Cubase 5 - Vše se bortí

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Stiefell
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2013 21:30

Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stiefell » 12 čer 2013 21:39

Ahojte,
s kapelou jsme si společně koupili Focusrite Scarlett Studio že si songy budeme nahrávat sami, protože prostě nemáme peníze na studia, kde nás ještě ke všemu tlačí čas. K nahrávání a editace používáme Cubase 5, ale je to hrozně nespolehlivé a má plno problému. Když například naefektuju kytary AmpliTubem a zduplikuju je, hodí to critical error a poté se s Cubasem nedá pracovat. Minule jsem si nahrával jen tak pro sebe, udělal jsem asi 13 stop, a jakmile jsem vytvořil 14tou tak se Cubase začal strašně sekat a znělo to jako když se rádiu vybíjí baterky. Zkoušel jsem to jak na desktopu tak na NT, u obou to dělá stejný kraviny. Nevíte čím by to mohlo být? Předem díky za odpověď. :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2013 22:47

Cubase 5 už máte koupenou z dřívějška? Nebo proč nepoužijete Cubase 6 LE (sic ořezaná, ale novější) přibalenou ke zvukovce? Pak je tady ještě cesta Reaper.

Nicméně tohle jsou alternativy; nevíme nic o systému, který provozujete (HW, konfigurace, OS, ...), takže zatím se nic moc radit nedá...

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2013 00:06

podla popisu mas pretazeny procesor .. stlac F12 a divas sa na PERFORMANCE ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od a.tom.x » 13 čer 2013 09:40

Zní to jako slabej komp a špatně nastavená latence
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Stiefell
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2013 21:30

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stiefell » 13 čer 2013 15:54

Jejda pardon, zapomněl jsem na konfiguraci. Počítač jsem si nedávno kupoval:

Intel Core i3 -3240 3.40GHZ
8GB DDR3 2133Mhz
MSI Z77A-G43
a grafika se mi rozbila takže je na reklamaci zatím používám starou NVIDIA GeForce GT 520.

Cubase 6 LE se mi netuším proč nepodařilo nainstalovat (dokonce ani demo Cubase 7), je hodně velký rozdíl mezi Cubase 5 a Cubase 6 LE (která je přibalená ke zvukovce?). Nepříjde mi že by PC byl nějak pomalej, dokonce mám i čistou instalaci Windowsu a nic, krom toho, dělá to i na NT. :/

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od maux » 13 čer 2013 15:59

Že by "Try before buy"?

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od rastis » 13 čer 2013 16:10

zrovna cracknuta 5ka je jedna z najstabilnejsich verzii Cubase :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 707
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od SadLuck » 13 čer 2013 16:21

To může bejt spoousta věcí.. Třeba tyhle softwarový kytarový aparáty ála amplitube/guitar rig dovedou kosit kdejakej DAW docela bez námahy. Aby to spadlo se třinácti suchejma stopama už je trochu zvláštnější. Asi bych bejt tebou zkusil chvíli pracovat třeba v demu Reaperu, abys zjistil, jestli je to problém spjatej s cubase nebo počítačem.. Jestli to ale dělá na dvou počítačích, spíš bych to viděl tak, že to kosí nějakej ten third party plugin ála amplitube, protože předpokládám, že na obou máš stejný verze.. Tohle jsou situace, kdy je vždycky lepší testovat než se ptát na fóru, protože když ti google hned na takovou otázku nevyplyvne odpověď, nejspíš to bude nějakej tvuj specifickej problém kterej budeš muset beztak objevit sám :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od TOM-Thak » 13 čer 2013 16:45

rastis píše:zrovna cracknuta 5ka je jedna z najstabilnejsich verzii Cubase :)
Haha presne.. a to si soft kupuju a byl jsem hodne nastvanej kdyz mi try before buy verze na zkousku nepadala a koupena jo..

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od maux » 13 čer 2013 16:47

Myšleno IK.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stan » 13 čer 2013 16:57

Pokud jsem si to dobře přečetl tak ten tvůj bundle je dodáván s C6 LE tak proč používáš C5?
Naposledy upravil(a) Stan dne 13 čer 2013 21:11, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 čer 2013 19:23

