Cubase a exterefect přez SPDIF.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 18 zář 2009 10:24

sak to som ti vysvetlil v prvom odstavci , ako poslat signal z spdif do cubasu ..

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 21 zář 2009 12:54

OK, ide mi to cez SPDIF dnu, aj von, viac menej tomu principu rozumiem, aj ked z 1 z 5tich pokusov o naroutovanie si ten Emu patch mix ide napriek nastaveniu hocikade :), ale nechce sa mi preinstalovavat zatial novu verziu...

inu vec som sa chcel spytat... v Cubase ked nahodim na stopu external FX, tak na tento external FX neplati ziaden mute ? stopa s external FX totiz hra stale, aj ked je muteutnuta - to je normalne ? takisto ked do external FX posielam ako send, tak neplati mute na tu grupu, kde je ten external FX je...

a este jedna vec. v projekte mam nastavenu dost vysoku latenciu. signal z external FX sa ozyva ale skorej, ako direct signal z ostatneho prejektu... na tom okne k external FX je nejake nastavovanie delay, ktore ale nijak nereaguje. takisto nereaguje to tlacidlo, co tam ma tu funkciu "measure effect's loop delay for delay compensation"...

rozumiem zase niecomu nespravne alebo viete mi prosim nejak poradit ? :)

vdaka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 21 zář 2009 13:55

rastis " patch mix si mozes zasavovat .. cize ked to tam uz raz nastavis , tak uz to v buducnosti len vyvolas ..

MUTE funguje .. iny problem mas .. v PATCHmixe si si nevypol navrat z toho efektu .. ten SPDIF vstup .. stiahni na nom volume na nulu .. lebo ho pocujes od tial ..

Skorej ho pocujes presne pre to ze ho pocujes priamo .. tam je delay compensation , preto hra skorej ako ostatne .. ale nestihne sa oneskorit , lebo ti hra priamo .. daj volume spdif na nulu v patchmixe a malo by to byt OK .. to nastavovanie delay , je nastavenie priamo o kolko sa signal oneskori v efekte ..

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 21 zář 2009 17:08

viem, ze si mozem saveovat... len som konstatoval, ze sa obcas ten patch mix sprava divne - v jednej a tej istej konstelacii niekedy posiela na SPDIF aj ked nema, a pod... hral som sa s tym dlhsiu chvilu, a fakt sa tak sprava...

to s tym directom rozumiem co myslis, ale ten fader na monitoring je stiahnuty. aj mna to napadlo, ze to pocujem direct (asi aj naozaj pocujem), ale zjavne podla nastavenia patch mixu by to nemalo ist von, ani na merakoch v patch mixe ten signal nevidno...

nic to, vecer pojdem polaborovat ine verzie patch mixu. momentalne tam mam to, co je aktualne na stranke emu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 21 zář 2009 17:16

tu verziu mam aj ja a mam pocit ze je OK .. sak to otestuj .. pusti daco do toho efektu .. gitaru alebo co .. a pocuvaj ci daco pocujes v patch mixe ..

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 22 zář 2009 17:26

stravil som nad tym dalsi cas a moc som neporiesil... myslim, ze patch mix mam naroutovany spravne.

v projekte mam velku latenciu, asi 100ms. akonahle nahodim external FX, tak ide popredu oproti signalu z projektu. ziadny delay co sa tam da pridat nic na tom nezmeni..., a nefunguje mute...

ovsem ked signal poslem do efektu z klasickeho vystupu, nie cez external FX a vratim ho naspat cez beznu stopu s recordingom a monitoringom, tak sa vrati, ale oneskorene, co mi pride logicke, kedze ma projekt latenciu. da sa ta latencia v takomto pripade nejako kompenzovat ?

v oboch pripadoch mam patch mix naroutovany rovnako, a myslim si, ze spravne... predpokladam, ze ide teda o nejaky Cubase problem ?

ked robim pokusy a nemam nastavenu vysoku latenciu, tak tento problem nie je, signal z external FX sa vracia normalne... a mute funguje... (?) vlastne to ma nenapadlo si vsimnut, na to este mrknem :)

Odpovědět