črc 2012 07:00

exilim píše:Ok, cubase jsem rozchodil :) Stará dobrá USB zvukovka :D
Nazdar mam stejny problem ze mi nehraje cubase napisete mi prosim celej popis jak to rozbehat ?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Cubase 5

Příspěvek od W.Cable » 03 črc 2012 08:05

Tak po stopate, Devices>Device setup>VST audio system>ASIO driver>vyber driver sve zvukovky>Potvrd/OK.
Potom zmackni F4 otevrou se VST connections, nastav vstupy a vystupy sve zvukovky a je hotovo.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Cubase 5

Příspěvek od nixx » 03 črc 2012 09:46

dk17: když to s žádným z driverů, dostupných v tvém systému, nebude uspokojivě běhat (a máš integrovanou zvukovku), stáhni si ASIO4ALL.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: Cubase 5

Příspěvek od psk501 » 03 črc 2012 12:45

kill it before it lays eggs

Uživatelský avatar
Tarquam
Příspěvky: 12
Registrován: 13 srp 2010 20:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tarquam » 27 dub 2013 13:19

Zdravim, koukám že se tu řešil výběr driverů a tak se chci zeptat na jednu věc. Jak to udělat, když chci využívat 2 zvukovky? Mám E-MU 0404USB, do ní píchnu basu a v PC udělám zvuk, kterej půjde ven společně se samplama. A jelikož ta zvukovka má jen jeden stereo výstup (digtál nepočítám, nemám převodník), potřeboval bych click naroutovat do interní zvukovky, ze který to pak poleze přes sluchátkovej předzesilovač bubeníkovi do uší. Jak to mám udělat, když můžu v cubase nastavit buď driver pouze na E-MU, nebo ASIO4ALL, kterej mi stejně nedovolí pustit obě zvukovky naráz? Momentálně nemám PC k dispozici (píšu z mobilu), tak bych byl rád, abyste mi, prosím, dali nějakej konkrétní návod, kterej pak můžu vyzkoušet, nebo případně jestli existuje něco jako levnej převodník S/PDIF-analog. Určitě to musí jít, když to je běžná praxe, že se třeba smíchaj dvě zvukovky a nahrává se z obou (třeba k bicím dvě osmivstupý zvukovky).

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od rastis » 27 dub 2013 14:12

2 rozne zvukovky na dvoch driveroch v jednom Cubase asi spolocne nerozchodis. ak by to aj slo, nebudu synchronne, budu voci sebe kolisat, takze asi by to aj tak nevyriesilo to, co potrebujes.

dnes je na trhu strasne vela viacej kanalovych zvukoviek, ceny neboli nikdy lepsie - asi by som sa orientoval tymto smerom...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od pavlii » 27 dub 2013 18:16

Už jsme to mnohokrát řešili, rastis má pravdu, a já jen podotknu, že ASIO4ALL to umožňuje. Pokud ti to nešlo, měl jsi druhou zvukovku něčím blokovanou (přehrávač apod.).

P.

Odpovědět