Stiefell píše:Ahojte,
s kapelou jsme si společně koupili Focusrite Scarlett Studio že si songy budeme nahrávat sami, protože prostě nemáme peníze na studia, kde nás ještě ke všemu tlačí čas. K nahrávání a editace používáme Cubase 5, ale je to hrozně nespolehlivé a má plno problému. Když například naefektuju kytary AmpliTubem a zduplikuju je, hodí to critical error a poté se s Cubasem nedá pracovat. Minule jsem si nahrával jen tak pro sebe, udělal jsem asi 13 stop, a jakmile jsem vytvořil 14tou tak se Cubase začal strašně sekat a znělo to jako když se rádiu vybíjí baterky. Zkoušel jsem to jak na desktopu tak na NT, u obou to dělá stejný kraviny. Nevíte čím by to mohlo být? Předem díky za odpověď. :-)
cubase ma bugu az az, ale tady bude na vine spis ten plugin, takze bych se obratil na support IK multimedia. resp. 13 instanci je u narocnyho pluginu proste hodne -- a protoze jsi ve 32-bitovym prostredi, je to hodne nejen pro CPU (jestli mas nizkou latenci, coz pro hrani na kytaru asi mas), muze to byt i dost pro RAM (v x86 prostredi mam vyzkouseno, ze cubase prestava bejt kolem 1.5GB vytizeni pameti nestabilni -- pomuze jbridge). dalsi vec je, ze i stabilni pluginy jsou nekdy dost 'volatilni', kdyz se zacne snizovat latence, a umi shodit cely DAW. buffer kolem 1024 samplu by mohl bejt takovej dobrej kompromis. na live hrani kytary (s nizkou latenci) bych se omezil jednou instanci amplitube.

Stiefell
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2013 21:30

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od Stiefell » 14 čer 2013 16:16

Brooklyn / juanita juarez píše:
Stiefell píše:Ahojte,
s kapelou jsme si společně koupili Focusrite Scarlett Studio že si songy budeme nahrávat sami, protože prostě nemáme peníze na studia, kde nás ještě ke všemu tlačí čas. K nahrávání a editace používáme Cubase 5, ale je to hrozně nespolehlivé a má plno problému. Když například naefektuju kytary AmpliTubem a zduplikuju je, hodí to critical error a poté se s Cubasem nedá pracovat. Minule jsem si nahrával jen tak pro sebe, udělal jsem asi 13 stop, a jakmile jsem vytvořil 14tou tak se Cubase začal strašně sekat a znělo to jako když se rádiu vybíjí baterky. Zkoušel jsem to jak na desktopu tak na NT, u obou to dělá stejný kraviny. Nevíte čím by to mohlo být? Předem díky za odpověď. :-)
cubase ma bugu az az, ale tady bude na vine spis ten plugin, takze bych se obratil na support IK multimedia. resp. 13 instanci je u narocnyho pluginu proste hodne -- a protoze jsi ve 32-bitovym prostredi, je to hodne nejen pro CPU (jestli mas nizkou latenci, coz pro hrani na kytaru asi mas), muze to byt i dost pro RAM (v x86 prostredi mam vyzkouseno, ze cubase prestava bejt kolem 1.5GB vytizeni pameti nestabilni -- pomuze jbridge). dalsi vec je, ze i stabilni pluginy jsou nekdy dost 'volatilni', kdyz se zacne snizovat latence, a umi shodit cely DAW. buffer kolem 1024 samplu by mohl bejt takovej dobrej kompromis. na live hrani kytary (s nizkou latenci) bych se omezil jednou instanci amplitube.
Dobře, z toho jsem pochopil že Cubase s plug-inama je náročnej, jak to pak ale dělají studia používající Cubase? Dnes jdem na zkoušku nahrát jeden song, tak jsem zvědavej jestli se to podaří. Jinak nedávno jsem si všiml na Steamu programu "Music Creator 6 Touch" a nevypadal vůbec špatně, ale nenašel jsem žádné demo, a abych zase kupoval něco co nemám odzkoušené a pak by to dopadlo stejně jako s Cubasem se mi nechce. Co se toho týče tak jsem z toho fakt nešťastnej, protože to celkově byl můj nápad a na zvukovku jsme se skládali celá kapela, takže je vlastně tak nějak mojí poviností to dát do provozu, už se s tim patlám téměr měsíc.

Btw. Stále mi nikdo neodpověděl jestli je velký rozdíl mezi Cubase 5 a Cubase 6 LE (přibalená ke zvukovce). Díky za odpovědi :-).

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od rastis » 14 čer 2013 18:36

Stiefell - skus sa vykaslat na Amplitube. je drahe, pazrave a nehra nijak extra dobre. existuju lepsie simulacie a navyse free

13x takato simulacia je v kazdom pripade teda dost aj na vykonnejsi komp. je nutne, aby Ti hralo vedla seba 13 VSTi simulacii ? naco ? to co je uz nahrane si mozes exportnut naefektovane a odlahcis PC. mnohe efekty nemusis mat nutne na kazdom tracku, niekedy je lepsie porobit si podskupiny a efektovat viacej veci spolocne, atd...

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 707
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Cubase 5 - Vše se bortí

Příspěvek od SadLuck » 14 čer 2013 18:51

Počkej, jestli ti fakt běží 13x amplitube, tak musíš změnit hlavně přístup. V reálu bys taky neměl spuštěnejch 13 zesíků na jedný prodlužce dělaný na elekrickej zubní kartáček. Zefektuj jednu / dvě / tři, vyexportuj a celkovej mix dělej z hotovejch efektovanejch stop.. pak už to můžeš všelijak štelovat EQ/kompresorama atd, ale tyhle velký simulace aparátů prostě ve třinácti instancích moc spolehlivě nepoběžej..

Odpovědět