Cubase 5 - Vše se bortí

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stan » 14 čer 2013 19:43

V C6 jsou změny dost zásadní oproti C5, a to jak v GUI tak ve workfow. Změnili toho dost. Proč to prostě nenainstaluješ a neodzkoušíš.

GUI: Změny: http://www.gearslutz.com/board/music-co ... sions.html

U free LE jsou limitace na VST, Počet stop, no sidechain. Možná to přidali v nějakém updatu ale to jsem nezjišťoval. Stačí zajít na Stainberg stránky a zjistit si to. Nevím jestli je rozdíl mezi LE a Elements. LE je volná verze dodávaná s nějakým hardwarem. Elements je placená verze a upgrate stojí €39. Ale opravdu nevím jestli je mezi těmito verzemi C6 nějaký rozdíl.

Nebo můžeš koupit upgrade na C7 Artist za €220 a €15 poštovný. Nekoukal jsem ale na české distributory. ty by tento upgrate měli mít v nabíce taky.
http://www.dv247.com/computer-music-sof ... g2--103189

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 čer 2013 22:29

Stiefell píše: Dobře, z toho jsem pochopil že Cubase s plug-inama je náročnej, jak to pak ale dělají studia používající Cubase? Dnes jdem na zkoušku nahrát jeden song, tak jsem zvědavej jestli se to podaří.
bohuzel vykon cpu a dnesni daw porad nejsou tak future; 13 amplitubu s nizkou latenci je proste zrejme moc. studia -- kdyz pominu nahravani jen s HW efektama -- bud pro michani zvysi latenci (nezalezi na okamzity odezve, jako kdyz do pocitace zive nahravas nastroj a chces ho slyset vcetne vst efektu), resp. se resampluje do audia. zkus jedno nebo druhy. pripadne bypassovat pluginy / vypnout PDC + snizit latenci, kdyz se ma nahravat, a potom je zase zapnout a zvetsit buffer. no a na narocnejsi sounddesign si delam zvlastni projekty, kde vetsinou vycerpam celej vykon cpu, vznikne z toho audio, a to potom pouzivam zase jinde.

Stiefell
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2013 21:30

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stiefell » 16 čer 2013 15:17

rastis píše:Stiefell - skus sa vykaslat na Amplitube. je drahe, pazrave a nehra nijak extra dobre. existuju lepsie simulacie a navyse free

13x takato simulacia je v kazdom pripade teda dost aj na vykonnejsi komp. je nutne, aby Ti hralo vedla seba 13 VSTi simulacii ? naco ? to co je uz nahrane si mozes exportnut naefektovane a odlahcis PC. mnohe efekty nemusis mat nutne na kazdom tracku, niekedy je lepsie porobit si podskupiny a efektovat viacej veci spolocne, atd...
Které jsou lepší? Myslel jsem, že amplitube patří mezi top. :-)


Stiefell
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2013 21:30

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stiefell » 16 čer 2013 16:58

Stan píše:...
U free LE jsou limitace na VST, Počet stop, no sidechain.
...
To mi příjde jako docela zásadní omezení. :/

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stan » 16 čer 2013 18:09

To zcela určitě ale s omezeníma u free verzí se musí počítat. Na kolik jsou možnosti omezeny je lepší se podívat na stránky výrobce. Pokud však přemýšlíš přejít z oficiální verze C5 na C7 tak se to určitě vyplatí. Ale i změna verze neovlivní zátěž procesoru kterýmu pořádně nakládáš s 13 Amplitude. Nevím jestli to tu zaznělo. ale další možnost je ¨Freeze¨ stopy, tato funkce v podstatě bouncne do wavky (do freeze adresáře) a DAW vyhodnotí plugin jako vypnutý, stále však máš možnost měnit zvuk když zrušíš Freeze. Pokud jsi spokojenej tak pak bounce track a pracovat s ním jako s wav.

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od rastis » 16 čer 2013 19:33

Stiefell píše:
rastis píše:Stiefell - skus sa vykaslat na Amplitube. je drahe, pazrave a nehra nijak extra dobre. existuju lepsie simulacie a navyse free

...
Které jsou lepší? Myslel jsem, že amplitube patří mezi top. :-)
zalezi, aky typ zvuku hladas. ak klasicky rockovy, tak toto:

http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm

je tam vynikajuca simulacia Marshall JCM900, Fender Twin a pedalov - Boss Overdrive, Boss Distortion, Ibanez Tube Screamer. nema to graficke GUI, ale hra to velmi slusne, je to vlastne komplet hotove, vcetne zvuku boxu. tie pedale dokazu tie zosiky nakopnut tak, ako aj v reale a skratka nema to chybu.

ak ides po modernom zvuku, tak LePou:

http://lepouplugins.blogspot.sk/

maju skvelu simulaciu MB Rectifiera. mozes ho nakopat nejakym pedalom od Simul Analog alebo existuje aj takato fasa simulacia Tube Screameru - http://www.dontcrack.com/freeware/downl ... e/TSE-808/

k veciam od LePou ale treba este nasimulovat box, najlepsie dnes zneju asi impulzy, da sa najst aj kopec free...

... Amplitube je samozrejme pouzitelne, ale podla mna, vyssie spominane free veci su zvukovo dnes ovela dalej...

Odpovědět