Cubase a exterefect přez SPDIF.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od mkdaw » 05 črc 2009 21:33

Tak se snažím rozject Lexicon MX200 jako plugin přez SPDIF.Zvukovka EMU 0404 PCI.Všechen software nainstalován a funkční.V samotné zvukovce to šlape.Ale už nemám sil jak naroutovat Efekt do inzertu jednoho tracku jako plugin.Jde o přenos audio.Vyzkoušel jsem zdá se hodně i E Wire podle manuálů,ale je to v Ang.Kde asi dělám chybu.Má s tím někdo zkušenost.Dík

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2009 21:38

no daj F4 .. tam si daj zalozku external effects , alebo ako sa to vola .. tam si to pridaj . nastav IN a OUT , kde ten efekt je .. a potom ho normalne insertnes na stopu ..

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od mkdaw » 05 črc 2009 21:48

No tak to jsem taky zkoušel ale nějak tam nemužu dostat device port.Jestli tam má bejt položka SPDIF tak je jenom na Returnu,Send mě tam prostě nejde.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2009 22:04

odfot obrazovku s moznymi INPUTMI a OUTPUTMI .. mal by si tam mat analog a digital .. ak dobre chapem , ze EMU 0404PCI je Analog + digital .. 4I/O

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od mkdaw » 05 črc 2009 22:09

Přesně tak.Jěště mě něco napadlo.Zítra to vyzkouším uvidím.Když tak to odfotím a ozvu se.Dík ale za trknutí.To mě navedlo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2009 22:12

ok .. daj vediet , ci sa to podarilo :D

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od mkdaw » 06 črc 2009 15:21

Tak jsem vyzkoušel to co mně napadlo jenže výsledek je ten že výstup jsem dostal uplně někde jinde než z master zběrny.Tak jak jesem psal v samotném mixu zvuk.karty se mě to v pohodě povedlo.Ale v cubase ne.Správně by tam mělo bejt přes Em Wire viz obrázek.Ale return se mě zobrazí Spdif a le do sendu není nic v nabídce.To jsem zkoušel různě ve zvukovce routovat ale výsledek ten že signál vycházel mimo zběrnu Cubase
Emu Wire.jpg
Emu Wire.jpg (25.87 KiB) Zobrazeno 493 x
A pak jsem to zkoušel i v Cubase
Emu Wire.jpg
Emu Wire.jpg (25.87 KiB) Zobrazeno 493 x
Tam co je Not conected mám Emu 0404.Return bus v Device port je nastaven na SPDIF L/R ale Send bus není nic v nabídce.Zkoušel jsem i resetovat v Device Asio driver.Bohužel nic.Jediné co se mě povedlo přes audio vstup a výstup.Jenže já potřebuju Spdif.Potřebboval bych to zapojit jako klasiku inzert plugin ale bohužel už mne nic nenapadá.Jsem už tup.
Přílohy
Rout.jpg
Rout.jpg (40.05 KiB) Zobrazeno 493 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2009 15:38

aha .. no neviem ako 0404 .. ja mam 1212 a tam je 32 asio kanalov .. musis si v patch mixery karty nastavit stripy .. kde su asio navraty .. a tie fyzicky poslat do vystupov ..

proste emu ma ten mixer , od ktoreho je to tiez cele zavisle .. porty nie su fyzicky na zvukovku , ale na mix .. cize cubase musi spolupracovat s tym mixpultom karty .. prebehni si presety v mixery karty .. ci tam neni nejaky ASIO ..

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od mkdaw » 06 črc 2009 19:59

Už to jde.Nainstaloval jsem starší verzi PatchMixu a prošel ty presety protože v nové verzi tyhle ty nejsou.Přidal do toho trochu tvé rady a myšlení a hle je to tam.Dík za pomoc.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 17 zář 2009 14:42

riesim podobny problem - Emu 1212M + Cubase SX3 - chcem na inserte pouzit exter FX cez SPDIF. priznavam, ze ten mixer k Emu je mi ciastocne nejasny, ale navolil som tam nejaky preset, ze ALL i/o a viem dostat signal cez SPDIF von, aj dnu :)

ovsem nie v Cubase - v zalozke F4 -> external FX neviem navolit, kadial pojde send, iba return:

Obrázek

cize ked na inserte zvolim svoj ext FX, ziadny signal do neho nejde... nejako som pochopil, ze Emu posiela signal do SPDIF vzdy, ked aj na na ASIO out 31/32, cize ked ext FX z insertu vyhodim a cely signal ide na master, tak vtedy ide aj cez SPDIF von z PC (samozrejme ale vsetok signal z mastra, nie len to, co by som chcel). neviem ho ani vratit naspat do Cubase, v ponuke inputov ta moznost nie je:

Obrázek

ako vravim, je mozne, ze tomu iba zle rozumiem. mixer Emu vyzera takto nejak:

Obrázek

pri tej istej konfiguracii toho mixu ale v inom SW viem zvolit ako vstup SPDIF:

Obrázek

aj tu ide ale na SPDIF out komplet to iste, co na ASIO out 31/32 a neviem, ako to zmenit...

snad som to popisal zrozumitelne :)

dik za rady.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 17 zář 2009 14:55

aha - takze ak mam SPDIF navolene ako return v external FX, nemozem ho zaroven navolit ako bezny input, co je vlastne logicke :) ovsem stale nedokazem navolit SPDIF ako send v external FX. respektive nedokazem poslat na SPDIF nic, okrem ASIO out 31/32, ktory tam vlastne ide cely cas. predpokladam, ze to je skorej o tom nastaveni Emu mixeru, ako o Cubase... dokazete niekto poradit ? dik :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od pavlii » 17 zář 2009 16:48

Že by stejný problém jako u "mkdaw"? Zkus starší verzi PatchMixu.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 17 zář 2009 17:55

no .. bud to spravis len v cubase cez INPUT / OUTPUT .. rozumnejsie je podla mna pouzit EXTERNAL EFFECT .. tak ako to mas na prvom obrazku .. musis si tam navolit vstup a vystup .. v EMU mixeri si musis priradit spdif I/o k niektoremu asio input a output a tie potom v cubase priradis .. tebe na obrazku v sende neukazuje nic .. musis si nieco priradit v mixe .. vecer ked budem doma , mozem sa na to konkretne pozriet ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od Pytkin » 17 zář 2009 22:37

no .. skusal som to teraz .. v patch mixe si musis navolit tie kanaly .. cize si vyber trebars ten preset ALL INPUTS .. mas tam SPdif .. na nom je SEND .. ten ide do niektoreho ASIO vystupu .. mozes ho zmenit , tak ze ho zmazes , a vlozis tam INSERT SEND a tam si vyberies ktory asio kanal to bude (1-32) ..

potom si pridas dalsi vstupny strip , das ASIO trebars 10-11 a opat mu insertnes SEND a ten rovno mozes poslat do SPDIF vystupu .. a malo by to fungovat .. nemam tu nic digitalne aby som to odskusal ..

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Cubase a exterefect přez SPDIF.

Příspěvek od rastis » 18 zář 2009 02:04

ano, viem uz takto poslat na SPDIF co potrebujem, dik :) nechapem sice, preco to musim najprv poslat na dalsi strip a az odtial von, ale budiz :) teraz pre zmenu zase neviem signal vratit naspat cez SPDIF, aj ked v Cubase ho mam navoleny... nic to, idem nastudovat riadne ten Emu mix, dik za navedenie :)

Odpovědět